63 thoughts on “Ne-am (re)lanstat!

 1. Superb.
  Ma gandeam daca nu aveti nevoie de un booster de rezerva, pe partea stanga a navei…….gata sa intre in actiune la actionarea unui singur buton…..

 2. Domnule presedinte, am o intrebare inocenta pentru dumneavoastra:

  Conform CIA Fact World Book in Rusia sunt 142,500,482 (July 2013 est.) cetateni rusi: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/rs.html

  In Romania, mai avem…19.000.000 romani si nu 21,790,479 (July 2013 est.) cati am fost odata……..:https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ro.html

  Daca adunam 142,500,482 cetateni rusi cu 19.000.000 cetaeni romani, avem 161.500.482 cetateni rusi………

  Ah, am uitat intrebarea:

  De ce nu oferiti cetatenie rusa romanilor, astfel crescand ditr-un foc populatia Mamei Russii cu…19.000.000 oameni???

  Multi dintre romanii de peste 40 de ani vorbim si scriem limba rusa.
  Ceilalti…vor invata, ca doar suntem toti ortodocsi……

  Cu stima.

 3. Anunt pentru privatizarea CFR Marfa: ( Jaful organizat impotriva Romaniei)

  Pretul de pornire a licitatiei este de 800 de milioane de lei
  de Claudia Pirvoiu
  Vineri, 5 aprilie 2013,

  http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-14560480-anunt-pentru-privatizarea-cfr-marfa-pretul-pornire-licitatiei-este-800-milioane-lei.htm

  Ministerul Transporturilor a facut public anuntul de vanzare a 51% din actiunile CFR Marfa, metoda de privatizare fiind una combinata, cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, urmata de licitatie cu oferta in plic. Potrivit anuntului, pretul de oferta (pretul de pornire a licitatiei) este de 797.058.000 Lei pentru intregul pachet de actiuni scos la vanzare.

  Oferta este valabila 180 de zile de la data publicarii, cu posibilitatea de a fi prelungita.

  Plata pretului actiunilor de vanzare se va face intr-o singura transa prin transfer bancar la data finalizarii tranzactiei,
  definita potrivit proiectului de Contract de Vanzare – Cumparare de Actiuni.

  Dosarul de prezentare al societatii poate fi procurat incepand cu data de 09 aprilie 2013 de la sediul Ministerului Transporturilor. Pentru achizitionarea dosarului este necesara plata a 10.000 de euro.

  Criteriile de precalificare constau in experienta relevanta in domeniul transportului de marfa si capabilitati financiare care sa demonstreze posibilitatea preluarii si dezvoltarii afacerii.

  Este necesara o declaratie fiscala emisa de o o autoritate fiscala din care sa reiasa exitenta unui venit mediu anual de minim 100 milioane euro rezultat din activitatile de transport de marfa, in ultimii 3 ani financiari.

  Vezi documentul atasat.
  Anunt privatizare CFR Marfa (05 Apr 2013) PDF, 138KB

  http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2013-04-5-14560476-0-anunt-privatizare-cfr-marfa.pdf

 4. Mare atentie la Van der Vlist, deoarece vad ca acum s-au instalat si in Rusia!!!!!

  Van der Vlist va cataloga toata industria ruseasca si o va destrama bucatica cu bucatica, asa cum a facut-o deja in Romania.

  Noi romanii ne-am fript deja cu ei, atentie mare, eventual dati-i afara din tara….este mai simplu si extrem de eficient……

  Eu personal am lucrat pentru olandezi si am vazut cum actioneaza !!!!

  http://www.vandervlist.com/en/european_offices/russia

 5. V.D. Vlist va opera un terminal feroviar in Bucuresti
  7 mai 2004 Autor: Marius Serban

  http://www.zf.ro/eveniment/v-d-vlist-va-opera-un-terminal-feroviar-in-bucuresti-2910774

  Van der Vlist International Transport&Services Romania, subsidiara a grupului olandez Van der Vlist International BV, va finaliza, in luna iunie, lucrarile de constructie a unui terminal feroviar pentru containere pe platforma IMGB Bucuresti, proiect evaluat la 1,5 milioane de euro.

  “Acesta va fi primul terminal privat din Bucuresti si are rolul de a fluidiza activitatea companiei”, a declarat Daniel Covrig, directorul general al Van der Vlist Logistics.

  Cifra de afaceri a Van der Vlist International Transport& Services Romania a insumat, in primul trimestru al acestui an, aproape un milion euro, in timp ce, pe ansamblul anului trecut, a atins nivelul de patru milioane euro.

  Infiintata in anul 1997, societatea Van der Vlist International Transport & Services Romania furnizeaza servicii in domeniul transporturilor speciale si agabaritice interne si internationale, oferind si solutii de transport multimodal (rutier, maritim, fluvial si feroviar). Compania poate organiza transporturi in intreaga lume in sistemul “door to door”, preluand toate activitatile legate de transport (taxe, manipulari, transbordari, operatiuni vamale si asigurari).

  Printre contractele derulate de companie se numara si cel cu firma americana General Electric, pentru transportul unor piese livrate de Romenergo catre Statele Unite. Unul dintre cele mai mari contracte ale companiei a fost cel semnat cu firma germana Hartmann Reederei, prin care filiala romaneasca a transportat 10 rezervoare de dimensiuni foarte mari – 32 metri lungime, 9-10 metri diametru si 350 de tone, premiera europeana in transporturile agabaritice.

  Van der Vlist International BV are filiale in Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Belgia, Republica Ceha, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Federatia Rusa, Ucraina si Romania.

 6. Planul secret al Ungariei pentru anexarea Ardealului (1)
  Publicat în 4 aprilie 2013 de Gheorghe Funar

  http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/04/04/planul-secret-al-ungariei-pentru-anexarea-ardealului-1/

  Persoanele aflate în conducerea României au fost informate de către Serviciile Secrete Româneşti despre pregătiriile care se fac pentru Diktatul de la Bruxelles, din anul 2014, vizând dezmembrarea teritorială a ţării noastre. Cu toate că ştiu ce se pregăteşte împotriva Poporului Român şi al României, cei informaţi nici nu acţionează, dar nici măcar nu reacţionează. Mai mult, preşedintele României, primul-ministru, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, directorii Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.) şi Serviciului de Informaţii Externe (S.I.E.) refuză să facă cunoscut Poporului Român şi Parlamentului planul secret al Ungariei pentru anexarea Ardealului. Principalele direcţii de acţiune ale Ungariei şi revizionismului unguresc împotriva României şi Poporului Român sunt următoarele:

  1. Dobândirea dreptului de proprietate asupra a peste 60 la sută din imobilele (clădiri, terenuri agricole şi păduri) din Ardeal de către Ungaria, persoane juridice şi persoane fizice maghiare pe următoarele căi:

  a) Retrocedările în natură (cele mai multe bazate pe acte false) către bisericile maghiare (romano-catolică, reformată, unitariană şi luterană) care aparţin Ungariei.

  b) Împroprietăririle ilegale ale Statusului romano-catolic şi Ordinelor călugăreşti catolice maghiare cu imobile pe care niciodată nu le-au avut în proprietate, ci doar în administrare.

  c) Exproprierea românilor de către titularii unguri ai licenţelor de exploatare a bogăţiilor naturale din România, în baza modificărilor şi completărilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003, votată în Senatul României (la 27 octombrie 2009) şi care aşteaptă doar votul final în Camera Deputaţilor, până în luna iune a.c.

  d) Cumpărarea terenurilor agricole din România de către persoane juridice din Ungaria, la care se vor adăuga persoanele fizice ungare. Se ştie că, în Ungaria, la fel ca şi în alte ţări din Uniunea Europeană şi în Israel, este interzisă vânzarea pământului la străini.

  2. Acordarea rapidă şi gratuită de către Ungaria a dublei cetăţenii pentru românii get-beget. În timp ce Ţara-Mamă, România, acordă cetăţenia română pentru un număr foarte mic dintre fraţii noştrii români din Republica Moldova şi Ucraina, după un calvar de câţiva ani şi percepând taxe uriaşe, Ungaria vitregă şi perfidă a organizat un sistem diabolic şi antieuropean de acordare a dublei cetăţenii pentru români. Zilnic, în 920 de localităţi din Ungaria, ţară vecină şi neprietenă, multe mii de români get-beget primesc cartea de identitate şi paşaportul din partea Ungariei, în mod gratuit şi în maxim 30 de zile. La începutul aplicării Legii dublei cetăţenii de către Ungaria pentru minoritarii unguri din România ei au trebuit să plătească taxe şi să dea un examen, scris şi oral, care să dovedească cunoaşterea limbii ungare, a Constituţiei, istoriei şi geografiei acestei ţări. Din vara anului 2012, legea respectivă a fost modificată şi românii care cer şi obţin cetăţenia Ungariei nu trebuie să cunoască limba ungară, nici Constituţia, nici imnul, nici istoria de 1.100 de ani şi nici geografia acestei ţări. S-a ajuns ca peste 2,5 milioane de cetăţeni români să dobândească deja cetăţenia Ungariei şi astfel să intre în spaţiul Schengen. În cel mult 12 luni, alte două-trei milioane de români get-beget vor intra în spaţiul Schengen cu ştiinţa şi acordul tacit al Consiliului Europei, Parlamentului European, Comisiei Europene şi J.A.I., obţinând formal cetăţenia Ungariei. Până să decidă, în mod discriminatoriu, intrarea României în spaţiul Schengen, probabil în anii 2014 sau 2015, komisarii de la Uniunea Europeană vor constata că peste cinci milioane de români au obţinut accesul şi dreptul la muncă în toate ţările din U.E.

  Românii sunt singurii cetăţeni dintr-o ţară membră a Uniunii Europene care intră în spaţiul Schengen prin obţinerea dublei cetăţenii din altă ţară europeană, în timp ce ţara lor, România, nu este admisă în acest spaţiu.

  Este pentru prima dată în Istoria Poporului Român, urmaş al Poporului Primordial în Grădina Maicii Domnului, în Dacia Edenică, când Ungaria a devenit generoasă pentru români. Doar în aparenţă ! În fond, Ungaria intenţionează să păcălească organismele europene şi cele de la O.N.U., urmând să susţină, fără legătură cu realitatea faptică, numărul de 4,5-5 milioane de „unguri” din Ardeal, pe care să-i confirme cu paşapoartele şi cărţile de identitate ungureşti. Această acţiune diabolică a Ungariei, unică în Europa, nu este demascată la Bruxelles de către preşedintele şi premierul României, deşi o cunosc şi îi ştiu consecinţele! După ce Ungaria ajunge să acorde dubla cetăţenie la peste 4 milioane de români get-beget va acţiona, în anul 2014, pentru autonomia Ardealului pe criterii etnice, solicitând aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.

  3. Falsificarea Istoriei Poporului Român, urmaş al Poporului Primordial al geto-dacilor şi în special a Istoriei Ardealului, Grădina sau Cetatea Domnului. Specialiştii în domeniul istoriei din Europa şi S.U.A. au aflat şi susţin că leagănul civilizaţiei pe planeta Pământ a existat în spaţiul carpato-danubiano-pontic, în Grădina Maicii Domnului, în Dacia Mare, cu cel puţin 10.000 de ani înainte de naşterea Fiului Domnului, Iisus Hristos. Limba şi Scrierea Primordială au aparţinut geto-dacilor în Dacia Edenică, în Ţara Havila ( Valahia) despre care scrie în Biblie, în Facerea, Întâia Carte a lui Moise. Se ştie că, ungurii sunt urmaşii unui popor barbar, venit în Câmpia Panonică din îndepărtata Asie, în anii 890-900. Despre unguri, în anul 889, Reginonis, în cronica sa, scrie următoarele: „Neam feroce şi mai crud decât orice fiară…ei nu trăiesc ca oamenii ci ca fiarele: se hrănesc cu cărnuri crude, beau sânge şi inima oamenilor prinşi în războaie o mănâncă drept leac; ei nu ştiu ce este mila şi nici un sentiment de pietate nu mişcă inima lor.” Despre venirea ungurilor şi aşezarea lor în Câmpia Panonică vorbesc izvoarele istorice, mai ales, „Cronica notarului anonim al regelui Bela” şi „Cronica lui Simon de Keza”, precum şi cartea „Continuitatea românilor în Dacia – Dovezi noi” a lui G.Popa Lisseanu, care ar trebui să fie retipărită în sute de mii de exemplare pentru a-i reduce la tăcere pe cei care susţin în mod fals că Poporul Român s-a format în sudul Dunării, în secolele al XII –lea şi al XIII-lea, de unde s-a infiltrat în Ardealul ocupat de unguri. Adevărul istoric este că la sosirea lor în Ardeal, ungurii au găsit în Grădina Domnului sau Cetatea Domnului mai multe voievodate ale urmaşilor geto-dacilor, care au avut o unitate de limbă şi o continuitate neîntreruptă în Vatra Strămoşească, de peste 11.000 de ani.

  Ungaria are ca politică de stat falsificarea propriei istorii şi mai ales Istoria Ardealului şi a Daciei Mari. La numeroasele cărţi şi articole apărute în Ungaria socialistă prin care se falsifică Istoria Poporului Român şi a României, Regimul Ceauşescu i-a dat o replică, în anul 1986, printr-o culegere de studii şi articole apărute în cartea „Jocul periculos al falsificării istoriei”. Dintre autorii români care au prezentat ADEVĂRUL ISTORIC cu privire la România, Ardeal şi Ungaria amintim pe: prof.univ.dr.Mircea Muşat, acad.Ştefan Pascu, prof.univ.dr.Ştefan Ştefănescu, dr.Augustin Deac, prof.univ.dr.Francisc Păcurariu, prof.univ.dr. Dinu C.Giurescu, prof.univ.dr.Florin Constantiniu, prof. univ.dr.Viorica Moisuc, prof.univ.dr.Ion Coja, prof.univ.dr.Mihai Ungheanu, dr.Alexandru Savu, prof.univ.dr. Gh.I.Ioniţă, dr.Cristian Popiştean. De remarcat că, în timp ce făceau parte din lagărul socialist atât România cât şi Ungaria, duşmanii de 1.100 de ani ai Poporului Român au continuat să falsifice de la Budapesta ADEVĂRUL ISTORIC despre Poporul Primordial şi continuitatea sa de peste 11.000 de ani în Grădina Maicii Domnului, în Vatra Strămoşească. Acum, când Ungaria şi România fac parte din N.A.T.O. şi Uniunea Europeană, se continuă de la Budapesta aceiaşi politică revizionistă împotriva ţării noastre, vizând în principal Ardealul.

  Spre deosebire de Regimul românului Ceauşescu, Regimurile alogenilor Iliescu, Constantinescu şi Băsescu nu au dat nicio replică fermă acţiunilor antiromâneşti şi revizioniste ale Ungariei, mai mult le-au facilitat şi tolerat, punând în mare pericol integritatea teritorială a României.

  Tot pe tema ADEVĂRULUI ISTORIC trebuie ştiut că falsa legendă cu „Dracula-vampirul” a fost creată tot de unguri cu scopul viclean de a încerca să o ascundă pe „Femeia – vampir”, contesa Erzsebet, unguroaica ( 1560-1614) vinovată de asasinarea la castel, rând pe rând, a 600 de femei tinere pentru a face ea baie în sânge, spre a încerca să rămână mereu tânără şi frumoasă. După numeroase plângeri ale părinţilor fetelor dispărute la castel, la ordinul regelui Mathias al II-lea s-a declanşat o anchetă care a stabilit modalităţile prin care contesa-vampir Erzsebet a ucis, pentru propriile plăceri, 600 de tinere. Contesa-vampir a fost condamnată la moarte şi zidită de vie într-o cameră a castelului din Csejthe, pe care ungurii refuză să-l facă punct de atracţie turistică. Încă nu-i prea târziu şi românii pot să-i ajute, la cerere. Aflându-se adevărul despre unguroaica contesă-vampir, este posibil ca în curând să fie turnat despre aceasta un film care are mari şanse să câştige premiul Oscar. Pentru a nu se cunoaşte adevărul despre contesa-vampir, propaganda ungară a creat şi a întreţinut falsa legendă a lui „Dracula-vampirul”. Adevărul este că domnitorul Vlad Ţepes a fost drept, un viteaz, un conducător care a luptat împotriva turcilor şi pentru neatârnarea Ţării Româneşti.

  4. Pregătirea paramilitară a tinerilor unguri din Ardeal şi a depozitelor cu armament şi muniţii, despre care S.R.I. şi S.I.E. i-au informat pe preşedinţii României, primii-miniştri, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi pe parlamentarii din Comisia de control al Serviciilor Secrete. De la sfârşitul anului 1989 şi până în acest an au fost aduse din străinătate şi au fost depozitate în multe locuri în Ardeal mari cantităţi de armament (pistoale mitralieră şi pistoale) precum şi muniţia aferentă, care urmează să fie folosite pentru atacarea unităţilor militare, sediilor Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi pentru săvârşirea de atrocităţi împotriva românilor, similare cu cele de după Diktatul de la Viena. Scenariile cu insurgenţii, din alte state, sunt arhicunoscute şi aşteaptă să fie aplicate şi în Ardeal.

  În faţa acestui mare pericol, Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu au refuzat să acţioneze pentru aplicarea legii şi pentru confiscarea depozitelor ungureşti de armament şi muniţie din Ardeal şi pentru arestarea persoanelor vinovate de tentativa de genocid.

  5. Intensificarea lobby-ului unguresc, împotriva României şi pentru anexarea Ardealului, în capitalele însemnate ale lumii: Washington, Berlin, Londra, Paris, Moscova, Roma, Viena, Bruxelles, Strasbourg şi, mai ales, Vatican.

 7. Marea retrocedare și consecințele sale catastrofale
  Publicat în 25 martie 2013 de Gheorghe Funar

  http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/03/25/marea-retrocedare-si-consecintele-sale-catastrofale/

  La comanda stăpînilor străini ai României, care au pus la cale şi desfăşoară Holocaustul împotriva românilor, toate guvernele post-decembriste, împreună cu preşedinţii Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, au înfăptuit tranziţia de la socialism înapoi la capitalism, marea privatizare, înrobirea la băncile străine şi lungul şir al reformelor neterminate. La vremea respectivă, toate aceste obiective pregătite în străinătate şi aplicate împotriva Poporului Român au fost prezentate de slugile şi popîndăii politici ca fiind prioritare şi binefăcătoare, uitînd să se precizeze că numai pentru iniţiatorii lor. Guvernele post-decembriste nu au ţinut seama de Interesul Naţional, de munca, demnitatea şi viitorul Poporului Român. Timp de 23 de ani, nici un preşedinte al României şi nici un guvern nu au prezentat în Parlament bilanţul tranziţiei, al privatizărilor, al îndatorărilor la băncile străine, al reformelor şi al retrocedărilor. De ce?

  Pentru că în nici un domeniu din cele enumerate nu s-au înregistrat efecte benefice asupra dezvoltării economico-sociale a României şi nivelului de trai al cetăţenilor români. Cu toate acestea, în urma fraudării alegerilor, aceleaşi partide politice au făcut şi fac cu schimbul la guvernarea României, împotriva Poporului Român şi a viitorului acestuia în Grădina Maicii Domnului, în Dacia Edenică. După dezastrele pe toate planurile şi jafurile uriaşe din ultimii 23 de ani, Guvernul Ponta II se grăbeşte să pună la cale marea şi ultima retrocedare, ştiind că după regionalizarea şi dezmembrarea teritorială a României nu va mai avea cine şi de ce să verifice actele false, nici actele de corupţie care au stat la baza restituirilor în natură şi a despăgubirilor băneşti. Ascultînd orbeşte ordinele komisarilor străini, premierul Victor Ponta i-a informat pe cetăţenii români şi partidele politice că va angaja răspunderea Guvernului, în 19 martie a.c., pe un proiect de lege privind unele măsuri pentru finalizarea procesului de restituire în natură, sau în echivalent, a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România. În şedinţa de Guvern din 13 martie a.c., s-a hotărît, fără explicaţii, să se amîne pe 26 martie a.c. angajarea răspunderii Executivului pe legea marilor retrocedări. Motivaţia amînării ţine de calendarul unei eventuale sesizări a Curţii Constituţionale şi de obligarea acesteia să adopte o decizie, într-un timp foarte scurt, de cîteva zile, sub pretextul încadrării în termenul stabilit arbitrar de C.E.D.O. Abia acum, în martie 2013, află Poporul Român că, în ziua de 13 octombrie 2010, a pronunţat C.E.D.O. o hotărîre împotriva României şi a obligat Statul Român să adopte, în termen de 18 luni, un act normativ prin care să fie reglementat un mecanism juridic care să permită rezolvarea faptică a cererilor şi dosarelor solicitanţilor, care aşteaptă de mulţi ani finalizarea lor. Guvernele Boc I-V nu au respectat hotărîrea C.E.D.O., nu au pregătit un proiect de lege şi, pe cale de consecinţă, au cerut o amînare a aplicării hotărîrii respective. C.E.D.O. a prelungit termenul de aplicare a hotărîrii sale pînă pe 12 aprilie 2013. În 28 de luni, Guvernele Boc I-V, Ungureanu şi Ponta I – II puteau şi trebuiau, printr-o Ordonanţă de Urgenţă sau un proiect de lege, să modifice şi să completeze bogata legislaţie existentă în materia retrocedărilor, astfel încît să respecte şi termenul stabilit de C.E.D.O., pentru luna aprilie 2013. De asemenea, Guvernul României putea solicita la C.E.D.O. şi să obţină încă o prelungire a termenului cu cel puţin 12 luni, pentru a putea dezbate şi adopta în Parlament o lege corespunzătoare. Toate aceste posibilităţi nu au fost, în mod deliberat, folosite de Regimul Băsescu-Boc-Ungureanu-Ponta, respectiv de P.S.D., P.D.L., P.N.L., P.C., U.N.P.R. şi U.D.M.R., cu scopul de a nu se dezbate în Parlament şi a nu afla Poporul Român ce i se pregăteşte, care sînt consecinţele şi adevăratele scopuri ale celei mai mari şi mai rapide retrocedări din Istoria României, bazată, în cea mai mare parte, pe acte false. Se ştie că România este singura ţară dintre cele foste socialiste unde s-a recurs prin numeroase acte normative (Legea nr. 18/1991, Legea nr. 169/1997, O.U.G.nr. 83/1999, O.U.G. nr. 94/2000, Legea nr. 1/2000, Legea nr. 10/2001, Legea nr. 247/2005 ş.a.) la retrocedarea în natură a imobilelor care au fost preluate abuziv de regimul comunist. În celelalte ţări din lagărul socialist au fost adoptate legi şi au fost acordate numai compensaţii băneşti pentru foştii proprietari ai imobilelor naţionalizate. Operaţiunea de despăgubire, pînă la o anumită sumă maximă, s-a încheiat demult în fostele ţări socialiste. Numai în România, operaţiunile de restituire în natură şi de despăgubiri continuă de circa 20 de ani. Se pare că există nesoluţionate aproape 1.000.000 de cereri de restituire a proprietăţilor, din care 612.000 vizează retrocedări pentru terenuri agricole şi păduri. La Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P.) sînt înregistrate cereri pentru despăgubiri, în sumă totală de 8-9 miliarde euro, valoare pe care Guvernul Ponta II a înscris-o în Bugetul de Stat pe anul 2013.

  La comanda stăpînilor străini ai României, de după decembrie 1989, Guvernul Ponta II aplică Parlamentului şi Poporului Român politica faptului împlinit, prin recurgerea la procedura angajării răspunderii pe proiectul de lege privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate abuziv, în perioada regimului comunist în România. Aşadar, proiectul de lege privind cea mai mare şi rapidă retrocedare sau restituire, în natură sau prin echivalent, din Istoria României şi cu consecinţe catastrofale pentru integritatea teritorială a ţării noastre, pentru prezentul şi viitorul Poporului Român nu se dezbate în Parlament şi nici nu se votează! Este un diktat extern, impus Parlamentului României şi împotriva Poporului Român, prin care Guvernul Ponta II se obligă să dea din proprietatea Statului Român mai multe zeci de mii de clădiri şi peste 2 milioane de hectare terenuri agricole şi păduri către: bisericile ungureşti, care aparţin Statului ungar; Statusul romano-catolic; alte persoane juridice maghiare şi persoane fizice aparţinînd minorităţii ungare din România. Drept urmare, în maximum 2 ani, Ungaria va dobîndi peste 50% din proprietăţile din Ardeal! Este cunoscut că în Ungaria nu s-au restituit în natură clădirile şi terenurile confiscate de regimul comunist, în acea ţară fiind interzisă vînzarea pămîntului la străini. Prin Legea Ponta, Ungaria va continua (prin bisericile maghiare) să dobîndească pe bază de acte false numeroase clădiri în Ardeal, precum şi suprafeţe uriaşe de terenuri agricole, iar din anul 2014 ungurii vor putea cumpăra mari suprafeţe din Sfîntul Pămînt Românesc, din Vatra Strămoşească. Autorităţile Statului Român ştiu că marea majoritate a cererilor de revendicare în natură depuse de persoanele juridice şi persoanele fizice maghiare au la bază acte false, sau documente falsificate. Cu toate acestea, Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, inclusiv Guvernul Ponta II nu au obligat, prin acte normative, Parchetul şi Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) să verifice toate dosarele de retrocedare şi să insiste asupra reconstituirii cărţilor funciare şi a actelor de donaţie pe care îşi întemeiază cererile de revendicare bisericile ungureştri şi minoritarii unguri din România. Încă nu este tîrziu ca Guvernul Ponta II să stabilească, prin O.U.G., că sînt pedepsiţi cu închisoare de la 15 la 20 de ani toţi cei care au depus cereri de restituire în natură sau prin echivalent, bazate pe acte false sau falsificate. Se ştie că, recent, Ungaria a confiscat averea de peste 3 miliarde euro a Fundaţiei Gojdu, a Bisericii Ortodoxe Române. Ca urmare, Guvernul Ponta II are posibilitatea şi trebuie să înscrie în capitolul VIII „Dispoziţii tranzitorii şi finale” din proiectul de lege pregătit pentru angajarea răspunderii în Parlament, un articol distinct care să precizeze că acest act normativ se aplică în cazul cererilor de retrocedare ale bisericilor maghiare, Statusului romano-catolic şi altor persoane juridice şi fizice maghiare, numai după ce au fost restituite Fundaţiei Gojdu toate imobilele din Ungaria şi celelalte valori din proprietatea fundaţiei care aparţine Bisericii Ortodoxe Române. Proiectul de lege privind finalizarea retrocedărilor pe care Guvernul Ponta II îşi angajează răspunderea în Parlament, pe 26 martie a.c., prevede în esenţă următoarele:

  - La nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale se constituie, în cel mult 30 de zile, prin ordin al prefectului, Comisia locală pentru inventarierea terenurilor disponibile în vederea retrocedării.

  - În maximum 180 de zile, Comisia locală întocmeşte situaţia terenurilor agricole şi forestiere din domeniul public sau privat al Statului Român şi al localităţii respective.

  - Institutele, staţiunile de cercetare şi instituţiile publice care administrează un teren proprietate publică sau privată a Statului Român sînt informate în legătură cu obligaţia de a preda terenurile necesare finalizării procesului de retrocedare. Termenul de predare a terenurilor este de 30 de zile de la Hotărîrea de Guvern în care au fost înscrise acele terenuri.

  - În situaţia în care restituirea terenurilor agricole pe vechile amplasamente nu este posibilă, fostului proprietar sau moştenitorilor acestuia i se atribuie teren pe raza localităţii respective sau a judeţului.

  - În cazul în care restituirea terenurilor forestiere nu este posibilă pe vechile amplasamente, reconstituirea dreptului de proprietate se face pe alte amplasamente de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, inclusiv din pădurile Statului Român avute în proprietate înainte de anul 1948.

  - Pentru restituirea în natură a imobilelor se înfiinţează Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor, în subordinea Cancelariei primului-ministru. Pentru a evita posibile fraude sau tentative de corupţie, membrii acestei comisii şi ai secretariatului beneficiază de indemnizaţie de şedinţă, reprezentînd 20 de clase de salarizare succesive suplimentare, aplicate la salariul sau indemnizaţia de bază. Ca să îi poată plăti bine pe aceşti funcţionari publici pentru a nu recurge la acte de corupţie, Guvernul Ponta II a anunţat că dă afară 1.000 de angajaţi de la Direcţiile Sanitare Judeţene.

  - Cererile de retocedare care nu pot fi soluţionate prin restituire în natură la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale se soluţionează prin compensare cu imobile din Fondul naţional al terenurilor agricole, forestiere şi al altor imobile destinate compensării.

  - Se încurajează restituirea în natură a imobilelor pe raza judeţului sau pe teritoriul României (prin procedura licitaţiilor naţionale de imobile) şi se descurajează despăgubirile valorice, anunţîndu-se pentru acestea un termen de 7-10 ani.

  - Constituie contravenţii refuzul de a preda clădirile şi terenurile necesare finalizării procesului de restituire în natură, precum şi nerespectarea termenelor prevăzute de lege. Contravenţiile se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 500.000 lei. Este cea mai mare amendă din România!

  Dintre consecinţele catastrofale ale viitoarei legi privind finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist din România amintim următoarele:

  1. Se facilitează dezmembrarea teritorială a României, începînd cu autonomia teritorială a Ardealului şi alipirea la Ungaria.

  2. Se lărgeşte baza juridică şi se creează condiţiile pentru aplicarea proiectului „Israel în România”.

  3. Se pregăteşte vînzarea masivă a terenurilor agricole şi forestiere din România către străini, pentru a se vinde (pe bucăţi) ţara.

  4. Se asigură condiţiile pentru exproprierea şi naţionalizarea proprietăţilor românilor de către titularii licenţelor de exploatare a bogăţiilor naturale, în urma votării (în curînd) în Camera Deputaţilor a modificărilor şi completărilor la Legea minelor, Legea nr. 85/2003. Această propunere legislativă a P.S.D. şi P.D.L. a fost votată în Senatul României, în ziua de 27 octombrie 2009, fără nici un vot împotrivă. Prin Legea lui Ponta (a marii retrocedări), clădirile şi terenurile Statului Român trec în proprietatea privată a persoanelor fizice şi juridice care apoi vor fi expropriate, inclusiv de către firmele care au început explorările în vederea exploatării gazelor de şist. În prezent, titularii licenţelor de exploatare a resurselor minerale utile nu dispun de cadrul legal pentru exproprierea Statului Român şi, în această situaţie, Guvernul Ponta II trece imobilele din domeniul public şi privat al Statului în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care apoi vor fi expropriate.

  5. Statul Român devine din proprietar un chiriaş în România şi Poporul Român va suporta majorarea continuă a impozitelor, taxelor şi preţurilor pentru ca Guvernul să poată plăti anual sute de milioane de euro, reprezentînd chirii către noii proprietari rezultaţi din marea retrocedare. Guvernul Ponta II şi stăpînii săi din străinătate vor să transforme Statul Român din proprietar în chiriaş! În nici o ţară din Europa şi nici de pe alte continente nu există un precedent atît de periculos, nici măcar în fostele state coloniale din Africa. Premierul Ponta nu are curajul să informeze Parlamentul şi Poporul Român în legătură cu chiriile care s-au plătit anual proprietarilor imobilelor restituite şi în care funcţionează instituţii ale Statului Român. Acelaşi premier, Victor Ponta, încălcînd principiul transparenţei, nu informează Poporul Român în legătură cu sutele de milioane de euro ce vor trebui plătite anual de contribuabilii români pentru chirii aferente imobilelor care vor fi retrocedate în anii 2013 şi 2014.

  6. Noii proprietari (la fel ca şi în anii trecuţi) vor schimba destinaţia multor clădiri şi multe instituţii ale Statului Român vor fi scoase în stradă.

  7. Un număr uriaş dintre actualii proprietari sau chiriaşi din imobilele ce vor fi restituite în natură vor fi evacuaţi de noii (foştii) proprietari, care vor dobîndi acele clădiri, în urma licitaţiilor naţionale de imobile, reglementate de noua Lege Ponta.

  8. Se va trece la tăierea masivă şi jefuirea pădurilor, urmînd ca în 2-4 ani să scadă suprafaţa împădurită din România spre 20% şi să crească enorm pericolul inundaţiilor.

  9. Vor fi lichidate fizic şi desfiinţate toate staţiunile şi institutele de cercetare în domeniul agricol, zootehnic, pomicol, viticol şi forestier. România va ajunge singura ţară din lume care nu va avea staţiuni şi instituţii de cercetare în agricultură şi silvicultură, mai ales în aceşti ani, cînd a fost declanşată criza alimentară la nivel mondial. Avînd în vedere consecinţele catastrofale ale acestui proiect de lege, este necesar ca Guvernul Ponta II să renunţe la angajarea răspunderii şi să-l supună dezbaterii în Parlament, după procedura clasică şi constituţională. Pe o lege atît de importantă şi cu consecinţe atît de periculoase pentru integritatea României şi pentru Poporul Român, numai un Guvern iresponsabil, trădător de Neam şi ţară îşi angajează răspunderea şi blochează dezbaterea în Parlament, precum şi un referendum naţional!

 8. Despăgubiri obligatorii pentru toți românii
  Publicat în 11 martie 2013
  Gheorghe Funar\

  http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/03/11/despagubiri-obligatorii-pentru-toti-romanii/

  Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române (DEX), a despăgubi înseamnă a plăti cuiva sau a lua de undeva echivalentul unei pierderi suferite, iar despăgubirea este acţiunea de a despăgubi şi rezultatul ei; compensarea unei pagube; sumă ce urmează a fi plătită unei persoane pentru repararea prejudiciului ce i-a fost cauzat printr-o infracţiune; desdăunare, daună, compensaţie.

  Constituţia României, la art.1, alin.1, alin.3 şi alin.5, prevede că: „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989 şi sunt garantate. În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.”

  Până să se ajungă la textul Constituţiei României, din anul 1991 revizuit în anul 2003, s-au petrecut multe evenimente în Istoria ţării noastre din ultimii 70 de ani. După al II-lea Război Mondial, conducătorii alogeni ai Uniunii Sovietice (U.R.S.S.) au impus, cu forţa şi în complicitate cu regele alogen al României, un regim comunist în ţara noastră. După alegerile fraudate din anul 1946, în conducerea României, în special a Securităţii, au fost numiţi comunişti evrei şi unguri (mai ales în Ardeal). Prin naţionalizarea de la 11 iunie 1948 şi după încheierea cooperativizării agriculturii, în anul 1962, s-a ajuns ca proprietatea să fie a întregului popor şi a început construirea socialismului. Poporul Român, sub conducerea Partidului Comunist Român (P.C.R.) a muncit din greu, inclusiv duminica, a făcut mari sacrificii pentru ca România să ajungă, în anul 1989, o ţară multilateral dezvoltată, cu o Armată puternică şi fără datorii externe. În cei 45 de ani ai socialismului, în România s-au realizat numeroase şi uriaşe investiţii şi fiecare cetăţean avea asigurat locul de muncă. Avuţia Naţională realizată în timpul socialismului aparţine Poporului Român, urmaş al Poporului Primordial în Dacia Edenică, în Grădina Maicii Domnului.

  După lovitura de Stat din decembrie 1989 la conducerea României au ajuns, au fost susţinuţi şi impuşi, tot alogeni de aceiaşi etnie cu comuniştii din anii 1945-1964, mulţi dintre cei de acum fiind copii şi nepoţi ai celor de atunci şi plecaţi din această lume. Poporul Român a scăpat de dictatura comunistă, de alogenii comunişti, ajungând să fie condus de alogenii democraţi spre o societate multilateral demolată. Poporului Român i-a fost impus socialismul, începând cu anul 1945, iar din anul 1990 a fost obligat să revină la capitalismul sălbatic.

  Constituţia României, revizuită în anul 2003, prevede la art.135 următoarele: „Economia României este economie de piaţă, bazată pe libera iniţiativă şi concurenţă. Statul trebuie să asigure:

  a) libertatea comerţului, protecţia concurenţei loiale, crearea cadrului favorabil pentru valorificarea tuturor factorilor de producţie;

  b) protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, financiară şi valutară;

  c) stimularea cercetării ştiinţifice şi tehnologice naţionale, a artei şi protecţia dreptului de autor;

  d) exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional;

  e) refacerea şi ocrotirea mediului înconjurător, precum şi menţinerea echilibrului ecologic;

  f) crearea condiţiilor necesare pentru creşterea calităţii vieţii;

  g) aplicarea politicilor de dezvoltare regională în concordanţă cu obiectivele Uniunii Europene.”

  Conducătorii alogeni ai României, din decembrie 1989 şi până în prezent, erau obligaţi să respecte Constituţia şi legile ţării. În ce măsură şi-au îndeplinit sau au încălcat obligaţiile legale vor stabili Parchetele şi Instanţele judecătoreşti care, în curând, vor avea foarte mult de lucru. De ce ? Pentru că românii, din Ţara-mamă şi cei alungaţi în străinătate, au dreptul şi vor cere să fie despăgubiţi de către Guvernul României cu cel puţin 10% din valoarea de piaţă a firmelor privatizate şi a bogăţiilor naturale concesionate, respectiv cu suma de 10.000 euro pe persoană. Specialiştii români în domeniu au estimat că valoarea de piaţă a societăţilor comerciale privatizate de Guvernele României, din perioada post-decembristă, este de cel puţin 800 miliarde euro, iar a bogăţiilor de interes public ale subsolului şi resurselor naturale ale zonei economice şi a platoului continental al Mării Negre întrece suma de 1.200 miliarde euro. În total, peste 2.000 miliarde euro.

  Guvernul României are obligaţia să respecte Constituţia, inclusiv prevederile de la art.16, alin.1 şi alin.2 : ,,Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Nimeni nu este mai presus de lege.”

  În realitate, în perioada decembrie 1989 – februarie 2013, Guvernele României nu au respectat multe dintre prevederile Constituţiei. Toate guvernele post-decembriste au făcut ce au vrut în domeniul privatizărilor! Rezultatul ? Dezastru naţional, aproape în toate cazurile ! Practic, în România post-decembristă, privatizare înseamnă lichidare! Nimeni nu-i întreabă pe cei care au decis privatizările: ce lege a economiei de piaţă au aplicat în România şi de ce au vândut societăţile comerciale şi băncile româneşti cu foarte mult sub valoarea lor de piaţă. Parlamentul României niciodată nu a controlat Guvernul în privinţa privatizărilor ! De ce nu o face ? Este complice la jefuirea Poporului Român ? Sunt întrebări pe care ziariştii uită să le pună parlamentarilor. Ce s-a întâmplat cu partidele politice care au format şi susţinut în Parlament acele guverne ? Chipurile, au fost sancţionate de electorat prin vot, la alegerile controlate şi fraudate, fiind obligate să treacă periodic din banca Puterii în banca Opoziţiei, în toate combinaţiile posibile, spre a acţiona împotriva Poporului Român! Aşa au fost păcăliţi şi jefuiţi românii, începând din decembrie 1989. Aşa au ajuns din săraci şi mai săraci.

  La comandă externă, guvernanţii împreună cu majorităţile parlamentare au avut grijă să-i despăgubească doar pe unii, cu dedicaţie, iar pe cei mai mulţi, circa 20 de milioane de cetăţeni români, i-au uitat de la aplicarea aceloraşi prevederi din Constituţie.

  În baza unor legi speciale, promovate şi ulterior aplicate de guvernele post-decembriste, s-a căutat să se facă dreptate şi să fie despăgubiţi în natură sau în bani cei ale căror bunuri au fost naţionalizate de regimul comunist. S-a ajuns să fie restituite în natură, din averea Poporului Român, foarte multe clădiri, terenuri agricole şi păduri. Multe retrocedări de imobile s-au făcut în Ardeal către Ungaria, prin intermediul bisericilor şi ordinelor ungureşti, precum şi a Statusului Romano-Catolic. La baza retrocedărilor către Statul ungar şi minoritarii unguri din Ardeal stau numeroase acte false, iar Parchetul nu le cercetează. Acolo unde retrocedările în natură nu au fost posibile, Guvernul României a acordat despăgubiri în lei. Anual aceste despăgubiri s-au ridicat la mai multe miliarde de euro. În Bugetul de Stat pe anul 2013, Guvernul Ponta II a alocat o sumă uriaşă pentru despăgubirile în lei, cea mai mare de până acum.

  Acelaşi Guvern Ponta II, la fel ca şi guvernele precedente de după anul 1989, nu s-a gândit şi nu a pregătit cadrul legal pentru despăgubirea tuturor cetăţenilor români, cu cel puţin 10.000 de euro de persoană din valoarea societăţilor comerciale şi a bogăţiilor naturale înstrăinate în ultimii 23 de ani.

  În prima lună a anului 2013, Guvernul Ponta II le-a spus românilor adevărul parţial în legătură cu datoria externă a României şi i-a înştiinţat că fiecare cetăţean are de plătit 2.500 euro, plus dobânzi. De ce au fost luate împrumuturi externe şi la ce dobânzi ? Care a fost destinaţia lor ? Care sunt investiţiile realizate din creditele externe ? Sunt întrebări la care au refuzat să răspundă preşedinţii României, premierii şi eternul guvernator al Băncii Naţionale, domnul Mugurel Constantin Isărescu.

  Despre sumele încasate din privatizări şi din concesionarea uriaşelor bogăţii naturale, niciun guvern nu a prezentat Poporului Român adevărul. Românii află din mass-media şi, uneori, de la premierul României că iarăşi cresc preţurile şi tarifele, fiindcă aşa-i în economia de piaţă. Preţurile se reglează în funcţie de cerere şi ofertă. Aşa se întmplă în piaţă cu preţurile la legume şi fructe. Când însă au vândut şi continuă să vândă societăţile comerciale şi unităţile strategice ale Poporului Român, guvernele post-decembriste au ignorat legea de bază a economiei de piaţă şi au oferit unor investitori etichetaţi strategici, la preţuri care sfidează orice concurenţă şi mai ales Poporul Român, numeroase fabrici, uzine, combinate industriale şi agricole, alte mii de întreprinderi româneşti. Uzina „Tractorul” din Braşov a fost vândută pe un dolar. Toate privatizările, de fapt, înstrăinările societăţilor comerciale s-au făcut sub valoarea lor de piaţă, la preţuri foarte mici, dar cu acoperire legală ! Cel puţin în aparenţă. La marea majoritate a privatizărilor contractele sunt secrete pentru Poporul Român ! Aproape toate firmele privatizate au fost închise şi tăiate pentru fier vechi. Deocamdată, nimeni nu răspunde, nici material şi nici penal. Responsabilii cu manipularea şi îndobitocirea cetăţenilor români au făcut caz de condamnarea penală a doi foşti miniştri care au luat mită caltaboş ca să facă trafic de influenţă la o licitaţie. În multe cazuri de privatizare s-a ajuns ca Guvernul României să înstrăineze gratuit societăţi comerciale sau bănci româneşti unor firme străine şi prin contract să se angajeze la obligaţii ale vânzătorului faţă de cumpărător, pentru următorii 10-30 de ani după privatizare ! Exemple celebre sunt privatizările de la PETROM (făcută de Regimul Iliescu-Năstase) şi Banca Comercială Română – B.C.R. (înfăptuită de Regimul Băsescu-Tăriceanu). Practic, prin toate privatizările din România, guvernele post-decembriste i-au îmbogăţit enorm pe cei care au acceptat oferta şi au dat comisioanele. Parchetul şi Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) se fac că nu ştiu, nu aud şi nu văd în privinţa jafurilor din privatizări, traficuri de influenţă şi a mafiei în domeniul retrocedărilor.

  În situaţia extrem de gravă în care a fost adusă România de toate regimurile post-decembriste, Poporul Român are dreptul şi obligaţia să acţioneze pentru ca fiecare cetăţean să primească, în anul 2013, o despăgubire de cel puţin 10.000 de euro, din sumele încasate de guvernanţi în urma privatizărilor şi a concesionării bogăţiilor naturale. În ultimii 23 de ani, guvernanţii nu au realizat mari investiţii ci au fost preocupaţi de lichidarea, împreună cu asasinii economici şi asasinii politici străini, economiei naţionale din România, de desfiinţarea a peste 6 milioane locuri de muncă, de alungarea dinŢara-mamă a peste 5 milioane de români, de înrobirea la băncile străine, de jefuirea bogăţiilor naturale. Toţi premierii alogeni ai României au reuşit, până acum, să-i păcălească pe cetăţenii români şi să nu-i despăgubească nici măcar cu 10% din valoarea de piaţă a bunurilor realizate de Poporul Român în anii socialismului. Poporul Român a fost deposedat de Avuţia Naţională pe care a făurit-o şi este îndreptăţit la despăgubiri din partea guvernanţilor care au înstrăinat-o. În acest an, Poporul Român poate şi trebuie să-i înştiinţeze pe cei din Guvernul Ponta II că nu va participa la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei dacă, înainte de data acestuia, nu vor fi despăgubiţi toţi cetăţenii cu cel puţin 10.000 de euro de persoană. Dacă premierul Victor Viorel Ponta va motiva că nu dispune de 200 miliarde de euro din cele peste 2.000 miliarde euro cât este valoarea de piaţă a firmelor privatizate şi a bogăţiilor naturale concesionate, atunci va trebui să informeze Poporul Român şi să se adreseze Parchetului şi D.N.A.

  Guvernul Ponta II dispune de fondurile necesare pentru plata despăgubirilor pentru toţi cetăţenii români ! Altfel nu şi-ar permite să privatizeze (înstrăineze) C.F.R. Marfă, Oltchim, Poşta Română, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Tarom şi altele la preţuri derizorii, de peste 100 de ori mai mici decât valoarea de piaţă.

  Culmea prostiei şi jafului în domeniul privatizărilor o constituie angajarea unor firme străine de consultanţă, plătite cu sume uriaşe, care au propus Guvernului României să vândă firmele de stat la cele mai mici preţuri din lume. Ca să nu se ajungă la consecinţe, a fost eliminată din Codul penal infracţiunea de subminare a economiei naţionale.

  La revizuirea Constituţiei au nevoie de voturile cetăţenilor români atât Regimul Băsescu-Ponta, cât şi liderii partidelor politice parlamentare, dar, mai ales, stăpânii străini ai României, cei care au pus la cale şi dirijează Holocaustul împotriva Poporului Român.

  Neacordarea despăgubirilor pentru toţi românii, în următoarele şase luni, va fi urmată de neparticiparea alegătorilor la referendumul pentru re-revizuirea Constituţiei. Ca urmare, toate demersurile Guvernului Ponta II pe tema Constituţiei şi a regionalizării vor fi în zadar.

  După ce au fost despăgubiţi minoritarii, a venit şi rândul majoritarilor, a celor 20 de milioane de cetăţeni români, să fie despăgubiţi de către Guvernul României.

  În vederea rezolvării rapide a problemei despăgubirilor pentru 20 de milioane de români, Guvernul Ponta II are ocazia şi poate să-şi angajeze răspunderea în Parlament. Ar fi pentru prima dată când în Parlamentul României un Guvern şi-ar angaja răspunderea pentru Poporul Român şi nu împotriva lui, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 23 de ani.

  Românii au dreptul şi trebuie să acţioneze uniţi, pentru obţinerea despăgubirilor, inclusiv prin manifestaţii publice paşnice.

 9. Regionalizarea împotriva poporului român și a României
  Publicat în 5 martie 2013
  Gheorghe Funar

  http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/03/05/regionalizarea-impotriva-poporului-roman-si-a-romaniei/

  La învestirea în funcţie, preşedintele României, membrii Guvernului şi cei 588 de parlamentari aleşi de calculator, după 9 decembrie 2012, au depus jurămîntul înscris la articolul 82, alin.2 din Constituţie, respectiv: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a Poporului Român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!“. Singurii care nu depun nici un jurămînt faţă de Poporul Român şi România sînt europarlamentarii din ţara noastră la Parlamentul European. Ca urmare, mulţi dintre ei, mai ales cei aleşi pe listele şi cu sprijinul U.D.M.R., P.D.L. şi P.N.L., acţionează la Parlamentul European împotriva României şi Poporului Român, fără să fie condamnaţi penal. Nici măcar cel prins la ciordit în Parlamentul European nu a fost, încă, condamnat penal. Contează mult că este nepotul lui Silviu Brucan (Saul Bruckner), cel care a coordonat echipele de alogeni care au impus în România şi împotriva voinţei Poporului Român atît comunismul criminal (după anul 1944), cît şi capitalismul sălbatic asociat cu Holocaustul împotriva Poporului Român (după anul 1989).

  Cei care au depus jurămîntul prevăzut de Constituţie se grăbesc să-l încalce, ştiind că pentru nerespectarea acestuia nu sînt sancţiuni penale, ci numai politice care, zicea Nenea Iancu, că nu există. Ca urmare, cei mai mulţi dintre aleşii şi numiţii în funcţii publice, la nivel naţional şi local, au luat în discuţie şi au început să acţioneze pe tema regionalizării, de fapt, a împărţirii, României.

  Constituţia României, la art.3, alin.3, prevede că: „Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sînt declarate municipii“. Este un text foarte clar. În Constituţia României nu există regiuni, ca persoane juridice şi unităţi administrativ-teritoriale! Ca urmare, toate demersurile făcute în mare grabă şi la comandă externă de către Guvernul Ponta II vizînd delimitarea şi înfiinţarea regiunilor, ca unităţi administrativ-teritoriale, încalcă Constituţia României. La poruncă externă, Regimul Băsescu-Ponta sfidează Constituţia şi pune carul înaintea boilor! U.S.L. împreună cu U.D.M.R. încearcă să aplice Poporului Român politica faptului împlinit. Logic şi legal, abia după ce în viitoarea Constituţie re-revizuită vor fi acceptate de către Poporul Român, prin referendum naţional, regiunile în organizarea teritoriului, probabil în anul 2014, va putea Guvernul României să treacă la regionalizare. În anul 2013, Guvernul Ponta II nu are temei constituţional pentru împărţirea României în regiuni ca unităţi administrativ-teritoriale! Toate demersurile pe această temă ale Guvernului Ponta II sînt lipsite de temei legal. În Programul de guvernare adoptat de Parlament prin lege nu s-a prevăzut că regionalizarea României se înfăptuieşte ilegal şi înaintea revizuirii Constituţiei!

  În vechea organizare a Ţării Româneşti şi a Moldovei au existat judeţe ca unităţi administrativ-teritoriale. În timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza şi, mai ales, al României Mari, judeţele au cunoscut o mare dezvoltare. După alungarea din ţară a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, primul rege al României (cel care a intrat în ţara noastră deghizat şi cu acte false) şi urmaşii lui, alogenii din familia Hohenzollern, nu şi-au permis să renunţe la judeţe, la tradiţiile româneşti. După al II-lea război mondial, comuniştii alogeni din conducerea României au primit poruncă de la Moscova să distrugă tradiţiile multimilenare ale Poporului Român şi Biserica strămoşească, inclusiv judeţele. Ca urmare, au fost desfiinţate judeţele şi în perioada 1950-1968 România a fost împărţită în regiuni, alcătuite din mai multe raioane şi unul sau mai multe oraşe importante. În anul 1968, la începutul Regimului Ceauşescu şi în plină dominaţie a Moscovei în ţările socialiste, Marea Adunare Naţională, prin Legea nr.1/1968, a hotărît revenirea la tradiţiile româneşti în organizarea administrativ-teritorială. Au fost desfiinţate regiunile şi raioanele, revenindu-se la judeţe. Ele au fost menţinute prin Constituţia României din anul 1991, revizuită în anul 2003.

  Acum, la începutul anului 2013, alţi stăpîni străini ai României, de aceeaşi etnie cu comuniştii din conducerea ţării noastre, în perioada 1945-1964, cei de acum aflaţi la Bruxelles şi nu la Moscova, au dat mutarea în plic Regimului alogenilor Băsescu – Ponta pentru a regionaliza teritoriul nostru naţional. Stăpînii străini ai României, împreună cu komisarii plasaţi la Palatul Victoria, au stabilit deja viitoarele regiuni, inclusiv una după modelul fostei Regiuni Mureş – Autonomă Maghiară din vremea lui I.V. Stalin. Dacă ar fi cinstiţi faţă de Poporul Român şi ar da dovadă de transparenţă, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea ar trebui să informeze Parlamentul şi să arate, mai ales la televiziune, documentele primite de la Bruxelles, inclusiv regiunile stabilite pentru România. În slugărnicia lor, guvernanţii de la Bucureşti se străduiesc să îndeplinească porunca de la Bruxelles înainte de termen şi cu încălcarea Constituţiei, dacă se poate în cîteva luni să voteze în Parlament proiectul de lege al regionalizării. La fel s-a întîmplat şi cu legislaţia în domeniul privatizării, de fapt al înstrăinării şi lichidării unităţilor productive româneşti. Atunci, în anii 1990-1991, proiectul legii privatizării a fost adus din străinătate de Silviu Brucan şi votat rapid de majoritatea parlamentară de circa 80 la sută a Frontului Salvării Naţionale (F.S.N). Acum, se păstrează secretul asupra ,,poştaşului“ care a adus de la Bruxelles proiectul legii regionalizării României. Se zvoneşte că ar fi alogenul Sorin Frunzăverde. Majoritatea parlamentară a U.S.L., de circa 60 de procente. împreună cu U.D.M.R., aşteaptă să voteze noile regiuni impuse Poporului Român ca pe vremea stalinismului. „Ciocănitoarele“ politice au înghiţit găluşca regionalizării şi, fără întrerupere, încearcă să-i păcălească, din nou, pe români, susţinînd, fără argumente logice şi credibile, că aceasta este prioritatea numărul 1 în România. Totul este fals şi cusut cu aţă albă! Diversiunea cu regionalizarea este menită să abată atenţia Poporului Român de la, cel puţin, următoarele probleme: înstrăinarea pentru sume derizorii a ultimelor mari societăţi comerciale româneşti nominalizate de F.M.I. şi Banca Mondială; continuarea lichidărilor în domeniul locurilor de muncă; vînzarea a patru combinate metalurgice cu 52 de euro, urmată de tăierea în bucăţi pentru fier vechi, care va fi scos din ţară; tăierea şi topirea rafinăriei „Arpechim“ Piteşti, care rafina anual peste opt milioane tone de ţiţei; jefuirea uriaşelor zăcăminte naturale ale Poporului Român la cele mai mici redevenţe din lume; începerea exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică; genocidul aplicat bolnavilor de cancer şi celor cărora le-au fost tăiate ajutoarele sociale; retrocedările ilegale de clădiri şi terenuri către bisericile ungureşti; politica diabolică a Ungariei de acordare a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget cu scopul de a anexa Ardealul în anul 2014, prin Diktatul de la Bruxelles şi bazat pe aplicarea principiului autodeterminării popoarelor; majorarea substanţială şi nejustificată a preţurilor, impozitelor şi taxelor; teroarea instituită de băncile străine asupra debitorilor; vînzarea şi dispariţia din România, în fiecare an, a mii de copii pentru băncile de organe şi omorurile rituale; vînzarea pămîntului românesc la străini; continuarea epurării etnice a românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş; eliminarea a circa 45% din orele de limba română şi matematică din programa şcolară şi înlocuirea lor cu mişcare în aer liber; neatragerea fondurilor europene, în proporţie de 90%; sterilizarea fetiţelor cu aşa-zisul vaccin împotriva cancerului de col uterin; tăierea necontrolată legal a pădurilor; apropiata închidere şi lichidare a combinatului „Oltchim“ din Rîmnicu Vîlcea; destinaţia împrumuturilor de la bănci luate de Regimul Băsescu-Tăriceanu-Boc-Ungureanu-Ponta; dobînzile de peste zece miliarde de euro ce trebuie plătite de Poporul Român la băncile străine, din care 2,5 miliarde euro în anul 2013; creşterea gradului de sărăcie a populaţiei; intrarea României în Spaţiul Schengen etc. Nimeni nu poate garanta că Uniunea Europeană va dăinui pînă în anul 2016 sau 2020. Proiectul „Casa Europei“ s-a dărîmat. Istoria lumii a confirmat că toate imperiile dispar.

  Guvernul Ponta II şi Parlamentul României nu au temei constituţional pentru împărţirea teritoriului naţional în regiuni administrativ – teritoriale! Poporul Român nu a fost consultat şi, în mod democratic, prin referendum naţional, nu s-a pronunţat pentru împărţirea ţării în regiuni, ca pe vremea comunismului. Cu toate acestea, Guvernul Ponta II transmite că viitoarele regiuni pentru România nu vor avea denumiri tradiţionale, ci vor fi botezate după punctele cardinale, ca de pildă: regiunea Nord-Est; regiunea Sud; regiunea Vest; regiunea Sud-Vest etc. Probabil că Guvernul Ponta II va dona fiecărui locuitor cîte o busolă ca să se poată orienta în căutarea regiunilor dictate de la Bruxelles.

  Guvernul Ponta II, încearcă să-i păcălească pe români cu două argumente false pe tema regionalizării României, şi anume:

  1) Accesarea fondurilor europene, în perioada 2014-2020. Se ştie că, în perioada 2007-2012, Regimul Băsescu-Tăriceanu-Boc-Ungureanu-Ponta nu a atras circa 90 la sută din fondurile nerambursabile cuvenite României. Dacă aceşti conducători ai ţării ştiau că împărţirea teritoriului României în regiuni este cheia succesului pentru atragerea tuturor fondurilor europene cuvenite Poporului Român se pune întrebarea: de ce nu au acţionat în această direcţie din anul 2006? Cu toţii ştiau, inclusiv „ciocănitoarele“ politice de azi, că după împărţirea administrativ-teritorială ele trebuie omologate, în anul următor, la nivelul Uniunii Europene. Deci, dacă cu încălcarea Constituţiei s-ar împărţi România în regiuni în anul 2013, urmează omologarea lor în anul 2014 şi abia din anul 2015 ar fi recunoscute ca unităţi de management. Pentru anul 2014 numai prin ministere vor putea fi atrase fondurile europene.

  În perioada 2007-2013, cînd României i-au fost alocate mari fonduri europene nerambursabile s-au atras numai 10% din ele şi nu au existat şi nici nu au fost impuse de stăpînii de la Bruxelles regiuni administrativ-teritoriale în România. Pentru perioada 2014-2020 sînt alocate ţării noastre mai puţine fonduri europene nerambursabile, iar la conducerea României, pînă în anul 2016, se află aceleaşi partide politice şi aceiaşi oameni care sînt vinovaţii reali de neatragerea a 90 la sută din fondurile europene. Ei au zis şi au făcut: „La vremuri noi, tot noi!“ Ca urmare, avem garanţia că ei vor atrage cel mult zece la sută din fondurile europene cuvenite în perioada 2014- 2020. În plus, în cazul în care în viitoarea perioadă pînă în anul 2020 se depăşeşte deficitul bugetar impus României de F.M.I. şi Uniunea Europeană vor fi blocate toate accesările europene pentru Poporul Român.

  2) Aducerea deciziei mai aproape de cetăţean prin descentralizare. O altă minciună. Actuala structură administrativ-teritorială nu poate fi desfiinţată sau modificată decît prin încălcarea Constituţiei! Persoanele alese în urma scrutinului din iunie 2012 au mandate de 4 ani ca primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, consilieri locali, pe actuala organizare administrativ-teritorială a României. Pe cale de consecinţă, logic şi practic, dacă s-ar materializa porunca de la Bruxelles, susţinută de Ungaria, s-ar ajunge la înfiinţarea unei suprastructuri, situată între ministere şi judeţe care nu poate aduce decizia mai aproape de cetăţean. Dimpotrivă, o îndepărtează. În plus, fiecare contribuabil va trebui să suporte, din taxe şi impozite mărite, cheltuielile ocazionate de funcţionarea aparatului birocratic al regiunilor, inclusiv indemnizaţiile pentru guvernatori.

  În ziua de 22 februarie a.c., la Congresul Extraordinar al P.N.L., liderul U.D.M.R., Kelemen Hunor, i-a sfidat pe participanţi şi le-a dăruit steagul ilegal, unguresc, al Ardealului. Preşedintele P.N.L., Crin Antonescu l-a primit cu plăcere, în loc să-i dea foc imediat, în faţa celor 1.400 de delegaţi la Congres. În situaţii similare aşa s-ar fi întîmplat în Israel, Franţa, Germania, S.U.A., Italia, Spania, Bulgaria, Grecia ş.a.

  Argumentele prezentate ar trebui să-i determine pe membrii Guvernului Ponta II şi pe parlamentari U.S.L. să abandoneze activităţile la „Cooperativa Munca în Zadar“ şi să se ocupe de adevăratele probleme ale Poporului Român şi ale României.

  Oamenii inteligenţi nu stăruie în greşeală!

 10. Diktatul de la Bruxelles va fi în 2014?!
  Publicat în 18 februarie 2013
  Gheorghe Funar

  http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/02/18/diktatul-de-la-bruxelles-va-fi-in-2014/

  În anul 2013, românii se pregătesc să sărbătorească 95 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, de la înfăptuirea României Mari. Ungaria şi ungurii de pretutindeni, mai ales cei care sînt cetăţeni ai Statului Român, acţionează uniţi pentru ca aceasta să fie ultima mare sărbătoare românească în Ardeal şi pentru pregătirea argumentelor credibile care să stea la baza Diktatului de la Bruxelles, pe care speră să-l obţină în anul 2014.

  Marea majoritate a ungurilor din Ungaria şi de pretutindeni au primit gratuit cartea „Ardealul – trecut şi viitor“, scrisă de către Endre Bajksy-Zsilinszky (deputat în Parlamentul Ungariei, în timpul regenţei lui Horthy), publicată în anul 1944 în Elveţia, în limba engleză, carte care a fost tradusă de preşedintele Republicii Ungaria, Arpad Göncz, în anul 1991, fiind tipărită la Budapesta, cu sprijinul Ministerului Culturii. Preşedintele Ungariei a recomandat astfel cartea: „Destinată să ajungă în mîinile tuturor ungurilor cu simţul răspunderii, volumul este, în zilele noastre, o lectură recomandată întregului popor“.Cartea este scrisă împotriva Poporului Român şi a Statului Naţional Unitar Român. Ea reflectă ambiţiile imperialiste ale Ungariei şi năzuinţele hungarismului, precum şi sentimentele de ură şi dispreţ faţă de români. În „Introducere” la cartea „Ardealul – trecut şi viitor”, preşedintele Ungariei a scris următoarele:

  * „Pretenţia românilor asupra Ardealului poate fi susţinută doar de un singur argument: numărul mai mare al populaţiei, mai exact de majoritatea etniei române.”

  * „Problema ardeleană o putem rezolva odată pentru totdeauna în mod corespunzător”, adică prin creşterea artificială a numărului ungurilor din Ardeal, ca urmare a acordării cetăţeniei ungare românilor get-beget, de pe tot cuprinsul României. Cartea tălmăcită de Arpad Göncz cuprinde programul agresiv, revizionist şi războinic al Ungariei. Preşedintele Arpad Göncz prezintă proiectele Ungariei cu privire la destinul Ardealului, proiecte de o importanţă primordială pentru unguri. Din cartea „Ardealul-trecut şi viitor” prezentăm cîteva fragmente edificatoare:

  * „Crearea României Mari s-a făcut sub conducerea lui Ion Brătianu, un escroc internaţional de mare talent”… prin „acceptarea principiului etnic.” (pag.82)

  * „În ceea ce priveşte Ardealul, există o singură alternativă: naţiunea ungară – înainte şi după Tratatul de la Trianon – ţine în modul cel mai ferm la dreptul ei de proprietate asupra întregului Ardeal. Nu va exista niciodată o generaţie de unguri dispusă să renunţe la acest sfînt drept istoric. Naţiunea ungară este gata ca în orice clipă să ia arma în mînă pentru a-şi exercita acest drept, sacrificîndu-şi chiar viaţa în luptă, fiindcă fără Ardeal nu poate să existe un stat ungar, nici o misiune ungară şi nici viaţă ungurească.” (pag.86)

  * „Dacă majoritatea românească din Ardeal şi-ar impune cu forţa voinţa în cadrul autonomiei ardelene, va trebui să se recurgă la mijloace artificiale pentru a zădărnici dominaţia majorităţii româneşti.” (pag.101-102)

  * „Într-o singură problemă nu putem face concesii: Ardealul în întregimea lui – ca o unitate intangibilă – trebuie repus sub stăpînirea Sfintei Coroane Ungare.” (pag.110)

  Părintele Arsenie Boca spunea: „Ungurii vor mai mult decît Ardealul.” Se ştie că Ungaria acţionează pentru răpirea unor teritorii din Slovacia, Serbia şi Ucraina. Aceste trei ţări au răspuns cu fermitate la pretenţiile şi programele revizioniste ale Ungariei. Singura ţară unde iredentismul unguresc zburdă în voie este România.

  Mulţi dintre conducătorii partidelor politice româneşti şi dintre manipulatorii de opinie se fac că nu înţeleg de ce, în luna februarie a.c., a început aşa-zisul „război al steagurilor” între Ungaria şi România. Este vorba despre aşa-zisul steag secuiesc, „fabricat” de unguri şi amplasat ilegal, tot de către maghiari, pe instituţiile Statului Român, din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, precum şi pe o primărie a unui district din Budapesta.

  Conform Legii nr. 282 din 24 octombrie 2007 pentru ratificarea Cartei Europene a limbilor regionale sau minoritare, publicată în Monitorul Oficial al României nr.752 din 6 noiembrie 2007, la art. 2 sînt înscrise următoarele 20 de limbi minoritare folosite pe teritoriul României: limba albaneză; limba armeană; limba bulgară; limba cehă; limba croată; limba germană; limba greacă; limba italiană; limba idiş; limba macedoneană; limba maghiară; limba poloneză; limba romani; limba rusă; limba ruteană; limba sîrbă; limba slovacă; limba tătară; limba turcă; limba ucrainiană.” La art. 3 din Legea nr.282/2007 se precizează că: „În înţelesul prezentei legi, limbile minoritare sau regionale sînt limbile minorităţile naţionale”. Este evident că, legal şi faptic, nu există limbă secuiască şi nici minoritate secuiască în România! La dezbaterea proiectului acestei legi în Senatul României, în luna octombrie 2007, din partea Partidului România Mare am depus şi susţinut un amendament prin care am propus să fie înscrisă şi limba secuiască şi minoritatea secuilor în textul final al legii. Atunci, liderii U.D.M.R. au declarat în Senat că în România nu există secui şi nici minoritate secuiască! După colonizarea secuilor în Ardeal, în Secolul XII, în părţile Bihorului şi Tîrnavelor, iar în Secolul XIII, în interiorul curburii Carpaţilor, ei au adoptat pe steagul lor trei simboluri heraldice preluate de la geto-daci, respectiv: soarele, semiluna şi lupul dacic. Ungurii, fără să aibă nici un mandat din partea secuilor, au “fabricat” în numele lor un aşa-zis steag secuiesc, de pe care au eliminat lupul dacic, semn al continuităţii geto-dacilor şi românilor în Grădina Maicii Domnului. Această cîrpă ungurească au amplasat-o ilegal pe unele instituţii publice din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Nimeni nu-i întreabă pe unguri de ce nu au făcut tentative şi pentru alte aşa-zise Ţinuturi Secuieşti în Bihor şi pe Tîrnave.

  La recensămintele populaţiei din anul 2002 şi 2011 s-au declarat secui sub 500 de persoane, respectiv sub 300. Numai nişte nebuni cu acte în regulă ar putea să creadă că 300 de secui, de toate vîrstele, ar fi în stare să înfiinţeze un aşa-zis Ţinut Secuiesc, cu Parlament şi Guvern propriu, cu Armată, Poliţie şi Jandarmerie, cu Justiţie proprie, cu Administraţii Locale proprii în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, cu ambasade proprii.

  Pentru a fi înţelese mai uşor obiectivele şi acţiunile Ungariei şi iredentismului maghiar din anul 2013 şi 2014 trebuie reamintite, cel puţin, următoarele evenimente istorice:

  1. În timpul Revoluţiei de la 1848-1849, revoluţionarii unguri şi Ungaria au avut ca obiectiv prioritar anexarea Ardealului. Atunci, criminalii şi teroriştii unguri au ucis peste 40.000 de români şi au incendiat 300 de sate româneşti, cu tot cu biserici şi mînăstiri.

  2. Marea Unire de la Alba-Iulia, de la 1 Decembrie 1918, nu a fost recunoscută niciodată de către Ungaria şi organizaţiile etnicilor unguri din România. Ungaria şi ungurii de pretutindeni nu recunosc Unirea şi nici documentele adoptate la Alba-Iulia. Insultînd inteligenţa românilor, ungurii şi cozile de topor româneşti se agaţă de unele texte din Declaraţia de la Alba-Iulia care s-au aplicat minorităţilor etnice din România, celor care au recunoscut România Mare.

  3. În anul 1919, Ungaria cu sprijinul Uniunii Sovietice a început un război împotriva României pentru a ocupa Ardealul. Atunci, Armata Română a cîştigat războiul şi a ocupat Budapesta, în 4 august 1919.

  4. La 30 august 1940, cu sprijinul Germaniei şi al Italiei fasciste, prin Diktatul de la Viena, Ungaria a obţinut o parte din Ardealul de Nord-Vest. În perioada septembrie 1940-octombrie 1944, armata amiralului fără flotă Horthy Miklos, sprijinită de localnicii unguri, a săvîrşit numeroase atrocităţi împotriva românilor şi evreilor (în zeci de localităţi) şi a trimis în lagărele de exterminare din Germania peste 157.000 de evrei. Pînă acum, Ungaria a cerut scuze publice Israelului şi Slovaciei pentru crimele săvîrşite în timpul celui de-al II-lea război mondial, împotriva evreilor şi slovacilor, angajîndu-se să plătească despăgubiri. Niciodată, Ungaria nu a recunoscut antrocităţile săvîrşite împotriva românilor şi nu a cerut scuze publice României şi Poporului Român!

  5. După 21 decembrie 1989, au început atrocităţile săvîrşite de unguri împotriva românilor în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. În paralel, a continuat separatismul pe criterii etnice (mai ales în şcoli) şi alungarea a zeci de mii de români din cele trei judeţe. Adevărul istoric se regăseşte în Raportul HAR-COV al Parlamentului României, din anul 1991, pentru care s-a primit interdicţie de a fi dezbătut şi aprobat la Bucureşti.

  6. În martie 1990, la Tîrgu-Mureş, Ungaria, împreună cu numeroasele organizaţii ale etnicilor unguri din România, a încercat, prin forţă, să rupă Ardealul din Vatra Strămoşească multimilenară. Este meritul Uniunii Vatra Românească şi al românilor din judeţul Mureş că au reuşit să zădărnicească această nouă acţiune revizionistă a Ungariei. Atunci, bestiile ungureşti au folosit împotriva românilor un arsenal bogat şi diversificat, format din: lanţuri, răngi de fier, bîte, sule, cuţite şi pungi cu sare pe care au aruncat-o în ochii românilor. Din rîndurile românilor au fost mai mulţi morţi şi numeroşi răniţi. Este celebru cazul Eroului Mihăilă Cofariu, mutilat pe viaţă de bestiile ungureşti. Statul Român a uitat de urmaşii celor omorîţi de unguri la Tîrgu-Mureş şi de cei răniţi de criminalii unguri, care nu zac în puşcărie. Mai mulţi dintre criminalii de la Tîrgu-Mureş, din acel martie negru, au fugit în Ungaria.

  7. În perioada 1992-2012, în Camera Deputaţilor, conform art.62, alin.2 din Constituţia României, nu a existat nici un deputat din partea minorităţii secuieşti, deoarece aceasta nu există legal în ţara noastră.

  8. Aşa-zisul steag secuiesc este de fapt o cîrpă ungurească, de pe care a fost înlăturat lupul dacic care confirmă continuitatea geto-dacică şi românească în Ardeal, în vatra vechii Europe. Ministrul de Interne, domnul Radu Stroe, şi ministrul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa, au declarat public la televiziune, în ziua de 10 februarie a.c., că pretinsul steag secuiesc este ilegal, iar amplasarea lui pe instituţiile publice din România încalcă dispoziţiile legale cuprinse în Legea nr.75/1994 privind arborarea drapelelor pe teritoriul României.

  În realitate, adevăratul steag secuiesc a rămas un obiect de muzeu. Secuii au avut o origine turco-avară şi au fost deznaţionalizaţi de către unguri. Aşa-zisul steag secuiesc, inventat şi finanţat de la Budapesta, este un simbol al statalităţii Ungariei. El semnifică, acolo unde este arborat sau purtat la manifestări publice, apartenenţa acelui teritoriu la Ungaria. Poporul Român, creştin ortodox, iartă dar nu uită atrocităţile săvîrşite de unguri! Sînt cunoscute românilor, mai ales locuitorilor din Ardeal, megalomania ungurească, sentimentele ungurilor de dominaţie, duşmănie şi dispreţ faţă de români. Aroganţa şi obrăznicia ungurilor a dat, din nou, în clocot, în februarie a.c. De ce? Unii neajutoraţi mintal care apar la emisiuni televizate, în loc să stea la balamuc, susţin că declaraţiile antiromâneşti ale oficialităţilor de la Budapesta, ale ambasadorului Ungariei la Bucureşti şi ale liderilor ungurilor din România au legătură cu viitoarele alegeri din ţara vecină şi neprietenă care vor avea loc în anul 2014 sau 2050. Cu toţii mint de îngheaţă apele, dar sînt bine plătiţi ca avocaţi ai ungurilor. Din păcate, Iuda are mulţi urmaşi în România.

  Care este adevărul? Conducătorii Ungariei şi ai etnicilor unguri din România sînt convinşi că au ajuns foarte aproape de momentul dezmembrării teritoriale a României şi al anexării Ardealului, în mod paşnic, printr-un nou Diktat, de data aceasta de la Bruxelles. Cum? Prin obţinerea, prin mijloace artificiale (cum i-a învăţat fostul preşedinte Arpad Göncz, al Ungariei), a unei majorităţi ungureşti în Ardeal şi prin dobîndirea a peste 50% din proprietăţile imobiliare aflate în Grădina sau Cetatea Domnului (Ardeal) pe calea retocedărilor în natură (foarte multe bazate pe acte false) şi a cumpărărilor de terenuri agricole şi păduri. La toate acestea se adaugă apropiata votare în Camera Deputaţilor a modificărilor şi completărilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003 (votată în unanimitate în Senat, la 27 octombrie 2009), în baza căreia titularii licenţelor de exploatare a bogăţiilor naturale (din care, în Ardeal, peste 80% au fost date la unguri) îi vor expropria pe români printr-o procedură diabolică şi extrem de rapidă, inclusiv prin intermediul instanţelor judecătoreşti. Încrederea ungurilor în obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului a fost sporită prin includerea de către Guvernul Ponta II, printre priorităţile legislative, a proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale. Acest statut, susţin liderii U.D.M.R., va facilita autonomia teritorială a Ardealului.

  Se ştie că Ungaria are un interes major pentru ca România să nu intre nici în anul 2013 în Spaţiul Schengen şi acţionează în această direcţie, cu sprijinul Olandei, Finlandei şi Germaniei. Ca urmare, românii get-beget acceptă acordarea, cu multă generozitate şi în mod gratuit, a cetăţeniei şi a paşaportului din partea Ungariei, fără să cunoască limba ungară, Constituţia şi imnul, Istoria şi geografia acestei ţări. Pe cale de consecinţă, românii care obţin şi cetăţenia Ungariei se pot angaja uşor în toate ţările Uniunii Europene, fără nici un fel de restricţii. Mai nou, pensionarii români get-beget care cer şi obţin cetăţenia ungară beneficiază de pensie din partea Ungariei, pensie care este de două, trei ori mai mare decît pensia din România, la care sînt obligaţi să renunţe. Pe surse, s-a aflat că sînt peste 2,5 milioane de cetăţeni români care au obţinut dubla cetăţenie în Ungaria. Zilnic, se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localităţi, pentru a dobîndi cetăţenia acestei ţări şi paşaportul unguresc. Acţiunea diabolică de acordare a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeană, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numărul unu. Pînă în toamna anului 2014, se acţionează pentru acordarea cetăţeniei ungare pentru cel puţin încă două milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles să constate, pe bază de acte de identitate şi paşapoarte, că în Ardeal sînt 4-5 milioane de cetăţeni unguri. După aceea, cer autonomia teritorială a acestei provincii istorice româneşti, prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor.

  Aşa-zisul război al steagurilor, din luna februarie a.c., declanşat de Guvernul de la Budapesta face parte din programul Ungariei de internaţionalizare a problemei Ardealului, cu scop final anexarea la Ungaria a acestui sfînt pămînt românesc. Orice român, cu mintea limpede, realizează că există o legătură artificială între Ungaria şi aşa-zisul steag secuiesc, „fabricat” şi purtat de unguri.

  În acest context, nu trebuie uitat faptul că în majoritatea localităţilor din Covasna, Harghita şi Mureş au fost organizate ilegal referendumuri locale vizînd obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Toate documentele referitoare la aceste referendumuri locale au fost depuse la organismele europene de la Bruxelles.

  Preşedintele României, Traian Băsescu, prim-miniştrii (Boc, Ungureanu şi Ponta), preşedinţii Senatului (Geoană, Filip şi Antonescu) şi ai Camerei Deputaţilor (Anastase şi Zgonea) au fost informaţi, de nenumărate ori, de către Serviciul Român de Informaţii (S.R.I.) şi Serviciul de Informaţii Externe (S.I.E.) despre toate acţiunile Ungariei vizînd pregătirea Diktatului de la Bruxelles. De ce nu au acţionat pentru dezbaterea lor în Parlament, pentru mediatizarea şi contracararea lor? Nimeni nu-i întreabă şi nici ei nu abordează această temă!

  Avînd în vedere pericolul iminent al Diktatului de la Bruxelles, pregătit diabolic de Ungaria, iredentismul maghiar şi organizaţiile ungurilor din România, este necesar ca Parlamentul, preşedintele şi Guvernul ţării noastre să hotărască, de urgenţă, următoarele:

  1. Pînă la intrarea României în Spaţiul Schengen, se suspendă aplicarea legii din Ungaria privind acordarea dublei cetăţenii pentru cetăţenii români.

  2. Suspendarea, pentru doi ani, a aplicării legislaţiei referitoare la restituirile în natură şi verificarea legalităţii tuturor restituirilor făcute în perioada post-decembristă pentru unguri, atît pentru persoanele fizice, cît şi pentru persoanele juridice, mai ales bisericile ungureşti şi Statusul romano-catolic.

  3. Respingerea în Camera Deputaţilor a modificărilor şi completărilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003, pentru a stopa exproprierea românilor de către titularii unguri ai licenţelor de exploatare a bogăţiilor naturale ale Poporului Român.

  4. Convocarea Consiliului Suprem de Apărare a ţării (C.S.A.T.) pentru a decide modalităţile de stopare a acţiunilor Ungariei vizînd pregătirea argumentelor pentru Diktatul de la Bruxelles, din anul 2014.

  5. Adresarea unui mesaj Parlamentului României de către preşedintele ţării pe tema situaţiei din Ardeal şi a acţiunilor extrem de periculoase ale Ungariei. Pînă acum, Preşedintele Băsescu i-a sugerat premierului Ungariei, Viktor Orban, să fie mai atent şi să acţioneze mai uşor cu pianul pe trepte.

  6. Se amînă cu doi ani discutarea şi adoptarea legilor privind regionalizarea României şi revizuirea Constituţiei. În faţa pericolului unguresc, românii au nevoie de unire, şi nu de dezbinare.

  7. Interzicerea vînzării pămîntului românesc străinilor.

  În faţa marelui pericol unguresc, pe lîngă unirea românilor, indiferent de opţiunile politice şi judeţele în care locuiesc sau ţările în care muncesc, se impune extinderea poruncii marelui patriot Radu Gyr: Ridică-te, Gheorghe! Ridică-te, Ioane! Ridică-te, Vasile! Ridică-te, Mihai! Scoală-te, Traiane! Scoală-te, Victore!

 11. Premierul Ungariei, Viktor Orban, implicat direct în acordarea dublei cetățenii
  Publicat în 15 februarie 2013
  Gheorghe Funar

  http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/02/15/premierul-ungariei-viktor-orban-implicat-direct-in-acordarea-dublei-cetatenii/

  În paralel cu scandalul steagurilor aşa-zise secuieşti, provocat de către Ungaria şi susţinut de U.D.M.R., de la începutul lunii februarie a.c., primul-ministru Viktor Orbán adresează zilnic, prin Poşta Română, zeci de mii de scrisori către cetăţenii români, mai ales pentru cei care locuiesc în judeţele din Ardeal. Pe plic, la expeditor apar stema Ungariei Mari, numele premierului Ungariei, Orbán Viktor, şi următoarea adresă: Budapest, Kossuth tér 1-3, 1055 UNGARY.

  Scrisorile au textul numai în limba ungară, cu scopul de a-i batjocori pe românii get-beget care au dobîndit cetăţenia şi paşaportul din partea Ungariei, fără să cunoască limba acestei ţări. Scrisorile din partea premierului Ungariei, Viktor Orbán, sînt adresate şi distribuite atît etnicilor unguri din România, cît mai ales românilor din Ardeal. Premierul Orbán îi salută, în scrisoarea sa, pe noii cetăţeni ai Ungariei şi se plînge că pe unguri i-a împrăştiat în lume istoria Secolului XX, după Tratatul de la Trianon. Primul-ministru Orbán îi asigură pe destinatari că se vor organiza mai bine pentru a realiza Ungaria Mare şi că vor contribui împreună la viitorul naţiunii ungare. Primul-ministru al Ungariei îi înştiinţează pe destinatari că factorii de conducere ai statului ungar au hotărît ca, în viitor, în mod organizat, să trimită scrisori de informare care să ajute la integrarea lor în acţiunile care vizează „alcătuirea destinului Ungariei”.

  În scrisoarea sa, primul-ministru al Ungariei îi felicită pe cetăţenii români, adică pe cei peste 2,5 milioane, care au primit gratuit şi cetăţenia ungară, inclusiv paşaportul. A uitat, în mod deliberat, să le scrie că acordarea cetăţeniei statului ungar urmăreşte modificarea artificială a componenţei etnice în Ardeal, astfel încît în anul 2014, prin Diktatul de la Bruxelles, să se treacă la aplicarea principiului autodeterminării popoarelor, după ce încă peste 2.000.000 de români vor dobîndi cetăţenia ungară, fără a fi obligaţi să cunoască limba ungară. Premierul Orban precizează că va fi folosită această posibilitate de către Ungaria. Precizez că, în scrisoarea sa, premierul Orbán şi preşedintele FIDES nu pomeneşte nimic despre alegerile din Ungaria din 2014. Numai la Bucureşti, unii care se cred lideri politici şi formatori de opinie au căzut în capcana întinsă de consilierul ungur al primului-ministru al României. În timp ce premierul Ungariei, Viktor Orbán, trimite milioane de scrisori cetăţenilor români, premierul României, Victor Ponta, nici nu scrie, nici nu vorbeşte şi nici nu acţionează pe tema acţiunilor diabolice ale ungurilor de pretutindeni, în frunte cu guvernul de la Budapesta, avînd ca obiectiv anexarea Ardealului.

  * * *

  Iată textul infamei scrisori:

  „Stimate compatriot!

  Cu bucurie vă urez bun venit, în calitate de nou cetăţean al Ungariei. Pe noi, ungurii, istoria Secolului XX ne-a împrăştiat în lume. Mulţi s-au găsit în afara graniţelor ţării, au fost unii pe care evenimentele i-au risipit, pe unii chiar pe alte continente, au ajuns departe de familie şi ţara natală. Este un mare avantaj al maghiarimii, cu extinderea cetăţeniei, că acum putem fi cetăţeni ai ţării-mamă, oriunde am trăi în lume. Acesta nu este doar un avantaj, ci de asemenea şi o oportunitate. Ne putem organiza, împreună, din nou, putem conduce Ungaria, şi putem să contribuim la viitorul naţiunii. Pentru a fi aşa, trebuie să ştim unii de alţii şi trebuie să ne organizăm, să avem toate informaţiile actuale necesare despre Ungaria, totul e important. De aceea conducerea statului a hotărît ca în viitor, în mod organizat, va trimite către dvs. o scrisoare de informare, care vă poate ajuta să vă integraţi la alcătuirea destinului Ungariei.

  Cu stimă,

  ORBÁN VIKTOR”

 12. Un nou buget împotriva poporului român
  Publicat în 10 februarie 2013
  Gheorghe Funar

  http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/02/10/un-nou-buget-impotriva-poporului-roman/

  Conform prevederilor legale, Guvernul României este obligat să prezinte Parlamentului, pînă la 15 octombrie, proiectele de lege privind Bugetul de Stat şi Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat pentru anul următor. Sfidînd prevederile legale şi, mai ales, Poporul Român, pînă la 15 octombrie 2012, Guvernul Ponta I nu a pregătit şi nu a depus la Parlament cele două proiecte de lege referitoare la bugete. Cu mai mult de trei luni întîrziere, abia în ultima decadă a lunii ianuarie 2013, Guvernul Ponta II a adoptat cele două proiecte de lege privind bugetele pe acest an şi le-a depus la Parlament. Neavînd încredere şi fiind nemulţumiţi de modul cum a fost guvernată România, în perioada 2008-2012, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 s-au prezentat la urne doar 42 la sută dintre alegători, iar din totalul alegătorilor au votat cu U.S.L. numai 24 la sută. Din totalul voturilor valabil exprimate au pus ştampila pe candidaţii U.S.L. circa 57 la sută dintre alegători.

  Acum, votanţii USL şi marea majoritate a românilor din Ţara-Mamă şi din străinătate au de ce să fie nemulţumiţi. Noul Guvern Ponta II, cel mai numeros din Istoria României, i-a anunţat pe români, începînd cu ziua de 1 ianuarie a.c., că acţionează pentru creşterea preţurilor, impozitelor şi taxelor, precum şi pentru scăderea nivelului de trai al populaţiei. Este pentru prima dată în Istoria României post-decembriste cînd Guvernul i-a sfidat pe cetăţenii români, într-o zi de sărbătoare, înştiinţîndu-i că urmează să suporte creşteri mari ale preţurilor la energia electrică, gaze naturale şi carburanţi, iar impozitele şi taxele locale cresc cu 16 la sută. Anunţul referitor la introducerea coplăţii pentru cei care sînt internaţi în spitale a fost lăsat pentru sfîrşitul lunii ianuarie a.c. După ce au trecut Sărbătorile de iarnă, în data de 15 ianuarie a.c., de ziua genialului Mihai Eminescu şi a Culturii Naţionale, a sosit la Bucureşti delegaţia de komisari ai Fondului Monetar Internaţional (F.M.I.), Băncii Mondiale (B.M.) şi Comisiei Europene (C.E.). Misiunea comună a F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene a făcut, timp de două săptămîni, încă două verificări şi evaluări ale Acordului Stand-By cu România. Troica internaţională a respectat scenariul clasic al întîlnirilor diverse de la Bucureşti, mai puţin aceea cu preşedintele României. La fel ca şi Guvernele precedente, nici Guvernul Ponta I nu este controlat de Parlament în privinţa execuţiei bugetare pentru anul 2012. La nivelul Consiliilor Locale şi Consiliilor Judeţene există şi se exercită un control asupra Executivului. La nivel naţional, un astfel de control asupra Guvernului nu există! De ce? Pentru ca Guvernul să nu răspundă pentru execuţia bugetară! Ne amintim că în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2012 s-a prevăzut o creştere economică de 1,7 la sută-2,7 la sută, un deficit estimat la 1,9 la sută-2,5 la sută din P.I.B. şi atragerea a cel puţin 6 miliarde euro fonduri europene nerambursabile. Acum, la finele lunii ianuarie 2013, şeful misiunii internaţionale, domnul Erik de Vrijer, i-a înştiinţat pe cetăţenii români că anul trecut, împreună cu Guvernele României (Boc V, M.R. Ungureanu şi Ponta I) s-a realizat o creştere economică aproape de zero, iar absorbţia fondurilor europene nu a fost la nivelul prevăzut, fiind suspendate fondurile sau blocate multe dintre ele. Se pare că această „performanţă“ a F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene de a realiza o creştere economică egală cu zero în România este unicat în Europa. Mai mult, şefa F.M.I., doamna Christine Lagarde, a recunoscut public că au greşit cei din troika internaţională cînd au impus măsuri de austeritate, mai ales în România, concretizate în tăierea salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale, care au condus la scăderea puterii de cumpărare a populaţiei şi la încetinirea dezvoltării economice. Această greşeală a F.M.I. nu a fost urmată de diminuarea substanţială a dobînzilor şi comisioanelor plătite acestei bănci de către contribuabili români. F.M.I. greşeşte, Poporul Român plăteşte!

  Trecînd foarte uşor peste anul bugetar 2012, se menţine interesul asasinilor economici şi asasinilor politici străini, în complicitate cu cei din ţara noastră, pentru jefuirea bogăţiilor României şi înrobirea Poporului Român. Pentru că Guvernele României nu au reuşit să-şi îndeplinească angajamentele luate în faţa unor bănci străine şi îndreptate împotriva Poporului Român, mai ales în ceea ce priveşte privatizările unor mari companii de stat, premierul Ponta a fost sfătuit să ceară un timp de două luni pentru a „lucra“ intensiv. Misiunea secretă a F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene a devenit generoasă şi a prelungit cu încă o lună perioada în care Guvernul Ponta II şi Parlamentul României să-şi facă temele obligatorii, să înstrăineze cîteva companii strategice. România este singura ţară cu statut de colonie din Europa, unde cîţiva reprezentanţi ai unor bănci străine „taie“ şi închid ce vor pe baza unei strategii diabolice îndreptate împotriva Poporului Român, care este supus unui Holocaust în timp de pace. Cu toate că a promis Poporului Român că va da publicităţii scrisorile de intenţie semnate în anii anteriori de către guvernatorul Băncii Naţionale şi foştii premieri ai României, actualul prim-ministru Victor Viorel Ponta refuză să asigure transparenţa în privinţa documentelor semnate cu reprezentanţii F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene. Mass-media are interdicţie să insiste pe această temă, contribuabilii români nu au voie să afle nici măcar cu cît sînt plătiţi komisarii internaţionali, care fac vizite trimestriale la Bucureşti. Românii au aflat doar o mică parte din adevărul referitor la datoria externă a ţării şi dobînzile uriaşe, de 2,5 miliarde euro, ce trebuie plătite în acest an pentru împrumutul de 20 miliarde euro luat de la F.M.I. Celelalte miliarde de euro, reprezentînd dobînzi pentru cele peste 70 miliarde euro împrumutate în perioada 2009-2012 de Guvernele Boc V, Ungureanu şi Ponta I, au un caracter secret pentru cetăţenii români, la fel ca şi destinaţia dată celor peste 100 miliarde euro împrumutate de la băncile străine în perioada post-decembristă. După Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, românii au ajuns sclavi în propria lor ţară şi, foarte mulţi, şi în străinătate. Deocamdată, Guvernul Ponta II i-a anunţat pe toţi cetăţenii români, indiferent de vîrstă, că au de plătit 2.500 euro din datoria externă.

  Suma reală este de peste 5.000 de euro de persoană! După ce komisarii străini au aprobat proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2013, cetăţenii români au aflat din mass-media care sînt principalele obiective ale Executivului, respectiv: o creştere economică de 1,5 la sută-1,6 la sută; o inflaţie de trei la sută; creşterea cu 15,4 miliarde lei a cheltuielilor bugetului general consolidat, pentru a putea plăti dobînzile la băncile străine; creşterea veniturilor prin lărgirea bazei de impozitare şi aplicarea principiului solidarităţii; plata arieratelor în Sănătate, în infrastructura de transport şi în administraţia locală; îmbunătăţirea substanţială a ratei de absorbţie a fondurilor structurale; creşterea substanţială a fondurilor alocate cofinanţării proiectelor europene; cheltuielile pentru investiţii să fie 5,9 la sută din P.I.B.; blocarea investiţiilor care au un grad mai mic de 80 la sută în execuţie şi care nu pot fi finalizate pînă în anul 2014; amînarea planificării bugetare multianuale pentru perioada 2014-2016; managementul adecvat al datoriei publice; un număr total de angajaţi de 4.485.000 persoane, din care 1.187.000 în sectorul bugetar; 5.452.390 pensionari; cîştig net lunar de 1.615 lei; neacordarea tichetelor de masă, a tichetelor de vacanţă şi a tichetelor cadou personalului din sectorul bugetar; creşterea salariului minim la 750 de lei de la 1 februarie 2013 şi la 800 de lei de la 1 iunie 2013; acordarea a 10 la sută din titlurile executorii obţinute de personalul din sectorul bugetar; crearea a 55.000 locuri de muncă, astfel încît în următorii 100 de ani să se ajungă la numărul de salariaţi din anul 1989; introducerea unor noi taxe pentru companii; extinderea impozitării în agricultură pentru persoanele fizice; transparenţa utilizării banului public, care îşi găseşte expresia în elaborarea „Ghidului cetăţeanului despre buget.”

  Guvernul Ponta II precizează că, în anul 2013, ponderea cheltuielilor cu dobînzile din bugetul general consolidat în P.I.B. se va menţine la nivelul de 1,8 la sută din P.I.B. înregistrat în anul 2012. Se recunoaşte astfel că, anul trecut, Guvernul României împreună cu guvernatorul B.N.R. a plătit peste 2 miliarde euro, reprezentînd dobînzi către băncile străine. Din proiectul de Buget de Stat pe anul 2013 reiese că s-au prevăzut sume derizorii care să fie încasate după privatizarea, adică înstrăinarea firmelor nominalizate de F.M.I.

  Guvernul Ponta II recunoaşte că în anii 2010 şi 2011 s-a redus deficitul bugetar pe seama nivelului de trai al populaţiei, iar în anul 2012 prin reducerea investiţiilor ineficiente şi a pierderilor. Ca de obicei, la încheierea misiunii în România, în 29 ianuarie a.c., la sediul Băncii Naţionale a avut loc o Conferinţă de Presă. Şeful echipei de negociatori internaţionali pe averea şi viitorul Poporului Român a concluzionat următoarele: sînt cifre slabe cele referitoare la creşterea economică zero pe anul 2012 şi de numai 1,5 la sută pentru anul 2013; deficitul bugetar a fost redus; bugetul este echilibrat; inflaţia a scăzut; ţara trebuie să se bazeze pe forţele proprii pentru a realiza o creştere economică; în anii trecuţi s-au atras foarte puţine fonduri europene; Guvernul Ponta trebuie să atragă fonduri de la Uniunea Europeană şi să dezvolte activităţile din energie şi transporturi; companiile de stat trebuie să aibă conducători profesionişti, privaţi; Guvernul este obligat să privatizeze toate firmele stabilite de comun acord şi înscrise în scrisorile de intenţie de pînă acum; să fie listate la bursă companiile de stat nominalizate în acordurile şi scrisorile precedente; România are rezerve foarte mari de gaze naturale; România se poate finanţa singură! În baza actualului Acord Stand-By, din suma rezervată de cinci miliarde euro, România nu a luat împrumuturi de la F.M.I., Banca Mondială şi Comisia Europeană, ci a plătit mari dobînzi şi comisioane, iar Guvernele Boc V, Ungureanu şi Ponta au primit în genunchi şi apoi au executat ordinele transmise, prin komisarii internaţionali, de către asasinii economici străini. Îndeplinirea acestor porunci de către Guvernele României duce la jefuirea Poporului Român în colonia şi lagărul de exterminare numit România! În anii 2011 şi 2012, Guvernele României nu au respectat şi aplicat Legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice. La art. 102, alin. 2 din Legea nr. 263/2010 se precizează că „valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100 la sută din rata inflaţiei, la care se adaugă 50 la sută din creşterea reală a cîştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent“. Cu toate că faptele sînt de natură penală, Parchetul nu s-a autosesizat, iar Avocatul Poporului se pare că nu a aflat despre faptul că 5,5 milioane de pensionari nu au beneficiat de creşterea pensiilor cu circa zece la sută în cei doi ani de neaplicare a Legii nr. 263/2010. Drept „mulţumire“, o parte însemnată dintre pensionarii ale căror pensii nu au fost majorate conform Legii nr. 263/2010 au votat în 9 decembrie 2012 pe candidaţii U.S.L., A.R.D. şi U.D.M.R. În zilele de 28 şi 29 ianuarie a.c., în sesiunea extraordinară, parlamentarii au votat majorarea pensiilor cu patru la sută, peste indexarea cu rata inflaţiei care nu s-a aplicat de Guvernele Boc V, Ungureanu şi Ponta I.

  În proiectul Legii Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2013 nu au fost prevăzute aceste creşteri legale ale pensiilor. În această situaţie, fiecare pensionar are dreptul să dea în judecată Guvernul Ponta II şi să solicite stabilirea şi acordarea creşterii pensiei sale, conform Legii nr. 263/2010 şi legii votate recent în Parlament privind majorarea pensiilor cu patru la sută. Cu toate că cele două proiecte de Lege privind Bugetul de Stat şi Bugetul Asigurărilor de Stat pentru anul 2013 nu asigură respectarea prevederilor din Constituţia României şi din legile care impun garantarea unor procente minime obligatorii din P.I.B. pentru Învăţămînt, Sănătate şi Armată, iar la Parlament au fost depuse circa 10.000 de amendamente, Guvernul Ponta II şi cei care îl susţin au stabilit un program intensiv de lucru pentru senatori şi deputaţi, respectiv zilnic (inclusiv sîmbăta şi duminica) de la orele 9,00 la 23,00, astfel încît cele două proiecte de lege să treacă ca gîsca prin apă, fără modificări referioare la indicatorii şi cifrele aprobate de către komisarii de la F.M.I., Banca Mondială şi Comisia Europeană. Aşa se acţionează în Holocaustul împotriva Poporului Român!

 13. S.O.S. Ardealul!
  Publicat în 29 ianuarie 2013
  Gheorghe Funar

  http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/29/s-o-s-ardealul/

  Cei peste 30 milioane de români, din Ţara-Mamă şi de pretutindeni, ştiu că Ardealul este leagănul de formare a Poporului Primordial, a geto-dacilor. În Limba Primordială a strămoşilor noştri geto-daci, Ardealul înseamnă Grădina Domnului, sau Cetatea Domnului din Dacia Mare, Dacia Edenică. Pe acest teritoriu, din Ţara Sfîntă (aşa cum a fost denumită Dacia în scrierile din Antichitate), a existat cea mai veche şi avansată civilizaţie de pe bătrînul continent. Cărţile din Antichitate, celebrele 514 table şi tăbliţe din aur găsite la Sinaia (precum şi cópiile lor, realizate din plumb, după aceleaşi matriţe), numeroasele dovezi arheologice de pe cuprinsul României Mari şi studiile recente ale specialiştilor germani şi români confirmă continuitatea Poporului Român în Vatra Strămoşească, de cel puţin 12.000 de ani. Se ştie că Imperiul Roman a cucerit doar circa 17 la sută din suprafaţa Daciei, în urma războiului din anii 105-106 d.Chr. În cei circa 80 de ani de ocupaţie, jefuire şi distrugere romană, din mica parte a teritoriului Daciei cotropite, au avut loc numeroase răscoale ale dacilor, sprijiniţi de armatele dacilor liberi, împotriva trupelor romane, care au fost alungate peste Dunăre, în jurul anului 190 d.Chr.

  Teza cu retragerea aureliană din anul 271 d.Chr. şi „golirea“ Daciei de populaţia autohtonă geto-dacă este falsă! Pînă acum, nici un istoric nu a putut demonstra şi nici nu a prezentat dovezi în legătură cu părăsirea de către dacii liberi, de bună voie şi nesiliţi de nimeni, a 83 la sutădin teritoriul Daciei Mari. Adevărul istoric a ieşit la suprafaţă, iar „ştiinţificii oficiali“ (cei care au falsificat Istoria Poporului Primordial, a Limbii Române şi a Religiei Ortodoxe) bat în retragere, dar încă nu au curajul să recunoască şi acest capitol din Istoria falsificată a Poporului Român, cea care se predă în învăţămîntul din România. Ardealul a existat cu cel puţin 11.000 de ani înainte ca hoardele ungureşti să migreze în Cîmpia Panonică, unde au găsit un popor ospitalier, pe geto-daci, inclusiv Cetatea Buda, de la care a preluat denumirea actuala capitală a Ungariei.

  În Ardeal, nu a fost niciodată un vid demografic, aşa cum susţin cei care au falsificat sistematic istoria Ungariei. De la strămoşii noştri geto-daci şi de la Ardeal au ajuns ungurii să înveţe şi să folosească, de 1.100 de ani, cuvîntul „Erdély“, la care nu renunţă nici astăzi. În încercarea de a-i păcăli pe unii români, dar mai ales pe cetăţenii din alte ţări ale lumii, în privinţa Ardealului, s-a ajuns ca în jurul anului 1.800 cîţiva istorici şi geografi de la Budapesta să dea o denumire artificială şi fără tradiţie locală, aceea de Transilvania, pentru o parte însemnată a României. Românii ştiu că, în anul 1600, domnitorul Mihai Viteazul a unit Ţara Românească cu Ardealul şi cu toată Ţara Moldovei. Începînd cu bravii regi ai Daciei şi pînă la Răscoala condusă de Horea, Cloşca şi Crişan, nu a existat denumirea de Transilvania. Această lucrătură ungurească numită „Transilvania“ face parte din politica revizionistă a Ungariei şi de falsificare a istoriei şi geografiei României. Românii o pot contracara foarte uşor, folosind doar denumirea de Ardeal. Văzînd Ungaria şi iredentismul unguresc că, după 1 Decembrie 1918, nu au mai reuşit să anexeze Ardealul, ca în „mileniul unguresc“ de 51 de ani (1867-1918), au trecut în ultimii trei ani la o acţiune pe cît de paşnică, pe atît de diabolică, respectiv dezmembrarea teritorială a României cu ajutorul decisiv al românilor şi cu complicitatea autorităţilor de la Bucureşti. Cum? Printr-o politică ticăloasă, de neimaginat şi de neadmis în Uniunea Europeană. Avînd ca obiectiv prioritar anexarea Ardealului la Ungaria, Parlamentul de la Budapesta a adoptat, în anul 2010, o lege privind acordarea cetăţeniei ungare pentru ungurii din afara graniţelor.

  La început, legea a fost aplicată numai etnicilor unguri din unele ţări vecine Ungariei. Cetăţenii români de etnie ungară au solicitat, prin intermediul şi cu sprijinul U.D.M.R., şi au obţinut cetăţenia ungară şi paşapoarte ungureşti. Numărul lor este de circa 1,1 milioane de noi cetăţeni ai Ungariei. S-a trecut la etapa a doua, respectiv la acordarea cetăţeniei ungare pentru românii get-beget din familiile mixte. Cei care solicitau cetăţenia ungară trebuiau să îndeplinească unele condiţii obligatorii, respectiv: cunoaşterea limbii ungare; învăţarea Constituţiei şi a Imnului Ungariei; însuşirea istoriei şi geografiei acestei ţări. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat public şi a repetat că pentru înlăturarea urmărilor Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920, este mai preocupat de măsurile ce privesc acordarea cetăţeniei ungare, decît de măsurile economice care să susţină Ungaria în eforturile de a depăşi criza. De la vorbe s-a trecut la fapte şi, din vara anului 2012, Ungaria acordă extrem de rapid şi în proporţie de massă cetăţenia ungară pentru românii get-beget care solicită obţinerea acesteia. Legislaţia în domeniu a fost modificată şi au fost, practic, înlăturate toate condiţiile obligatorii. Românii care solicită obţinerea cetăţeniei ungare nu trebuie să cunoască limba ungară, nici Constituţia, nici Imnul Ungariei, nici istoria şi geografia acestei ţări. În plus, nu trebuie să plătească nimic pentru întocmirea dosarului şi pentru acordarea paşaportului. Totul este gratuit. Cheltuielile sînt suportate de Guvernul Ungariei. În a doua jumătate a anului 2012, peste 500.000 de români get-beget au primit cetăţenia ungară. Zilnic se deplasează în Ungaria, în cele 920 de localităţi nominalizate, mii de români, mai ales din Ardeal, pentru a obţine, în cel mult o lună de zile şi gratuit, cetăţenia ungară, precum şi paşapoartele ungureşti. Pe baza noii cetăţenii, românii au acces imediat pe piaţa muncii din Marea Britanie, Germania, Franţa, Olanda, Austria, Belgia, Irlanda, Luxemburg şi Malta, precum şi în ţările arabe. De asemenea, românii – „unguri“ nu au nevoie de vize pentru a se deplasa în S.U.A., Canada şi Australia. Autorităţile de la Budapesta speră că, în anii 2013 şi 2014, vor acorda cetăţenia ungară la peste 3 milioane de români şi apoi vor acţiona în plan extern pentru a obţine independenţa Ardealului pe baza cererii de autodeterminare a celor peste 4 milioane de cetăţeni unguri.

  Pentru realizarea acestui plan, Ungaria a obţinut sprijinul altor state din Uniunea Europeană şi a reuşit să blocheze intrarea României în spaţiul Schengen. Nu trebuie uitat că, în semestrul I din anul 2011, Ungaria a deţinut preşedinţia Consiliului Europei şi a reuşit să stopeze intrarea României în spaţiul Schengen, încălcînd astfel Tratatul bilateral cu Ţara noastră. Sub diverse pretexte şi cu concursul autorităţilor de la Bucureşti se tot amînă, pînă în anul 2015, intrarea României în spaţiul Schengen, cu toate că Ţara noastră a îndeplinit, de mult, toate obligaţiile prevăzute în Tratatul de Aderare. Balamucul provocat în ultimele luni în Consiliul Superior al Magistraturii (C.S.M.) şi amînarea numirii conducătorilor de la Parchetul General şi de la D.N.A. contribuie la un raport negativ pe Justiţie, la sfîrşitul acestei luni, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi, probabil, la o nouă monitorizare a României. În paralel, Ungaria şi U.D.M.R. îşi intensifică acţiunile de internaţionalizare a aşa-zisei probleme ungureşti din Ardeal. Ungurii nu se împacă deloc cu statutul lor real de grup etnic minoritar în România şi vor să devină, în mod artificial şi cu sprijinul Ungariei, majoritari în Ardeal. Conspiraţia revizionistă acţionează pentru schimbarea statutului Ardealului şi, ca soluţie intermediară, ei caută să obţină independenţă teritorială pe calea autodeterminării populaţiei ungare, care speră să devină majoritară prin acordarea cetăţeniei ungare pentru cîteva milioane de români get-beget. După obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului este prevăzută alipirea sa la Marea Ungarie. Românii trebuie să ştie şi să nu uite niciodată că ungurii din Ungaria şi conducerea acestei ţări, împreună cu etnicii unguri din România şi de pretutindeni, acţionează pentru dezmembrarea teritorială a ţării noastre şi alipirea Ardealului la Ungaria! În faţa noului şi uriaşului pericol unguresc este necesar ca românii din Ţara-Mamă şi de pretutindeni să se unească şi să acţioneze rapid şi cu fermitate. Ca acţiuni concrete, consider că se impun, cel puţin următoarele:

  1. În Parlament să fie adresat un mesaj al preşedintelui României în legătură cu acordarea cetăţeniei ungare pentru românii get-beget şi consecinţele politicii Ungariei asupra integrităţii teritoriale a ţării noastre.

  2. Denunţarea Tratatului de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate între România şi Republica Ungară, semnat la 16 septembrie 1996 la Timişoara şi ratificat rapid de Parlament prin Legea nr. 113 din 10 octombrie 1996. Ungaria a încălcat grav articolele nr. 1, 3, 4, 7, 14 şi 15 din acest Tratat. Românii şi europenii îşi amintesc că în 16 septembrie 1996, ca primar al Municipiului Cluj-Napoca, am organizat un marş funebru în ziua cînd a fost înmormîntată liniştea românilor din Ardeal. Viaţa a confirmat justeţea acelei manifestări de protest, mediatizată în toată Europa.

  3. Prezentarea şi dezbaterea, de urgenţă, în Senat sau Camera Deputaţilor, de către partidele care apără Interesul Naţional şi integritatea teritorială a României, a unei moţiuni simple cu tema: „ S.O.S., Ardealul!“.

  4. Declaraţii pe această temă în Parlamentul European care să fie făcute de către europarlamentarii din România.

  5. Preşedintele României şi primul-ministru Ponta, precum şi preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, să adreseze scrisori către omologii lor din ţările Uniunii Europene, mai puţin cei din Ţara vecină şi neprietenă, prin care să-i informeze despre acţiunile Ungariei privind acordarea, cu încălcarea normelor europene, a cetăţeniei ungare pentru românii get-beget în cadrul unui program perfid vizînd anexarea Ardealului la Marea Ungarie.

  6. Guvernul României să trimită scrisori la toţi europarlamentarii europeni şi la congresmanii americani, prin care să-i informeze despre acţiunile sinistre ale Ungariei cu scopul anexării Ardealului, prin politica acordării dublei cetăţenii pentru românii care nu cunosc limba ungară. Scopul urmărit de Ungaria este de a modifica structura etnică a locuitorilor din această multimilenară provincie românească, parte a Daciei Mari, a României Mari, a României ţară membră a Uniunii Europene.

  7. Preşedintele României şi primul-ministru, împreună cu Parlamentul şi europarlamentarii din Ţara noastră, să acţioneze pentru intrarea urgentă în spaţiul Schengen. Apoi, Ungaria va rămîne fără clienţi români în vederea obţinerii dublei cetăţenii.

  8. Printr-o Ordonanţă de Urgenţă şi pentru a cunoaşte realitatea faptică, Guvernul Ponta II să stabilească următoarele:

  a) Toţi cetăţenii români care au obţinut cetăţenia ungară sînt obligaţi, în maximum 15 zile, să anunţe în scris acest aspect la Poliţia din localitatea de domiciliu, inclusiv dacă cunosc (vorbit şi scris) limba ungară.

  b) Cei care declară că ştiu limba ungară vor fi testaţi, scris şi verbal.

  c) Aceia dintre cetăţenii români care nu respectă cele două solicitări de mai sus vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

  Pe baza unei asemenea ordonanţe, Guvernul României are posibilitatea să afle care este situaţia reală şi pe localităţi a cetăţenilor români care au dobîndit şi cetăţenia ungară.

  9. Cetăţenii români din colegiile electorale să le ceară parlamentarilor aleşi în 9 decembrie 2012 să acţioneze în Senat şi Camera Deputaţilor pentru dezbaterea şi contracararea acţiunilor anti-româneşti ale Ungariei vizînd anexarea Ardealului.

  10. Finanţarea din Bugetul de Stat şi publicarea de cărţi şi reviste, în limbi de largă circulaţie şi în tiraje de cel puţin 10.000 de exemplare, privind adevărata Istorie a României şi a Ardealului, precum şi acţiunile anti-româneşti, revizioniste ale Ungariei şi iredentismului unguresc, de după 1 Decembrie 1918.

  11. Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe şi cu ajutorul organizaţiilor românilor de pretutindeni, să contracareze acţiunile iredentiste ale exilului unguresc pe tema autonomiei teritoriale a Ardealului şi anexarea lui la Ungaria.

  12. Guvernul României să finanţeze acţiunile împotriva iredentismului unguresc organizate de către Uniunea Naţională „Vatra Românească“, Societatea Naţională Cultural-Patriotică „Avram Iancu“, „Astra“, Forumul Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, precum şi de partidele politice neparlamentare. Unirea românilor împotriva pericolului unguresc va zădărnici şi această nouă acţiune parşivă a Ungariei îndreptată împotriva integrităţii teritoriale a României.

 14. O lectie de demnitate- despre revizionismul unguresc
  Published By Cezar Machidon On Friday, April 5th 2013. Under Istorie Tags: Csibi Barna, istoria ungariei, maghiari, revizionismul unguresc, transilvania, valahi, voivodina

  http://foaienationala.ro/lectie-de-demnitate-despre-revizionismul-unguresc.html

  Un profesor de istorie sârb din Voivodina, aflat zilele trecute la Satu Mare, a transmis redacţiei o reacţie pe marginea articolului “Afront adus românilor pe bani europeni”, apărut în numărul din 4.12.2012 al Gazetei de Nord Vest. Reproducem integral textul transmis de profesorul sârb Miodrag Stanojevic:“Mă numesc Miodrag Stanojevic, sunt sârb din Vojvodina şi profesor de istorie în Novi Sad. Aflându-mă într-o călătorie către Ucraina, am zăbovit trei zile în urbea dvs., bucurându-mă de ospitalitatea unui vechi prieten şi a familiei sale. Menţionez că vorbesc fluent limba română deoarece am copilărit într-un sat mixt vlaho-sârbesc.
  Ştiind că sunt profesor de istorie şi bun cunoscător al revizionismului unguresc, amfitrionul meu mi-a arătat articolul “Afront adus românilor pe bani europeni” apărut în ziarul Dvs. Totodată mi-a relatat câteva evenimente recente de acest gen:
  - fenomenul Csibi Barna, un degenerat care îşi permite să dea foc în centrul României unei păpuşi reprezentând un erou naţional al românilor (n.r. Avram Iancu), autorităţile române ignorând acest gest.
  Vă propun un exerciţiu de imaginaţie: Ce s-ar fi întâmplat dacă:
  - un român ar fi dat foc la Budapesta unei păpuşi reprezentându-l pe Kosuth Lajos
  - un turist german ar fi incendiat la Tel Aviv o păpuşă reprezentându-l pe David Ben Gurion (n.r. primul premier al Israelului) sau pe Golda Meir (n.r. de asemenea premier al Israelului)
  - un ungur din Vojvodina ar fi incendiat la Novi Sad o păpuşă reprezentându-l pe Milos Obilic, eroul naţional al sârbilor de la Kosovopolje.
  Meciul Steaua – Ujpest de acum 3 ani: la intrarea în România, suporterii unguri aflaţi în tren au afişat “Transilvania aparţine Ungariei”, iar pe stadionul Steaua din Bucureşti au afişat românii = ţigani. Acelaşi scenariu:
  - ce s-ar fi întâmplat dacă Ujpest ar fi jucat la Beograd cu Partizan sau Steaua Roşie. Oare ar fi avut curajul ungurii să afişeze mesajele “sârbii = ţigani sau Vojvodina aparţine Ungariei”? Nu, nu ar fi îndrăznit, iar dacă ar fi fost atât de tâmpiţi să o facă, în aceeaşi seară ar fi cinat în Infern.
  De ce îşi permit asta în România? De ce nu îşi permit acelaşi lucru în celelalte ţări unde au minorităţi maghiare şi revendicări revizioniste, adică Slovacia, Serbia, Ucraina? Simplu, pentru că ei ştiu (aşa cum au menţionat în “Traseul Legendelor Sătmărene)” că românii sunt “un popor paşnic, binevoitor şi primitiv” şi, completez eu, un popor “imbecil de tolerant”. Totodată ei ştiu că slavii (din Slovacia, Serbia, Ucraina) nu sunt aşa. Şi nu îşi permit.
  Afirm cu tărie că nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-vă perpetuu (ca un ţânţar în miezul nopţii) cu aceeaşi pretenţie imbecilă: autonomie. Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.
  Gazda mea mi-a spus că, pe lângă “valahi puturoşi” maghiarii vă mai numesc şi “mămăligari”. Îşi permit asta în ţara voastră. Sunt derutat şi confuz, neputând înţelege cum este posibil să nu existe în rândurile poporului român, “paşnic, binevoitor şi primitiv” un profesor de istorie altruist care să explice ungurilor ABC-ul istoriei lor efemere:
  - în anul 700 sunt menţionaţi în cronicile coreene ca fiind nişte nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei şi estul Chinei
  - în 896, şapte triburi maghiare şi trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi, se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad. Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfăşurat în toată Europa ajungând până în Spania, până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.
  - Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) unifică triburile ungureşti şi îi creştinează. Totodată începe şi procesul de maghiarizare agresivă a populaţiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind de fapt esenţa strategiei de supravieţuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa. Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sârb, părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum şi majoritatea regilor Ungariei. În 1910 un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?
  Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ştefan cel Sfânt şi până la dispariţia regatului ungar în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.
  - Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în faţa turcilor şi cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariţia de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine paşalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.
  - După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar şi Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).
  - În 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenţia habsburgică şi ţaristă înăbuşă această pretenţie.
  - În urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat în cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), având constituţie proprie şi o oarecare autonomie.
  - În 1918, în urma înfrângerii din primul război mondial, imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu România.
  Trebuie să subliniez imbecilitatea revizioniştilor unguri. Cum pot susţine că Transilvania a aparţinut Ungariei 1000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost paşalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca şi Ungaria de altfel). Deci Transilvania şi-a pierdut independenţa în 1699 şi a aparţinut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).
  - În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce ştiu mai bine: ucid valahi şi evrei, consideraţi rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloşi executanţi ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei. În perioada 1940 – 1944, timp în care Transilvania a aparţinut Ungariei, populaţia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autorităţile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat şi în Serbia odată cu invadarea alături de germani a Iugoslaviei în 1941.
  În încheiere, ca să sintetizez relaţia dintre băştinaşii valahi şi alogenii unguri, îmi îngădui un scenariu: un ungur pribeag bate la uşa unui valah. Acesta, ospitalier, îl primeşte în casă. Îi întinde masa, oferindu-i ce are mai bun în cămară. Ungurul, în timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineînţeles) considerând că ar fi normal ca după ospăţ valahul să îi ofere şi un desert, adică nevasta. Indignat de faptul că după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă şi nevasta, ungurul îi trage o palmă zdravănă valahului şi încă una. Înainte ca mămăligarul să se dezmeticească, ungurul fuge pe uliţă strigând din toţi rărunchii: săriţi oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă.
  Aşa că, valahi, fiţi înţelegători şi daţi-le şi nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorinţă va fi casa voastră.”

 15. Distrugerea Romaniei cu premeditare
  Autor: Marian Nicolae

  Cel de-al treilea razboi mondial va începe în ROMÂNIA.
  Cum sa porti un război fără sa-l incepi
  STRATEGIA SCOICII GOALE
  DECONSPIRARE TOTALA A INFORMAŢIILOR
  Dupa cel de-al doilea razboi mondial ( WW2), urmare a unei victorii dulce amara, americanii s-au gândit la posibilitatea de a purta un război fără a avea o singura victimă. Politicienii s-au gândit, planificatorii au planificat în birourile lor frumos construite în interiorul clădirii Pentagonului şi ghici ce? Ei au gasit o modalitate cu privire la posibilitatea de a face acest razboi!
  Ei bine, înainte de a merge mai adânc în interiorul aceastei idei, să vedem de ce cineva poarta război împotriva vecinului sau:
  În primul rând, atunci când aveţi nevoie de noi resurse, ce faceti? Va duceti la război, în cazul în care este mai ieftin în acest fel. În al doilea rând, atunci când societatea voastra are nevoie de spaţiu vital în care să crească şi să dezvolte, ce faceti? Va duceti la război, indiferent de costuri, deoarece membrii societăţii voastre au nevoie de noi resurse, noi teritorii şi noi posibilităţi. Ce se întâmplă dacă ai găsi o cale în care costurile vor fi minime şi numai în bani, fără o singură viaţă pierdută, ei bine cel puţin de partea baietilor buni … În ceea ce priveşte banii … ei bine, ce bani? Despre dolari vorbim, avem dolari, dacă noi nu-i avem, nici o problema, … Imprimam.
  Inflaţia??? N-am auzit despre ea. Nu ne pasă, avem masina de tiparit şi din moment ce oricine altcineva de pe aceasta planeta albastra este destul de prost să vrea dolarii nostri, nu ne pasa. Prin urmare, dolarii reprezintă doar o altă marfă, foarte asemanatoare cu … sa zicem orezul. De ce orezul? Deoarece este un produs bine căutat în Asia. La fel de bine căutat cum este orezul, este dolarul, de aici comparatia. Dolarul, Marele si Mult Prea Puternicul Dolar…. Biletul Verde, Combustibilul unchiului Sam, care ne costă pe noi să-l fabricam doar bumbac şi haine vechi, pe care le topim în interiorul bancnotei verzi. … oh şi cerneală … am uitat despre cerneala specială, mă iertati, va rog.
  Să aruncăm o privire mai atentă:
  Israel, tara, a fost fondată după WW2, deoarece poporul evreu avea nevoie de o ţară pentru a trăi. Problema? În cazul în care doresti instalarea poporului evreu in Orientul Mijlociu, din moment ce a părăsit teritoriul sau cu mult timp în urmă, teritoriul acesta a fost ocupat intre tmp de catre palestinieni, indiferent daca acest teritoriu a aparţinut poporului evreu. Ce faci cu palestinienii? Poate ca a-i fi inclinat sa-i dai afara. pentru că acest teritoriu este Ţara Sfântă, care mai întâi a aparţinut poporului evreu. Este acest lucru adevărat? Da, este.
  Câteva decenii mai tarziu, după Războiul de Yom Kipur şi o mulţime de atacuri teroriste, veţi înţelege că, deşi ţara lui Israel este acum în mâinile evreilor, nimic nu este garantat pentru viitor. Ai nevoie de un al doilea plan, un plan de rezerva care sa functioneze in caz de nevoie! Tensiunea în Orientul Mijlociu nu va cobora niciodata, pentru că in jurul Israelului avem doar ţările arabe, care sunt toate impotriva poporului evreu, deoarece i-au dat pe palestinieni afara din ţară sau i-au folosit ca sclavi. Clar ca si cristalul. nici un argument impotriva cu privire la aceast lucru.
  După Holocaust, poporul evreu a spus: Niciodata din nou! El a uitat să menţioneze: Niciodata din nou nu se va mai întâmpla acest lucru cu poporul evreu … daca se intampla cu un alt popor … Ghici ce? Nu ne interesează, sau sa punem problema într-o alta lumină, ei bine, noua ne pasă, dacă putem face profit din acest lucru… Cinic, nu-i asa? Da, dar sângeros de adevărat!!
  Acum, haideţi să ne întoarcem la afaceri:
  Ce faci mai departe? Poti identifica vulnerabilităţile pe glob pur şi simplu, implicit statele slabe, care pot şi vor fi cucerite în cazul în care persoanele care trăiesc în interiorul graniţelor din aceste ţari nu-şi dau seama ce se întâmplă cu ele … Apoi, ai nevoie de un laborator pentru a testa teoria ta şi a găsi modalităţi de a o pune în aplicare …
  Ce tari pe această planetă sunt vulnerabile suficient pentru a fi slabite şi luate după aceea cu ajutorul strategiei cochilia goală, în care poţi slăbi atât de greu duşmanul incat nu te va costa nici un efort dupa aceea pentru a-i ocupa teritoriul,???
  Care sunt statele care sunt destul de departe unul de celălalt, astfel încât statul luat in vizor nu înţelege ceea ce pregătesti pentru el? Intelegand prin aceasta statul laborator si statul ţintă pe care doresti să-l cuceresti prin toate mijloacele, datorita poziţiei geografice strategice şi a bogăţiei si frumusetii sale naturale?
  Am sa zic la intamplare…ei bine…poate nu chiar la intamplare… după toate:
  Argentina = stat laborator, în care noi, americanii, multumită FMI, vom testa teoria.
  România = stat tinta, pe care noi, americanii il dorim atât de mult pentru pozitia sa din Europa, aproape de Rusia. Aici, după ce vom elimina populaţia cât de mult putem, vom aduce poporul evreu.
  O altă problemă:
  Cum elimini o întreagă naţiune fără a trage un singur foc de arma?
  Problemă legată de cea de mai sus:
  Cum sa faci acest lucru la vedere şi nici un alt stat sau alianţă sa nu argumenteze impotriva acestui lucru? Ei bine, aceasta este o problemă, dar după cum ştim deja, orice problemă are o soluţie … şi noi o avem pe aceasta! Vom arunca o privire în interiorul istoriei americane şi vom vedea dacă putem folosi ceva: Am avut Marea Depresiune, pe care noi americanii am început-o în 1929 până la 1933. Adevarat? Da, avem această experienţă. O putem folosi, în scopul de a rezolva cele două probleme de mai sus? Da, putem. Cum?
  Vedeti aici cum:
  Incepand cu 1929 am inteles ca moneda poate fi folosita la fel de eficient şi de criminal ca o bombă. Promovaţi ceea ce spuneti şi faceti acest lucru: datorii. Este bine sa ai datorii. Noi, americanii, datorăm o mulţime de bani poporului chinez, europenilor şi câtorva altor ţări care nu sunt relevante … Asul noastru din maneca? Ne tipărim banii proprii, ceilelalti doar folosesc banii nostri … ei nu imprimă bani … doar … acumuleaza datorii.
  În primul rând trebuie să distrugi încrederea între membrii unei societăţi, în scopul de a înceta plăţile pentru serviciile şi produsele de bază. Cum? Prin distrugerea din interior a acestui stat, înţelegerea modului în care funcţionează corupţia şi folosind-o ca pe o a doua arma impotriva poporului vizat. Până în prezent, sper ca am explicat în limba romana raţionamentul meu …
  Acum, haideţi să punem în aplicare această idee sălbatica:
  Din 1998 până în 2002, am organizat, în Argentina, prin FMI, criza din Argentina. Oh .. Am vrut să spun că noi americanii am ajutat argentinienii sa iasa din criza lor …………………
  Argentina a fost un elev bun, care a respectat la litera tot ce i-a fost prezentat de către FMI prin domnul Jeffrey Franks, într-o manieră atat de buna incat acum, în 2012, Argentina este o cochilie goală … Toate activele argentiniene de stat au fost vândute companiilor americane … ei, argentinienii, nu mai deţin nimic acum. PIB-ul acestora a scăzut şi el, argentinienii sunt extrem de indatorati.
  Bravo Unchiule Sam. Nu numai că ai distrus o ţară şi oamenii săi, acum ei îţi datorează in plus si bani. Dracu sa ma ia, as dori sa ma numesc Jeffrey Franks …
  Mai mult: Noi, americanii am ajuns atat de departe cu aceasta idee fara ca nimeni în lume sa ne acuze cu ceva, in legatura cu acest lucru … Ei bine, poate francezii, dar noua nu ne pasă de ei, sa-i ia Dracu pe francezi… …
  Acum pasul doi:
  Adevarata afacere – ROMÂNIA pazea ca venim …
  Începutul:
  Avem o singură bucată Ossama bin Laden, un tip arab, care a lucrat pentru noi în Afganistan. Putem sa-l folosim? Da, el va fi tapul ispasitor pentru 9/11th pe care noi, americanii, l-am organizat, în scopul de a distrage atenţia de la ceea ce era pe cale să devină – CEA MAI MARE ÎNSELATORIE DIN ISTORIA OMENIRII …
  Am organizat diversiunea 9/11th, în scopul de a câştiga simpatie in lumea largă, simpatie care ne va permite noua americanilor să începem încă două războaie, unul în Irak pentru benzină cat şi un altul în Afganistan pentru resursele lor naturale. Am avut aproape 3000 de civili printre victime, nu am avut??? Aşa că acum se presupune că suntem o victimă, nu suntem??? Aici, trebuie să recunoaştem, suntem buni. Noi am ucis nu numai două păsări cu o piatră, ci trei … Da, am făcut acest lucru… În primul rând am dat afară un tip irakian Saddam Hussein, astfel încât să putem lua în mod legal benzina irakienilor.
  Ei bine, benzina este mult prea importanta pentru a fi lăsata în mâinile arabe …
  În al doilea rând, am avut acces la resursele naturale ale Afganistanului.
  În al treilea rând, am distras atenţia întregii lumi, în scopul de a crea şi de a pune in aplicare A DOUA MARE DEPRESIUNE, care la rândul ei – Va distrage atenţia lumii întregi de la obiectivul nostru principal: ROMÂNIA …
  Simplu, nu? Sunteti tot cu mine, ma urmariti?
  Ati înţeles, Cea de-a doua Mare Depresiune din istoria omenirii VA PERMITE SUA, americanilor să intervina direct în afacerile interne DIN ROMÂNIA, prin intermediul corupţiei … În acest fel prin mituirea inaltilor funcţionari romani vom ajunge la radacina obiectivului nostru:
  Vânzarea şi distrugerea industriei românesti, intreaga, agricultură şi eliminarea populaţiei române … Pentru a realiza acest lucru am avut nevoie sa identificam principala vulnerabilitate a românilor: PROPRIETATEA … În această ţară fost comunistă, nimeni nu detinea aceste companii mari şi al dracului de bogate care apartineau de fapt statului … Noi, americanii am identificat acest lucru şi datorită corupţiei bine dezvoltate din România, prin FMI am împins pe români să-şi vândă averea lor proprie şi ţara …
  Ei bine, Uniunea Europeană nici macar nu a vazut de unde o lovim … fiind prea ocupata cu ratingul Standard & Poor’s , firma care ne apartine dealtfel … În acest fel noi, americanii, am inselat o intreaga planeta şi sperăm că vom scăpa fara sa fim pedepsiti, ca si pana acum …
  Ei bine, ne-am gândit în acest fel până cand acest nenorocit de roman Marian Nicolae, a înţeles tot jocul.
  In prezent, România sângereaza români, ceea ce înseamnă ca România are acum doar 19 de milioane de oameni ramasi, de cand ne-am inceput noi treaba. În prealabil au fost 23 milioane de români în România, deci cred ca am facut o treaba al naibii de buna, nu-i asa???
  Unii vor numi acest lucru GENOCID.
  Noi, americanii îl numim pur şi simplu Terra-formare pentru noii colonişti evrei.
  Despre autor:
  Marian Nicolae
  - Este aceasta o poveste bomba?
  - Da, este.
  - Este totul adevarat?
  - Da, este.
  - Nu vă e frică ca veti fi ucis?
  - Ei bine, permiteţi-mi să pun lucrurile în felul acesta:
  Eu sunt deja un om mort … vorbind, pardon, scriind….. Chiar acum, atât CIA-ul cat şi Mossad-ul concep scenarii despre cum să mă omoare intr-un fel cat mai natural posibil … poate un accident va rezolva problema …

  Le doresc să meargă la dracu’ impreuna. Sunt in aşteptarea lor şi voi muri împreună cu cei ce au fost trimisi să mă omoare. Dacă voi cadea, voi lua cât mai multi cu mine posibil. Imi voi vinde pielea cat mai scump posibil.
  - Este acest lucru adevărat?
  - Da, este.
  De Marian Nicolae, încă în viaţă acum de 3 februarie 2012.

 16. Ceea ce ma doare pe mine ca roman, este faptul ca sunt prea putini romani aici…..
  Rusofobia sa fie atat de bine insamantata in romani?
  De catre evreii kazari?

  Se pare ca raspunsul este un dureros da……….
  Ce putem face sa schimbam acest lucru????

  Nu este normal, suntem vecini de mii de ani, nu de….24 de ani……
  Avem o istorie impreuna, este adevarat cu suisuri si coborasuri, la fel ca in orice mariaj……sunt si lucruri rele dar si lucruri bune.

  Relatia ruso-romana trebuie sa revina pe fagasul sau normal, cu o Romanie condusa de romani pentru romani.

  Afara cu evreii kazari din Romania.
  Cazacii NU au gresit pe la 1600.
  Au avut perfecta dreptate……

 17. Bine ati revenit dragi vecini si prieteni rusi, pentru ca odata cu acea blestemata Perestroika, Estul Europei s-a facut praf si pubere…..

  Haideti va rog, sa ne reconstruim bucata noastra de lume !!!!

  Sa nu ne mai sufle nimeni in borsul nostru indiferent daca-i bors rusesc sau bors romanesc…….tot bors este…..

  Asa sa ne ajute Dumnezeul nostru ortodox.

 18. American Democracy……

  Wow, marketing wise it has a very nice impact.

  Still, you want to implement American Democracy in Romania with the help of 5000 GI Joes…….

  Well, thanks but no thanks….we will stick to our ortodox democracy that we know so well and fits our needs……soul and holy needs…….

  Considering your 5000 GI Joes stationed in Romania, it will be nice of you if you will send those young men back to their famillies.

  This is what I call a win – win situation…..

 19. SCRISOARE DESCHISA CATRE FII SI FIICELE ISRAELULUI

  Eseu de : Goymul gentil Marian Nicolae

  http://ru.scribd.com/doc/101328226/Scrisoare-Deschisa-Catre-Fii-Si-Fiicele-Israelului

  Dragilor, am cantarit ani de zile cuvintele pe care am sa vi le adresez mai jos:
  Nu sunt si nu am fost niciodata anti-semit, dimpotriva, am lucrat cu evreii de multe ori si chiar foarte bine, dar atentie NUMAI CU UNII dintre voi.
  Cuvintele grele pe care am sa vi le adresez mai jos, voi incerca sa le pastrez la un nivel obiectiv, astfel incat durerea, frustrarea, disperarea, ura si mania pe care le simt dupa aproape un sfert de secol de clandestinitate, de singuratate si lipsuri, sa nu rabufneasca impotriva voastra.
  Este adevarat, nu echivaleaza cu cei 40 de ani de ratacire prin desert, dar totusi doare al naibii.
  Drept pentru care voi incerca sa raman obiectiv, facand abstractie de trairile mele personale.
  Problema evreiasca exista si continua sa existe in lume, dupa mii de ani de viata impreuna pe aceasta planeta albastra, care asa cum stim NUMAI unii dintre noi, NU este caminul nostrum.
  O problema fals intretinuta chiar de catre invatatorii vostrii, chiar de catre rabinii vostri, indoctrinandu-va inca de mici copii, astfel incat, odata ajunsi la varsta adulta, sunteti arma perfecta pentru distrugerea umanitatii, a moralitatii si a bunei cuviinte, asa cum am fost noi goymi gentili invatati inca de mici sa respectam…
  O afirmatie extrem de ciudata, nu-I asa?

  Acum in Anno Domini 2012, unii dintre noi, cred ca sunt gata sa afle o parte din adevarul uitat, ascuns si ingropat sub miile de ani de istorie pe aceasta frumoasa a treia planeta din sistemul nostrum solar.
  Noi oamenii, avem o istorie extreme de incalcita, rastalmacita, plina de stersaturi si adaugiri…
  Problema evreiasca NU este de acum si nici de ieri, alaltaieri ci dateaza inca de pe vremea cand noi oamenii, facuti din praf de stele traiam pe planeta rosie, care la acea data NU era rosie, ci albastra ca si acest pamant care inca ne suporta pe suprafata lui. O planeta frumoasa, cu apa, atmosfera, munti si campii exact asa cum este acum pamantul. O planeta care in urma unui razboi extrem de bine gandit, a facut exact ceea ce trebuia sa faca:
  A distrus planeta rosie, astfel incat viata nu mai este posibila decat in subteranul acesteia…
  Campurile de pe Marte sunt presarate cu resturi de tehnologie si bucati de masinarii, ramase dupa MARELE RAZBOI MARTIAN.
  Un razboi pe care tot voi evreii l-ati pus la cale.
  Dupa distrugerea planetei Marte, am ajuns cu totii aici, singuri, flamanzi, fara posibilitatea de a ne produce hrana cea de toate zilele.
  In timp si dupa multe sacrificii, ne-am descurcat sa recladim orase, civilizatii si sa o luam de la capat….
  Isus saracul a fost tradat de catre Iuda, din Iudeea….
  Voi, copiii lui Israel ati fost intotdeauna problema din cadrul societatii umane, oaia neagra din stana oricarui cioban.
  Dupa SODOMA si GOMORA nu v-ati linistit. Trecerea voastra prin orice tara sau societate a lasat in urma numai sange si durere, in orice spatiu de timp privim in istoria scrisa si ACCEPTATA universal.
  Rusia v-a exilat aproape pe toti in Germania.
  Germania, un stat civilizat v-a adoptat si hranit, nestiind ce sarpe creste la san.
  Cu prima ocazie ivita ati facut lucrul la care sunteti cei mai buni:
  ATI TRADAT natiunea care v-a primit, ati tradat Germania, cu costuri masive pentru nemti, atat umane cat si materiale.
  Polonia a fost la rand, aceeasi reteta pusa in aplicare de catre voi, nu v-a adus decat oprobiul public al polonezilor si din nou…exilarea.
  Ati reusit sa cuceriti puterea adevarata in SUA, prin viclenie, inselaciune si mita.
  Un alt popor ar fi fost mai mult decat multumit chiar cu o felie din cat ati obtinut voi.
  Pana la urma, dupa doua razboaie mondiale aveti propria tara, Israelul.
  Nu v-a ajuns nici acest lucru:
  Trebuia sa dominati si sa faceti sclava toata lumea….
  NU SE POATE ACEST LUCRU !!!!
  ATI DISTRUS DEJA O PLANETA…..
  Intrebati-va cat timp veti mai fi bine veniti in SUA, dupa ce le-ati cauzat pana si americanilor atata durere sufleteasca si pierdere materiala.
  Intrebati-va serios, oare cat timp intrega lume va va mai accepta sa traiti in comun cu noi pe aceasta planeta.
  Puneti-va serios urmatoarea problema:
  Ce s-ar intampla daca toti evreii din toata lumea ar fi vanati si distrusi in acelasi timp????
  Ce s-ar intampla daca omenirea ar decide pur si simplu ca NU MAI ARE NEVOIE DE VOI???
  La fel cum te descotorosesti de un caine turbat tot la fel poate ca intr-o zi, omenirea, pentru binele comun va va decide EXTINCTIA VOASTRA CA POPOR SI RELIGIE !!!

  Copii ai lui Israel, in Casa Romaneasca NU MAI SUNTETI BINE VENITI !!!!
  Ne-ati distrus uzinele, industria, agricultura, educatia, sanatatea, felul noastrum de a fi si a trai de mii de ani.
  Totul NUMAI PENTRU A NE FURA TARA !!!!
  De ce am avea noi romanii nevoie de un popor atat de toxic in mijlocul nostrum ????
  NU VAD UTILITATEA !!!!
  Evreii, un neam cu barbati si femei extrem de frumosi si inteligenti.
  Un neam mandru de a fi varful de lance al speciei umane.
  Dar totusi un neam rau si profund anti-uman prin propovaduirea Protocoalelor Batranilor din Sion…
  O greseala care se transmite de mii de ani in religia ebraica este faptul de a va invata copii ca ei sunt rasa cea mai inteligenta, cea mai capabila si chiar faptul ca voi reprezentati Poporul Ales…
  Ceea ce unii ditre rabinii vostri stiu, dar NU va spun, este faptul ca VOI, COPIII LUI ISRAEL, NU SUNTETI SINGURII ALESI….
  Alesi au fost intotdeauna printre noi, indiferent de poporul din care se trag.
  Acestia sunt alesi inca de la o varsta frageda, alesi pentru a contracara anumite situatii care in viitor ar duce la pierdera multor vieti omenesti.
  De-a lungul vietii sunt impinsi catre situatii extreme, pentu a li se cali caracterul curajul si moralitatea, astfel incat la un moment dat sa puna binele comun mai presus de binele personal.

  Exista adevaruri pe aceasta planeta, unele mult prea dure pentru a fi stiute si a nu-i afecta psihic pe cei care vin in contact cu aceste adevaruri……Aceste lucruri sunt stiute de catre rabinii vostri.

  Voi, copii ai lui Israel, ati fost intotdeauna samanta de scandal care a dus la razboaie si pierderea nenumaratelor vieti umane din toate societile, din orice timp si orice zona geografica. De aceea v-ati transformat in PARIA societii umane, in loc sa fiti ceea ce ati fost de la bun inceput destinati sa fiti:
  FIERUL DE LANCE AL OMENIRII PENTRU RECUCERIREA SPATIULUI COSMIC !!!!!
  In loc sa va folositi energia si inteligenta in scop benefic pentru toti oamenii, va pierdeti ceea ce v-a fost dat in scopuri distructive….
  Ati distrus programul NASA.
  Navetele spatiale nu mai zboara, au ajuns muzee….
  De ce?
  Pamantul ne poate suporta, chiar si in numar de 7 miliarde.
  Nu exista USELESS EATERS…..numai USELESS BRAINS……

  Ganditi-va bine la cele de mai sus si schimbati-va radical comportamentul fata de OMENIRE, pentru a nu ajunge in situatia sa fiti eradicati de pe suprafata planetei Pamant,Terra noastra cea de toate zilele….

  SA TRAITI BINE !!!!

 20. Vad ca ziarul Cotidianul reactioneaza la pericolul confiscarii Ardealului de catre Ungaria:

  Gheorghe Funar bate câmpii sau România este în pericol?
  Planul secret al Ungariei pentru anexarea Ardealului

  http://www.cotidianul.ro/planul-secret-al-ungariei-pentru-anexarea-ardealului-210703/

  Partea a III-a

  În mai mult de 1.000 de localităţi din Ardeal au fost revendicate de către Ungaria (prin biserica romano-catolică, reformată, luterană şi unitariană, Statusul romano-catolic, Ordinele călugăreşti catolice maghiare) şi numeroase persoane juridice ungare şi persoane fizice maghiare, inclusiv urmaşi ai foştilor grofi, peste 10.000 de clădiri şi mai mult de două milioane hectare de terenuri agricole şi păduri.

  Guvernul României are date exacte privind cererile de revendicare şi restituirile în natură către Ungaria şi către unguri, dar încalcă principiul transparenţei şi ascunde Poporului Român ADEVĂRUL şi marele pericol al întabulării pentru Statul ungar şi pentru unguri, pe bază de acte false şi mită, a peste 50% din imobilele Ardealului !

  Directiva Guvernului şi Parlamentului Ungariei pentru U.D.M.R. şi bisericile maghiare din Ardeal este foarte clară: cât mai multe terenuri agricole, păduri şi clădiri să fie întabulate pe persoane juridice şi fizice maghiare, prin orice mijloace.

  În înţelegere sau nu cu autorităţile de la Budapesta, Regimurile alogenilor Constantinescu-Isărescu, Iliescu-Năstase, Băsescu-Tăriceanu au promovat şi susţinut mai multe acte normative (O.U.G.nr.94/2000, Legea nr.1/2000, Legea nr.10/2001 şi Legea nr.247/2005) care să faciliteze atingerea obiectivelor Ungariei în ceea ce priveşte împroprietărirea asupra Ardealului.

  Este pentru prima dată în Europa şi în ultimii aproape 150 de ani (de când s-au introdus cărţile funciare) când un stat, Ungaria, duce o politică de cucerire în România, în judeţele din Ardeal, nu pe calea războiului şi nici a unui Diktat al Marilor Puteri, ci prin întabularea dreptului de proprietate obţinut pe cale a împroprietăririlor ilegale şi a retrocedărilor de imobile bazate pe acte false ! Ungaria a declanşat şi desfăşoară un război diabolic, un război atipic împotriva României, având ca obiectiv împroprietăriri masive în Ardeal ! În acest război parşiv, Ungaria acţionează împotriva României bazându-se pe U.D.M.R. şi bisericile maghiare care desfăşoară un „furt pios”.

  Practic, se desfăşoară o ofensivă istorică a Ungariei, un atac concentrat asupra României, care vizează disoluţia Statului Naţional Unitar Român prin întabularea Ardealului de către unguri, atât pe cale laică, în beneficiul unor privaţi ori fundaţii, cât şi pe cale religioasă, în favoarea bisericilor maghiare (romano-catolică, reformată, unitariană şi luterană).

  În nicio altă provincie care a aparţinut Imperiului Austro-Ungar, în perioada 1867-1918, nu a fost declanşat un asemenea asediu, în fapt un război diabolic, pe tema retrocedărilor în natură. Cu imobilele care aparţin de drept Statului Român este împroprietărit ilegal Statusul romano-catolic, respectiv biserica romano-catolică, adică Ungaria.

  Peste 80% din cererile de retrocedare şi din dosarele în care s-au dat soluţii de restituire în natură a imobilelor către Ungaria şi către unguri au la bază acte false, în special cărţi funciare falsificate în timpul ocupaţiei străine de după Diktatul de la Viena, din 30 august 1940. În localităţile unde primarul sau viceprimarul este de la U.D.M.R., Comisiile de retrocedare din cadrul primăriilor sunt formate în majoritate sau în totalitate din minoritari unguri. Aceste comisii au sprijinit şi ajută ca Ungaria să dobândească cât mai multe şi extinse proprietăţi în Ardeal, în mod ilegal, în temeiul unor acte false, mită şi trafic de influenţă. Autorităţile Statului Român sunt parte la aceste monstruoase complicităţi. Prefecţii şi subprefecţii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii judeţene din partea U.D.M.R. au acceptat tacit sau au chiar favorizat retrocedările ilegale către Ungaria şi către unguri din avuţia Poporului Român. S-a încercat de către unguri să fie mituit şi prefectul român al judeţului Mureş, dar nu au reuşit. S.R.I., Parchetul şi D.N.A. cunosc numeroase cazuri de retrocedări ilegale către bisericile ungureşti bazate pe documente false şi mituirea multor persoane implicate, dar nu acţionează pentru oprirea ilegalităţilor, cercetarea penală şi pedepsirea persoanelor vinovate de abuz în serviciu şi acte de corupţie. Parchetul şi D.N.A., cu toate că au suficiente probe privind retrocedările ilegale şi actele de corupţie, nu îndrăznesc să-i aresteze preventiv pe făptaşi şi „pe surse” să dea mass-mediei informaţiile necesare pentru aflarea ADEVĂRULUI de către Poporul Român.

  Presa de la Budapesta scrie foarte mult despre împroprietăririle şi retrocedările reuşite de unguri în Ardeal. În anul 2007, presa din Ungaria scria că 1/3 din Ardeal este revendicat de nepoţii grofilor unguri, în numeroase procese de retrocedare.

  Mass-media centrală din România, dar mai ales cea locală din judeţele din Ardeal a semnalat numeroase cazuri de împroprietăriri nelegale ale Statusului romano-catolic şi de retrocedări ilegale de imobile către bisericile maghiare, pe bază de acte false.

  Parchetul şi Direcţia Naţională Anticorupţie nu se autosesizează, se fac că nu văd, nu aud, nu citesc presa şi nici nu vor să afle nimic despre miile de ilegalităţi din Ardeal pe tema retrocedărilor în natură.

  De mai bine de 12 ani se desfăşoară acest război atipic al Ungariei împotriva României cu scopul dezmembrării ţării noastre şi al anexării Ardealului, iar la Bucureşti s-a refuzat sistematic să se analizeze această realitate în cadrul Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, în şedinţele de Guvern şi în Parlamentul României. Preşedinţii şi primii-miniştri alogeni ai României, precum şi preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost informaţi şi ştiu de la S.R.I. şi S.I.E. despre războiul atipic şi diabolic al Ungariei vizând masivele împroprietăriri ilegale din Ardeal, dar până acum nu au acţionat şi au ascuns Poporului Român ADEVĂRUL ! De ce au făcut-o şi o fac ? Nimeni nu-i întreabă, nici în Parlament, nici la Parchet, nici măcar la emisiunile posturilor centrale şi locale de televiziune şi radio. Cei 588 de parlamentari, mai ales cei care reprezintă colegiile electorale din Ardeal, cunosc numeroase cazuri de retrocedări ilegale de imobile către Ungaria şi către unguri, dar nu acţionează, făcând pe surdo-muţii, cei mai mulţi dintre ei.

  Foarte mulţi români din ţară şi de pretutindeni abia acum află şi rămân şocaţi în legătură cu Statusul romano-catolic şi împroprietăririle ilegale, precum şi despre retrocedările nelegale către bisericile ungureşti, Ordinele călugăreşti maghiare şi urmaşii grofilor unguri. Nu le vine să creadă că pe căi ilegale Ungaria dobândeşte zilnic proprietăţi uriaşe ilegale în Ardeal şi autorităţile Statului Roman nici nu acţionează, nici măcar nu reacţionează. Românii nu înţeleg, deocamdată, complicitatea dintre autorităţile de la Bucureşti, Budapesta şi Bruxelles în privinţa Ardealului, Grădina sau Cetatea Domnului, moştenit de români de la geto-daci, de la Poporul Primordial pe planeta Pământ.

  La situaţia de acum din Ardeal s-a ajuns astfel:

  -Marea majoritate a cărţilor funciare referitoare la imobilele revendicate de bisericile maghiare şi cele care sunt pretinse pentru împroprietărire ilegală de Statusul romano-catolic au fost falsificate. Unele au fost falsificate până la Marea Unire de la Alba-Iulia din 1 Decembrie 1918, dar cele mai multe după Diktatul de la Viena, din 30 august 1940. Ungurii au „umblat” la cărţile funciare ale imobilelor, le-au falsificat înscrierile, iar la fondurile tereziene au introdus o acoladă în cărţile funciare şi au adăugat că ele sunt proprietatea Statusului romano-catolic. Asemenea falsuri au fost publicate în cărţile prof.univ.dr.Onisifor Ghibu, în perioada interbelică. Un membru al Parlamentului Ungariei a declarat în plen: „Partea covârşitoare a bunurilor au ajuns în stăpânirea Bisericii catolice prin falsificare de documente.” Un jurist maghiar de renume, dr.I.Karacsony a inventariat 269 de documente falsificate la care se adaugă 302 nedatate şi cu diferite vicii de formă referitoare la donaţiuni, privilegii, transcrieri şi confirmări.

  În partea din Ardeal ocupată de Ungaria, în perioada septembrie 1940-octombrie 1944, autorităţile ungare au falsificat majoritatea cărţilor funciare. Întâi au înscris în cărţile funciare, în lima română, că în anul 1938 imobilele (clădiri, terenuri agricole, păduri) au fost donate de proprietari la bisericile ungureşti, iar apoi au fost copiate şi înscrise în limba ungară falsurile respective. Copii după aceste cărţi funciare falsificate sunt depuse la dosarele de revendicare de către bisericile maghiare, Statusul romano-catolic, Ordinele călugăreşti catolice ungare şi urmaşii grofilor maghiari. Cu toate că Guvernul României cunoaşte că majoritatea cărţilor funciare pentru imobilele din Ardeal sunt falsificate nu a impus, printr-un cadru legal, Comisiilor de retrocedare şi instanţelor judecătoreşti, să pretindă revendicatorilor reconstituirea cărţilor funciare şi actele originale care au stat la baza înscrisurilor în aceste cărţi.

  -După Legea agrară din anul 1921 au fost expropriate mari suprafeţe de teren şi au fost despăgubiţi foştii proprietari, în lei-aur, cu aproximativ 100 tone aur. Terenurile expropriate au fost atribuite în proprietate ţăranilor, şcolilor, primăriilor şi bisericilor. În Ardeal nu a fost obligatorie şi nici nu au fost evidenţiate exproprierile în cărţile funciare. Astfel, imobilele au rămas înscrise pe foştii proprietari dinaintea exproprierilor. Proprietăţile dobândite după Legea agrară nu au fost înscrise pe noii proprietari.

  - În toamna anului 1940, Guvernul de la Budapesta a anulat prin ordonanţă consecinţele Reformei agrare din anul 1921 şi a dispus înscrierea în Ardealul ocupat a proprietăţilor pe numele foştilor deţinători unguri.

  - În lunile septembrie şi octombrie 1944, nobilii sau grofii maghiari din Ardeal au fugit în Ungaria împreună cu trupele horthyste şi au dus, din foarte multe localităţi, inclusiv arhiva carţilor funciare.

  - La 9 februarie 1945, prin Legea nr.91/1945 pentru înfiinţarea Casei de Administrare şi Supraveghere a Bunurilor Inamice (C.A.S.B.I.) au fost confiscate averile grofilor unguri şi ale altor persoane care în timpul războiului au acţionat împotriva Statului Român. Aceste confiscări de imobile nu au fost înscrise în cărţile funciare. După câteva săptămâni de la adoptarea Legii nr.91/1945, prin voinţa şi puterea Moscovei, la 6 martie 1945 a fost instaurat Guvernul Petru Groza şi Regimul comunist în România. Legile de retrocedare post-decembriste se referă la imobilele confiscate abuziv de Regimul comunist. Însă, cei care revendică ilegal imobile care nu au fost confiscate de Regimul comunist, ci în baza Legii nr.91/1945, prezintă la dosarul de retrocedare copii după cărţile funciare care nu au fost completate cu efectele Legii de confiscare a averilor. În perioada 1945-1989, Statul Român nu a acţionat pentru înscrierea în cărţile funciare a proprietăţilor sale, existând proprietatea întregului popor. Comuniştii nu credeau că roata istoriei se întoarce de la socialism la capitalism şi că va veni vremea când Ungaria să acţioneze pentru întabularea proprietăţilor din Ardeal pe bază de acte false sau neactualizate. De această neglijenţă a Statului Român profită din plin Ungaria, bisericile maghiare, diferite persoane juridice, şi multe persoane fizice ungare, ajutate de avocaţi maghiari şi de utilizarea unor uriaşe sume de bani pentru acte de corupţie.

  -Bisericile maghiare, pe bază de cărţi funciare false sau falsificate, împreună cu Statusul romano-catolic, care niciodată nu a avut personalitate juridică din partea Ungariei, României şi Vaticanului, nici imobile în proprietate, precum şi Ordinele călugăreşti catolice maghiare, care nu au avut imobile în proprietate ci numai în administrare, revendică ilegal mii de clădiri şi milioane de hectare de terenuri agriocole şi păduri în Ardeal. Cea mai mare parte din imobilele revendicate le-au fost atribuite, până acum, ilegal. Cunoscuta avocată, doamna Paula Iacob, a declarat în ziua de 5 aprilie a.c., la o emisiune televizată, că „peste 50% dintre retrocedările din România s-au făcut ilegal.” În Ardeal procentul retrocedărilor ilegale este de 70%-90%, iar al împroprietăririlor ilegale este de 100% pentru Statusul romano-catolic şi Ordinele călugăreşti maghiare.

  -Au apărut o mulţime asociaţii care doresc să fie recunoscute, unele fiind deja recunoscute, prin hotărâri judecătoreşti discutabile, drept continuatoare ale unor fundaţii şi asociaţii maghiare de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Noile asociaţii şi fundaţii au recurs la un truc subtil, respectiv şi-au luat acelaşi nume şi revendică imobilele care s-au aflat în trecut în administrarea şi nu în proprietatea vechilor asociaţii şi fundaţii maghiare.

  -În mod ilegal şi fără respectarea Legii nr.21/1924, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba-Iulia a fost recunoscută ca şi continuatoare a Statusului romano-catolic, o organizaţie de clerici şi civili catolici maghiari, care în secolul al XIX-lea a avut numai în administrare unele imobile construite din Fondurile de Stat. Consiliul Arhidiocezei Romano-Catolice Alba-Iulia a devenit (prin Sentinţa civilă nr.1.515 din 1 august 2001 pronunţată de către Judecătoria Miercurea- Ciuc) continuator al Statusului romano-catolic care nu a existat ca persoană juridică şi ca proprietar. S-a ajuns la o absurditate juridică şi logică, respectiv a apărut un continuator al celui care nu a existat nici ca persoană juridică şi nici ca proprietar. Niciodată, în existenţa sa, Statusul romano-catolic nu a avut imobile în proprietate ! În Ardeal, aproape toate clădirile din centrul municipiilor şi oraşelor sunt revendicate de Statusul romano-catolic, respectiv mai mult de 2.000 de construcţii. Din proprietatea Statului Roman au trecut ilegal şi sunt aşteptate să treacă în proprietatea Statusului romano-catolic, respectiv a bisericii romano-catolice, adică a Ungariei, numeroase şcoli, licee şi colegii naţionale, clădiri de facultăţi şi universităţi, spitale şi policlinici, muzee, biblioteci, grădiniţe, sedii de bănci, librării şi foarte multe locuinţe, toate cu o valoare de peste 5 miliarde euro.

  Istoricul Vasile Lechinţan, de la Arhivele Naţionale din Cluj-Napoca, a ajuns la concluzia că „prin aceste aşa-zise retrocedări…românii sunt scoşi din centrele oraşelor, întocmai ca pe vremea iobăgiei.”

  - Falşii moştenitori ai imobilelor revendicate, inclusiv bastarzii şi urmaşii foştilor baroni, conţi şi duci unguri din Ardeal care şi-au vândut proprietăţile ori le-au pierdut la jocurile de noroc, înainte de instaurarea Guvernului Petru Groza, au depus la dosarele de retrocedare acte false sau documente contrafăcute. Parchetul refuză să facă cercetări penale şi să-i trimită în instanţă pe escroci. De ce ? Nimeni nu-i întreabă, dar nici nu-i trage la răspundere pe procurorii şi judecătorii complici ! În vara anului 2012, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, sute de procurori au intrat fără mandat în curţile şi casele a mii de români, care s-au prezentat la vot pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, efectuând cercetări penale. Împotriva bisericilor maghiare, a Statusului romano-catolic, a Ordinelor călugăreşti catolice ungare şi a urmaşilor grofilor unguri care pe bază de acte false au dobândit sau pretind peste 50% din imobilele din Ardeal, procurorii nu acţionează nici măcar de luni până vineri, deşi sunt foarte bine plătiţi de Poporul Român. De ce nu aplică legea şi de ce nu apără Interesul Naţional ? De ce nu sunt buni români şi patrioţi ? Poate noile personaje din conducerea Parchetului general şi a D.N.A., numite de cuplul alogen Băsescu-Ponta, vor îndrăzni să-i convoace şi să-i instruiască pe şefii Parchetelor din toată România pe tema retrocedărilor nelegale şi a împroprietăririlor ilegale din Ardeal, care pun în mare pericol integritatea teritorială şi viitorul ţării noastre.

  -Ungaria, prin Fundaţia Teleki Laszlo din Budapesta, susţine financiar multe fundaţii maghiare din România, printre care se numără Partium-Bihor, Heltai-Gaspar Cluj-Napoca, Transilvania Trust Cluj-Napoca, Bolyai Cluj-Napoca, Analog Târgu Mureş, Castellum – Târgu Mureş. Puţini români şi membri ai Parlamentului şi Guvernului României ştiu că domeniul Teleki a fost unul dintre cele mai mari din Ardeal. Proprietatea a aparţinut contelui Adam Teleki, membru al Guvernului Ungariei, în timpul amiralului fără flotă Horthy Miklos. Acest conte a fost considerat, în anul 1945, trădător de ţară şi averea i-a fost confiscată în baza Legii nr.91/1945, înainte de venirea comuniştilor la putere. Prin încălcarea prevederilor legale, la urmaşii contelui Adam Teleki au fost retrocedate, într-o primă etapă, Castelul de la Gorneşti, 100 ha de pădure şi 100 ha teren arabil (în judeţul Mureş) şi domeniul Stoiceni (din judeţul Maramureş) cu tot cu apele minerale din zonă. Anual se analizează în Ungaria, la Băile Szecseny, rezultatele obţinute de fundaţiile maghiare din România în ceea ce priveşte dobândirea de imobile în Ardeal pe bază de documente false şi prin mituirea unor judecători, membri ai comisiilor de retrocedare, conducători ai unor direcţii judeţene şi ocoale silvice etc. pentru jefuirea şi înstrăinarea multor imobile din ţara noastră, în valoare de peste 100 miliarde euro.

  În domeniul retrocedărilor, dintre fostele familii nobiliare maghiare se acordă de către Ungaria şi lobby-ul unguresc o importanţă deosebită la: Apafy, Bannfy, Bornemizsa, Wesseleny, Haller, Bethlen, Teleki, Apor-Bolmberg. Urmaşii acestor familii au revendicat castele în numeroase localităţi dintre care exemplificăm: Aghireş (judeţul Cluj), Cetatea de Baltă (judeţul Alba), Coplean (judeţul Cluj), Criş şi Gorneşti (judeţul Mureş), Hodod (judeţul Satu-Mare), Iernut (judeţul Mureş), Jibou (judeţul Sălaj), Mănăstirea (judeţul Cluj), Sânmiclăuş (judeţul Alba), Medieşu Aurit (judeţul Satu-Mare), Racoşu de Jos (judeţul Braşov), Bonţida (judeţul Cluj), Brâncoveneşti (judeţul Mureş), Satulung şi Coltău ( judeţul Maramureş) şi Gârbău (judeţul Cluj). Sunt peste 100 de castele, conace şi reşedinţe nobiliare revendicate de urmaşii foştilor grofi şi criminali unguri.

  Sub masca religioasă maghiară este ascunsă politica diabolică şi antiromânească a Ungariei, susţinută de trădătorii de Neam şi Ţară. În Postul Paştelui, Guvernul Ponta II vrea să păcătuiască prin angajarea răspunderii, fără dezbateri şi vot în Parlament, pe ultima lege de retrocedare către Ungaria şi către unguri a majorităţii proprietăţilor româneşti din Ardeal.

  Având în vedere războiul atipic declanşat de Ungaria cu scopul obţinerii pe căi ilegale a numeroase retrocedări în natură şi împroprietăriri masive în Ardeal este necesar ca partidele politice româneşti, Uniunea Naţională „Vatra Românesacă”, Asociaţia Naţională Cultural-Patriotică „Avram Iancu” , „Astra”, Forumul Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Greco-Catolică, precum şi O.N.G.-urile care apără drepturile omului să ceară Guvernului şi Parlamentului României următoarele:

  1.Să fie abrogate sau măcar suspendate, pentru cel puţin cinci ani, toate actele normative privind retrocedările în natură.

  2.Să renunţe la angajarea răspunderii Guvernului pe ultima Lege a retrocedărilor care este menită să accelereze retrocedările ilegale în natură şi împroprietăririle nelegale către Ungaria, fundaţiile şi asociaţiile ungureşti, precum şi urmaşii grofilor unguri.

  3.Să dispună Parchetului şi D.N.A. să cerceteze toate dosarele care au avut şi au ca obiect cereri de revendicare în natură, în special cele ale persoanelor juridice şi fizice maghiare. Această discriminare pozitivă este aşteptată şi dorită de către Ungaria şi U.D.M.R., dar mai ales de români.

  Dr.Gheorghe Funar

  Secretar general al P.R.M.

  Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

  Cluj-Napoca,

  6 aprilie 2013

 21. George Epurescu, Asociaţia România Fără Ei:
  “Interese străine dictează guvernarea. Ponta este o marionetă!”

  http://www.cotidianul.ro/interese-straine-dicteaza-guvernarea-ponta-este-o-marioneta-210622/

  Probabil te-ai săturat de întrebarea „cine sunt Ei?”.
  Dar totuşi, cine sunt “Ei”?

  Unii pun întrebarea, alţii doar zâmbesc, înţelegând despre cine este vorba. E o denumire generică atunci când avem probleme şi nu mai ştim exact ce să facem. Ei pot fi aproape oricine – în niciun caz oamenii oneşti din această ţară -, sunt cei care nu ne lasă să trăim decent, într-un mediu normal în care să ne fie respectate drepturile fundamentale.

  Eşti un fizician de renume, puteai rămâne în străinătate, bine-mersi, însă te-ai hotărât să vii acasă, să construieşti ceva…

  Am hotărât să mă întorc, pentru că aici sunt multe lucruri de făcut, eu având o „istorie” de luptă şi studenţească şi sindicală… În momentul în care prin 2010 mi-am dat seama că mai toate structurile astea sunt foarte „infectate” de acelaşi microb pe care-l găsim şi în mediul politic, fiecare trăgând pentru interesul lui, am hotărât să merg mai departe într-o formulă nouă. Am renunţat la clasica metodă „Nu vrem aia, nu vrem cealaltă” şi am adoptat modelul „vrem asta şi prin această rezovare!”.

  Independenţa energetică este un lucru pe care toată lumea şi-l doreşte, dar cum şi cu ce preţ?

  „Independenţă” este un cuvânt foarte puternic… Când rosteşti cuvintele „independenţă energetică” apare aşa un freamăt în om şi îl prinzi în mreje. Captezi un public care dincolo de acest mesaj nu mai cercetează nimic.

  Independenţa este un lucru necondiţionat – tocmai şi de aici denumirea de independenţă -, iar dacă numim independenţă energetică un tip de exploatare sau o incursiune de foarte scurtă durată în zăcăminte, 5-10 ani, nu mai prea seamănă a independenţă.

  Ai fost coordonatorul protestelor împotriva exploatării prin fracturare hidraulică a gazelor de şist, proteste ce au avut loc joi în 24 de localităţi din ţară. Ce avem de câştigat şi ce avem de pierdut în urma acestui tip de exploatare?

  Uniunea Europeană are un coş comun al resurselor. Toată lumea pune în acel coş, apoi mai toată lumea cumpără la acelaşi preţ. Noi, în acest moment, încă mai beneficiem de nişte preţuri mai mici pentru gazul extras din România de Romgaz, şi-aşa mai departe… Dar, din cauza procedurilor de infrigement, în câteva luni ori plătim amendă ori ridicăm preţul la gaze. Aşadar, indiferent ce gaze s-ar extrage din ţară, preţul lor va creşte, nicidecum nu va scădea, repet, din cauza procedurilor europene. Independenţa care durează cinci sau zece ani mai e independenţă? Ea poate veni doar de la surse regenerabile, inepuizabile. Doar aceste surse te fac independent, sau zăcăminte cum există prin nordul Rusiei sau Canadei estimate la a asigura consumul planetei pentru următorii 10.000 de ani.

  Apoi apare problema costului acestor exploatări. Se pare că ajunge să ne coste chiar viaţa însăşi! În Statele Unite, spre exemplu, Agenţia Americană de Mediu a constatat că procesul extragerii gazelor din şist este pe locul doi în producerea gazelor cu efect de seră după arderea cărbunelui. Şi nu mai vorbim de exploatare, ci doar de extracţie! Apoi avem problema contaminării pânzei freatice, atât cu gaz, cât şi cu substanţe otrăvitoare. La această oră, foarte multe puţuri din Statele Unite au scăpări de gaze în pânza freatică şi vedem chiar acum câmpuri închise. Au captat cât de cât gazele, iar lângă sonde există focuri vii. Gazul care scapă este ars, pentru că el fiind incolor şi inodor devine deosebit de periculos. Şi aerul şi solul sunt distruse. Mai e problema acelui lichid cu substanţe toxice care rămâne în pământ după extracţie, o cantitate enormă; cam în cât timp – nu dacă, ci în cât timp! – va ajunge în pânza freatică, în culturi, în reţeaua de apă potabilă. Aici trebuie făcut un studiu.

  După principul „cine nu este cu noi este împotriva noastră”, protestatarii au fost acuzaţi că sunt kaghebişti, cunoscută fiind repulsia românilor faţă de „fraţii” de la Răsărit.

  Da, această etichetare „prinde” numai pe fondul necunoaşterii detaliilor. E foarte uşor de păcălit lumea pe acest subiect, din cauză că fenomenul fracturării hidraulice la gazele de şist e de o complexitate atât de mare încât nici specialiştii nu se pot pronunţa în toate aspectele lui. Oricum, efectele se văd. Unii oameni le vor în scris, ca într-un final să înţeleagă pericolul care-i pândeşte. Dar de ce toată această campanie? Pentru că trebuie să existe şi un mobil al acestei crime. Şi ajungem la partea cu banii! Iar România, din punctul ăsta de vedere, este un teren propice pentru orice investitor „strategic”. Când se aud cuvintele „investitor strategic” sau „parteneriat public-privat”, în limba română populară înţelegem şpagă şi comision. În momentul în care vrei să îndepărtezi omul de la subiect se creează diversiunile, şi-anume; îl faci kaghebist, vândut al Gazprom, uitându-se că una dintre firmele care au concesionat în vestul ţării este deţinută în proporţie de peste 60% tocmai de Gazprom. Şi-atunci, demolezi foarte uşor această „construcţie” dacă ţi se dă dreptul la replică. Şi noi, cetăţenii, vrem să avem dreptul la replică! Pentru că nu ni s-a dat acest drept, am ieşit să spunem răspicat în stradă că ne opunem acestei metode, am ieşit să mai spunem că vrem anularea acelor hotărâri de guvern prin care s-au concesionat terenurile pentru exploatare, şi de asemenea mai spunem că vrem ca specialiştii să-şi spună cuvântul, ca să încheiem acest subiect odată pentru totdeauna. Şi când auzim specialişti care au un discurs politic să nu-i mai ascultăm pentru că înseamnă că s-au vândut.

  Până la urmă, care-ar fi soluţia de ieşire din acest impas?

  Soluţia ar fi una simplă şi era scrisă ieri pe un banner: „cetăţeni în stradă, ultima baricadă”. Soluţia este informarea populaţiei – campanii de informare pe această temă – şi deja, la o singură zi de la proteste, vedem cum oficiali ai statului au ieşit să vorbească despre gazele de şist şi au început să se bâlbâie. Au început să spună lucruri trăsnite! Aşadar, ei singuri, puşi în faţa reacţiei populaţiei, se discreditează, sunt în afara subiectului şi vezi că doar şpaga îi mână orbeşte spre înfăptuirea acestui dezastru ecologic.

  Ne alegem apoi doar cu „praful de pe tobă”?

  Aşa cum spunea Ilie Şerbănescu, redevenţa pe care-ar obţine-o statul în urma acestor exploatări reprezintă cam cât se fură în România într-o singură zi. Şi mai văd că toate acordurile astea petroliere, cum se numesc ele – sunt în afara legii şi a Constituţiei, pentru că Legea petrolului nu se referă la gazele de şist -, sunt şi secrete. Se pare că există şi nişte scăpări ale guvernului; s-au făcut modificări în contracte, fără să le mai aprobe prin hotărâre de guvern. Regal Petroleum a concesionat în 2004 la Bârlad, n-a făcut nimic până-n 2011, au făcut transferul licenţei către Chevron doar prin simpla semnătură a directorului ANRM, s-au schimbat termenii acordului fără a exista vreo hotărâre de guvern. Sunt suspiciuni venite în urma bâlbelor directorului ANRM.

  Nu de mult, domnul Ponta îl ataca pe Mihai Răzvan Ungureanu exact pe această temă…

  Domnul Ponta minte cum respiră. De fapt, schimbarea modului de abordare în privinţa gazelor de şist ne arată că interese străine dictează guvernarea. Ponta este doar o marionetă! Orice afaceri în care se investesc sume fabuloase aduc după sine comisioane fabulose şi de aceea nu se mai ţine cont de nimic. Mai e şi acea impunere de a se culege tot ce mai e de cules prin lumea asta şi ajungem la dezastru. Dacă acum câţiva ani ni se spunea că agricultura este salvarea noastră în contextul crizei mondiale de alimente, iată că acum nu ne mai salvează, ci o îngropăm de tot prin zonele astea concesionate.

  Ce urmează?

  Urmează o campanie şi mai agresivă de informare, atacarea în instanţă a unor hotărâri de guvern, continuarea campaniei de semnături anti-fracking în mai toate oraşele mari, colaborarea cu organizaţii civice de protecţie a mediului din străinătate, şi vom organiza nişte evenimente mult mai ample decât cele de joi. Pentru că oamenii au înţeles despre ce este vorba şi au cam terminat cu frica.

  Marcel Bărbătei

 22. SENSUL VIETII

  de Doru Coarna aprilie 6, 2013 la 4:29 pm

  http://nastase.wordpress.com/2013/04/06/sensul-vietii/#comment-180949

  Logoterapia este o prostie, la fel si celelalte, psihanaliza si psihologia individuala, parerea mea.

  Stiu ca mi se va sari in cap si la jugulara, cine sunt eu sa pun la indoiala corifeii respectivi, insa va semnalez un criteriu care va va lamuri, si apoi unul care va face diferenta: criteriul este ca toate aceste consideratii nu reprezinta stiinta, inca odata, nu sunt construite pe un sistem formal si ca urmare toti au dreptate si totusi se pot contrazice simultan, adica ele, consideratiile, nu functioneaza 100% ci asa, anapoda si aiurea.

  Daca vreti sa cautati sensul vietii cu aceste instrumente, e ca si cum v-ati opera singuri cu o coasa cu manerul rupt si legat cu sfoara ca un nungeac, cat de cat la un loc… Alegeti, sa nu va pierdeti la propriu capul prin taiere, in loc de apendice…

  Aici evreii inteleg cu adevarat pericolul… Frankl ar fi trebuit s-o spuna deci, nu eu!

  Sa va pun acum o intrebare: daca vedeti un ciocan, stiti ce se poate face cu el? Da, ati vazut cum se foloseste, iar omul l-a inventat si deci stie pentru ce a facut-o! Dar daca va arat niste ecuatii? Majoritatea nu, insa putini ar recunoaste ca descrie un fenomen sau altul, daca le stie si daca le-a mai vazut, daca a avut de-a face cu ele, la scoala sau aiurea.

  Deci ciocanul toti, iar ecuatiile cativa, dar si acestia le-au mai vazut!!!
  Daca insa va arat o interactiune fizica (NU SEX!), de exemplu una electomagnetica? Daca ati mai vazut o recunoasteti, si mai putini o pot explica, dar nimeni nu poate raspunde la intrebarea: de ce este asa, de ce trebuie, in acest Univers, ca sa existe aceasta interactiune electomagnetica, si nu una inversa, sa spunem, deci cu “-” in ecuatii?

  In sfarsit, daca va arat doar efectul acesteia, un corp se roteste sau se deplaseaza intr-un anume fel, nu puteti raspunde de ce o face! Puteti doar avansa presupuneri… deja nu este rational.
  Dar daca va arat un device nou, o galeata gaurita? Ati mai vazut, o galeata duce apa si una gaurita este inutila, nu? Insa eu defapt va aratam un pendul de masa variabila, el este descris, adica solutia sa este descrisa de ecuatii hiperbolice destul de avansate, galeata gaurita fiind un pretios instrument de laborator… Se intelege? Intelegi doar ceea ce este in acord cu experienta personala, dobandita practic sau teoretic, atat!

  Ceea ce nu ai vazut, nu intelegi desi privesti, atingi, cercetezi pe toate fetele…
  Biblia spune ca esti orb, si are dreptate!

  Ati creat voi specia umana?
  Atunci cum credeti ca puteti afla la ce foloseste? Nu e ciocan… N-ati facut-o voi, voi doar o perpetuati, sunteti ingineri de intretinere, folositi ciocanul, nu inventatorii speciei…
  Precum mai sus, omul vede doar efecte, nu cauze! El poate rationa asupra cauzelor, uneori reuseste sa-si explice astfel, insa nu asupra scopului acestora! Scopul nu-l cunoaste si chiar daca i-ar fi prezentat, nu l-ar recunoaste ca atare! Inchipuiti-va ca vedeti ceva pt prima oara: pare inexplicabil, nu?
  Determinismul deci cade! Si daca asta cade, toata gnostica, toate cunostintele omenirii cad!
  Dar sa nu intelegeti gresit, ele cad in sens universal, insa pe arii mici de aplicabilitate, la scara masurii omenesti si in aria experientei sale milenare, aceste raman valabile!

  Daca insa iesiti prin Univers la plimbare, s-ar putea sa ramaneti nu fara stiinta, ci fara legile restrictive bune pt voi pe care le intelegeti, stiinta universala nu ati cunoscut-o decat din aspectele sale pamantene!

  Si am dreptate, vedeti bine cum astronomii privesc un anume fenomen cosmic ani si zeci de ani, nu-l pot explica, ei pot doar emite consideratii bazate pe presupuneri, de regula in logica determinista, adica de cele mai multe ori eronate, cum singuri recunosc si apoi le reconsidera perpetuu…
  Si atentie, astronomii mai pot calcula, adica au un instrument formal, matematica! Dar psiho… toti astia, ce au? Cum pot ei emite consideratii? Deci nu au creat specia, nu stiu nici macar cum functioneaza ca dovada ca nu pot vindeca orice boala, si nu au nici acel instrument formal, stiintific? Intelegeti ca de la ei nu puteti asculta decat erori? Si atunci? Pt ce-i plateste societatea, pt ce-i suporta, pt ce termina intelectual generatii de tineri aflati pe bancile scolii educandu-i anapoda? Ca sa-l explice pe Lecter, sau alt dement similar? Astea-s extreme si trebuie, ca la tehnica evaluarilor, eradicate cand analizezi societatea umana!

  Daca gresesc… meditati asupra diluviului! Extremele trebuiesc eradicate, cu orice pret! Ori, asta inseamna selectie, nu naturala ca nu-i natural sa-i dau vecinului in cap!
  Cineva ne perfectioneaza ca pe vite, clar?

  Si ma rog, ca intre vite, este clar ca ne-a prasit, ne-a cultivat, un Creator?
  E clar acum, insa credeti ca-i puteti intelege scopul? V-am explicat, nici daca vi s-ar prezenta El in persoana si v-ar explica cu desene, tot nu ati intelege pt ca nu recunoasteti o atare experienta in evolutia umana milenara!

  Nimanui nu i-a aparut Creatorul! Poate ca nici nu o poate face, nu? Sau ne apare permanent, dar nu-L recunoastem ca atare, nu I-am adaugat, prin experienta umana milenara, un anume atribut ca sa-L recunoastem, ca sa-L evidentiem, nu?
  Si cum sa explicam atunci sensul vietii? Suntem prea imprecisi si asa cum am aratat, cei care se ocupa cu asta nu au nici cel mai rudimentar aparat formal, asa ca ce sanse sunt s-o nimereasca, ca de nimerit este vorba atunci?

  Ne pierdem timpul, ne pierdem din timpul limitat el existentei noastre incercand sa explicam ceva prea complex ca sa intelegem! Determinismul ne limiteaza, dar nu cunoastem alta logica decat cea bazata pe determinism! Suntem limitati “prin design”, observati? Atunci?

  Asta parca era site-ul unui politician extrem de erudit, nu al unuia ancorat in trairi abisale ireversibile… putem cauta pe acolo, pe la nebunii consacrati, aici insa avem pretentii serioase, reale!

  Daca nu ne oprim, de pe panta asta ajungem invariabil la a defini scopul vietii ca fiind chiar acela de a incerca perpetuu sa ni-l explicam! Ori, asta poate fi o ocupatie, un hobby, nicidecum un scop in sine! Creatorul a investit prea mult in creatia Sa, pt a-i permite sa-si piarda timpul cu chestii, asa cum am vazut, de necuprins de catre noi, prin designul speciei… Ca urmare, extremele sunt eradicate, cei ce cauta sensul vietii sunt exclusi de catre societate si decad, apoi dispar. Vedeti cat de precis functioneaza? Ei asta-i stiinta adevarata, totala, dar inaccesibila noua pt ca, observati, nu este bazata pe determinism, deci noi nu o putem recunoaste chiar daca o vedem actionand din toate timpurile!
  Cei ce forteaza sistematic limita, dispar! Doar ca pot face rau prin ceea ce propaga cat traiesc…
  Poti forta limita doar cu ajutor divin, noi o numim “idee”, dar la naiba, nimeni nu poate explica cum de iti vine… Deci iarasi am dreptate, se leaga, vom descoperi doar ceea ce ne este permis si daca mintea ne este suficient antrenata, cu cat o antrenam mai mult cu atat sunt sanse sa primim idei, iar daca nu, nu!
  Concluzia este ca, prin design, trebuie sa ne antrenam formal spiritul pt a primi, a recepta, a intelege, idei. Cred ca este suficient ca sens NATURAL al spiritului, nu al vietii.
  Fericiti cei saraci cu Duhul…

 23. Anca Boagiu: ( Jaful de la CFR Marfa……)

  Suma de pornire la licitatia pentru CFR Marfa te face sa razi.
  Privatizarea CFR Marfa cu siguranta ascunde ceva

  de Alina Neagu RFI Romania
  Luni, 8 aprilie 2013,

  http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-14578254-anca-boagiu-suma-pornire-licitatia-pentru-cfr-marfa-face-razi-privatizarea-cfr-marfa-siguranta-ascunde-ceva.htm

  Privatizarea CFR Marfa “cu siguranta ascunde ceva”, declara intr-un interviu la RFI prim-vicepresedintele PDL, Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor. Ea sustine ca valoarea reala a companiei ar fi undeva la doua miliarde de euro, in conditiile in care licitatia pentru pachetul de 51% din actiunile CFR Marfa va porni de la un pret de 798,05 milioane de lei (180 de milioane de euro).

  Anca Boagiu crede că “din păcate, această privatizare se va înscrie şi ea în linia privatizărilor făcute de dragul de a fi făcute. Este evident că activele companiei nu au fost evaluate şi din ce ştiam noi, în momentul în care eram la guvernare, compania în ansamblul ei ar putea valora circa două miliarde de euro. Preţul de pornire este unul care te face să râzi, cu atât mai mult cu cât compania are datorii acumulate din dezinteresul managementului pe care l-a avut şi lipsa de susţinere din partea miniştrilor, de circa patru sute de milioane de euro”.

  Fostul ministru al Transporturilor susţine că “este până la urmă o privatizare care cu siguranţă ascunde ceva, ceva care nu face cinste actualei guvernări, o privatizare pe care ministrul şi Guvernul actual USL o fac acuzând FMI-ul şi Comisia că sunt obligaţi s-o facă.

  Nimeni nu te obligă să faci nimic, atâta vreme cât tu nu eşti sigur pe ceea ce faci”.

  Anca Boagiu consideră că “la CFR Marfă trebuia continuat testul investitorului prudent, trebuia continuată schema de ajutor de stat pentru datoriile pe care compania le avea, trebuia evaluată compania, astfel încât preţul de vânzare să fie preţul corect.

  Îi aud pe Fenechiu şi pe premierul Ponta strigând “hoţii!”.

  Eu ştiu că de obicei hoţul strigă “hoţii!” şi cred că suntem într-o astfel de situaţie”.

  Licitaţia pentru pachetul de 51% din acţiunile CFR Marfă va porni de la un preţ de 798,05 milioane de lei (180 de milioane de euro), iar câştigătorul licitaţiei va fi stabilit la jumătatea lunii iunie, potrivit anunţului de privatizare lansat vineri de Ministerul Transporturilor.

  Ministrul Relu Fenechiu afirmă că până în prezent opt “companii importante” şi-au manifestat interesul de a participa la privatizarea CFR Marfă.

 24. Jocuri de putere la Fondul Proprietatea
  Scris de: Eduard Ovidiu Ohanesian

  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/jocuri-de-putere-la-fondul-proprietatea-91620

  Încet, dar sigur, economia românească intră pe mâna unor speculanți externi periculoși, un fel de fonduri de investiții în datorii, mai cunoscute sub numele de „Fondurile Vultur”.

  Denumirea metaforică compară acest tip de „investitori” cu niște vulturi răbdători care dau târcoale victimei, așteptându-i agonia, ca mai apoi să-i devoreze stârvul. Inițial, astfel de fonduri nu erau decât simple companii găzduite de state puternic industrializate (ca SUA sau Marea Britanie, unde investitorii „Vultur” sunt sprijiniți de importanți factori politici), care își permiteau să cumpere pe nimic datoriile altor țări aflate în imposibilitatea de a se apăra, după care le executau în instanță, recuperând înzecit suma investită.

  Vorbim aici de sute de milioane de dolari.

  În România, serviciile secrete au identificat operațiuni ale fondurilor „Vultur” chiar și în Fondul Proprietatea (FP). 20% din companiile strategice românești ar fi ajuns, astfel, în mâinile speculatorilor străini.

  Din punct de vedere economic, specialiștii spun că România este o piață emergentă, în curs de organizare, în care regulile financiare si economice nu sunt foarte clare și nici foarte stabile. Intervenția masivă și arbitrară a clasei politice în economie vine pe fondul unei justiții afectate de un grad înalt de corupție.

  Riscul crescut pentru investiții și prezența așa-numitelor „Vulture Funds” – fondurile „Vultur” – sunt caracteristice piețelor emergente. În mediile universitare, despre acest tip de fonduri se știe că sunt dispuse să investească în piețe instabile economic și politic, fie cumpărând obligațiuni în state cu nevoie crescută de lichidități (cu dobândă foarte mare, dar și cu risc foarte mare), fie cumpărând creanța pe care un stat o are, executând apoi statul debitor. O altă categorie de investiții tip „Vulture Fund” este achiziționarea unor active/ acțiuni subevaluate, pentru ca mai apoi acestea să fie vândute la prețul real.

  În cazul unor state ca Argentina sau Peru, „Vulture Fund” au cumpărat o parte din datoria pe care aceste state o aveau către alte țări sau instituții de credit chiar și la 20% din valoarea creanței, după care statul debitor a fost acționat în justiție (de obicei în Statele Unite ale Americii – țara de rezidență a fondului), apoi, executat silit.

  Investițiile externe ale României, la dispoziția prădătorilor

  În ceea ce ne privește, este de notorietate faptul că, la sfârșitul anilor ’90, în cadrul iniţiativei ONU de a ajuta ţările sărace să îşi lichideze datoriile, România a fost forțată să renunțe la o datorie pe care o avea de recuperat de la Zambia – de circa 40 de milioane de dolari -, primind a zecea parte din creanță. Specialiștii spun că Zambia urma să utilizeze cele 36 de milioane de dolari pentru învăţământ, sistem sanitar şi infrastructură. La un moment dat, apare fondul „Donegal International”, care cumpără de la guvernul României datoria Zambiei cu numai patru milioane de dolari, apoi acționează Zambia în judecată pentru 40 de milioane de dolari. Procesul se încheie în 2007 la Curtea Regală de Justiție din Marea Britanie. După ce cazul a fost mediatizat și metodele rechinilor de la „investițiile Vultur” au fost date în vileag, Zambia (țară deținătoare de resurse naturale bogate în cupru, cobalt, pietre prețioase, marmură și uraniu) a fost obligată să plătească fondului Donegal 15 de milioane de dolari. Cazul nu este singular. Jurnaliștii au mai semnalat câteva astfel de fonduri de pe malurile Tamisei, care încercau să cumpere la un preț de nimic creanțele externe ale României.

  În 1998, în timpul guvernului Radu Vasile, a fost cesionată datoria Angolei către țara noastră (estimată la aproape 20 de milioane de dolari), companiei Cobbham International Investements. În 2000, aceeași datorie ajunge la firma Argirom, condusă la acea dată de Iosif Armaș, care se obliga să plătească statului român 2,7 milioane de dolari (circa 15 % din valoare). În cele din urmă, în anul 2003, guvernul Năstase cesionează datoria către Maxima Grup, o firmă britanică de negăsit în registrul companiilor din Marea Britanie. Jurnaliștii români au găsit date despre Maxima în hotărârea guvernului, care avea sediul declarat în apropierea poliției metropolitane Scotland Yard. La adresa Queen’s Gate, nr. 29, nu exista nicio companie Maxima Grup PLC.

  Nici astăzi nu se știe cui a vândut România datoria angoleză.

  La mijlocul anilor ’90, fondul Elliot Associates obține în justiția americană, de la Peru, 56,3 milioane de dolari, pentru o datorie (circa 20 de milioane de dolari) pentru care plătise 11,4 milioane de dolari. În mediul academic, Elliot Associates figurează drept „creator” al „fondurilor Vultur”, acesta folosind pentru prima dată strategiile descrise mai sus.

  Ghearele „vulturilor” Elliot, înfipte în Fondul Proprietatea

  Vă sună cunoscut numele Elliot? Nu este o coincidență. Este același fond care deține în prezent (direct sau prin fonduri înrudite), aproximativ 30% din Fondul Proprietatea. Surse apropiate serviciilor de informații românești ne-au semnalat cel puțin trei companii – controlate de Elliot – care dețin în prezent mai mult de 30% din acțiunile FP, un fond care are printre active creanțele externe ale României (de exemplu, Irak), datorii istorice pentru a căror recuperare, până acum, statul român nu a făcut nimic.

  Aparent, investiția lui Elliot la Fondul Proprietatea nu s-ar regăsi în strategia mai sus-descrisă. Dar în calitate de acționar semnificativ al Fondului Proprietatea, având putere de decizie în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), Elliot poate să impună strategia și deciziile pe care le ia conducerea FP – administratorul Franklin Templeton.

  Așa cum reiese din documentele pe care vi le prezentăm, unul dintre acționarii importanți ai Fondului Proprietatea (cu 13 procente din total acțiunilor) este Manchester Securities Corp., din New York – USA, condusă de Paul E. Singer – președinte – și Elliot Greenberg – vicepreședinte. În cadrul ședințelor AGA au mai fost identificați încă doi actori cunoscuți pe piețele de investiții – City of London și Royal Bank of Scotland, care acționează concertat cu Elliot.

  În aceste condiții, AGA a Fondului Proprietatea (de fapt, Elliot) a luat anul trecut decizia ca fondul să răscumpere o parte din propriile acțiuni, la un preț nespecificat, dar, pentru ca lucrurile să fie atractive, se acorda managerului, la răscumpărare, un comision suplimentar. Așadar, dacă Elliot decide că Fondul Proprietatea este o investiție neatractivă, poate oricând să iasă și să vândă tocmai către FP acțiunile pe care le deține la acesta, la un preț care să îi convină. Elliot și-a asigurat poziția de câstigător indiferent ce se va întampla la FP.

  Fondul Proprietatea, „cel mai mare rău” făcut României

  Mai mult, dacă lucrurile – acum destul de confuze la FP – urmează să se clarifice, Elliot se va găsi în poziția celui care controlează societatea deținătoare a 20% din întreaga industrie energetică a României, după cum a remarcat chiar actualul premier.

  „Fondul Proprietatea, care acum este sută la sută privat şi care deţine (…), uite, am transferat din avuţia naţională către o zonă privată, am transferat 20% în medie, din tot ceea ce înseamnă companiile strategice. Legea 247/ 2005, din punctul meu de vedere, a fost cel mai mare rău pe care puteam să îl facem României, dar nu mai putem să îl mai întoarcem acum. Putem doar să găsim o soluţie inteligentă de aplicare”, a spus Victor Ponta, la un post de televiziune.

  Probabil că și premierul a fost informat că tocmai Adunarea Generală a Acționarilor din FP a aprobat posibilitatea de a înstrăina aceste participații, iar cumpărători interesați s-ar putea găsi tot printre societăți prietene, astfel încât n-ar mai fi nevoie ca Elliot să se împiedice de câțiva acționari minoritari.

  Surse din executivul Fondului Proprietatea lasă să se înțeleagă că Elliot are doi aliați importanți în demersurile sale:

  I. Conducerea Ambasadei SUA la București – care, atunci când a fost nevoie, a făcut serioase activități de lobby pe lângă Guvernul și Președinția României, în sprijinul resortisanților americani, recurgând câteodată chiar la indicații date instanțelor de judecată – acest lucru neîmpiedicând-o, însă, a declara sprijin și pentru poziția statelor Uniunii Europene, exprimată recent în cadrul raportului MCV, respectiv, denunțarea oricărei imixtiuni în actul de justiție;

  II. Conducerea politică a serviciilor de informații românești, afiliate vremelnic partenerilor americani, care veghează ca operațiunile Elliot pe teritoriul românesc să se desfășoare nestingherit.

 25. Aseara am aflat de la nepoata mea Galben Dana (acum Giurgiu Dana, dupa casatorie) ca fratele meu Galben Mircea a decedat in septembrie anul trecut la varsta de 60 de ani, la Oradea.
  Locuia in Oradea de zeci de ani. Ne vedeam foarte rar.

  Diagnosticul: Infarct……..
  Din cate stiam eu fratele meu nu a avut niciodata probleme cu inima……
  A fost un tip solid si muncitor.

  Tare mi-e teama ca nu cumva eu sa fi fost pedepsit prin uciderea fratelui meu. Daca am dovezi? Bineinteles ca nu am aceste dovezi……..

  Sincer, sunt complet dat peste cap.

 26. Aseara am vazut ca se continua “simplificarea” noastra ca popor…

  Intreprinderea Mase Plastice de la Obor este pusa la pamant cu excavatorul.

  Operatiunea continua in valuri de praf care acopera totul in zona Bucur Obor……..

 27. Gand la gand cu bucurie…

  Cum Guvernul Ponta vrea “s-o puna” de o mica regionalizare, iaca coincidenta de partea maghiara…….

  Vicepremier ungar:
  Maghiarii care traiesc in comunitati largi au dreptul la autonomie teritoriala. Guvernul Ungariei sustine aceste planuri
  de Carla Dinu

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14584005-vicepremier-ungar-maghiarii-care-traiesc-comunitati-largi-dreptul-autonomie-teritoriala-guvernul-ungariei-sustine-aceste-planuri.htm

  Etnicii maghiari care traiesc in comunitati largi au dreptul la autonomie teritoriala, afirma vicepremierul ungar Zsolt Semjen, responsabil de Politicile pentru comunitatile maghiare din strainatate.

  Eforturile pentru autonomie ale comunitatilor maghiare nu sunt departe de realitate dat fiind ca urmeaza un principiu al Uniunii Europene, a declarat vicepremierul Zsolt Semjen in cursul unei conferinte pe tema “autodeterminarii” desfasurata la Budapesta, informeaza MTI citat de Mediafax.

  Diaspora maghiara are dreptul la autonomie culturala, iar maghiarii care traiesc in comunitati largi trebuie sa primeasca autonomie teritoriala, a adaugat Semjen, explicand ca fiecare comunitate trebuie sa isi elaboreze propriul concept de autonomie in functie de propriile necesitati. Guvernul Ungariei va sustine aceste planuri, dar Budapesta nu va impune planuri de autonomie comunitatilor maghiare, a precizat Semjen.

  Etnicii maghiari nu trebuie considerati cetateni de rang secund in cadrul Uniunii Europene, ci trebuie sa beneficieze de aceleasi drepturi ca toti ceilalti, a incheiat Semjen.

 28. Révélations:
  Gary Klesch, le financier prédateur de Kem One

  http://www.humanite.fr/social-eco/revelations-gary-klesch-le-financier-predateur-de-519693

  Neuf mois après la cession du pôle vinylique d’Arkema à l’affairiste américain Gary Klesch, la boîte est exsangue. D’après nos informations, entre 200 et 300 millions d’euros se sont volatilisés. La responsabilité du groupe français et des gouvernements est posée.

  Extrait de notre enquête, à retrouver en intégralité dans l’Humanité de ce lundi.

  Gary Klesch peut bien assumer d’avoir mauvaise presse pour Kem One comme ailleurs. Il est grassement payé pour ça, justement. Tout son modèle économique consiste à proposer aux multinationales de les débarrasser des branches jugées inutiles, tout en les couvrant afin qu’elles ne soient pas accusées d’avoir externalisé la casse sociale : en vérité, il ne paye pas pour disposer d’outils de production, il se fait rémunérer pour effacer, après une période de « reprise » très limitée dans le temps, des activités dont les groupes ne veulent plus.

  13 millions par an en “conseils”

  Avant d’entrer en piste en France, l’année dernière, l’homme avait «racheté», en 2009, deux fonderies d’aluminium appartenant à Alcan et à Corus pour un euro symbolique, mais avec 115 millions d’euros dans les caisses; elles ont été fermées en 2011. Dans toutes les opérations, les holdings patrimoniales de Klesch, basées en Suisse, à Malte et à Jersey, puisent allègrement dans la trésorerie et utilisent les fonds de roulement pour leur propre compte. En guise de petite cerise sur le gâteau, l’affairiste se fait également verser des «primes de management» («management fees»): pour Kem One, ce sont 250 000 euros qui, tous les mois, remontent à l’homme d’affaires. Au total, d’après un décompte réalisé sur les derniers exercices, l’entité maltaise du conglomérat financier de Klesch prélève environ 13 millions d’euros par an dans les caisses des entreprises contrôlées, simplement pour indemniser les « conseils » du patron.

  Mais au-delà de ces flux structurels dans le groupe Klesch, où est passé l’argent de Kem One? Depuis juillet dernier, d’après les estimations qui circulent, les installations chimiques ont produit et facturé pour 100 millions d’euros de PVC chaque mois. Et sur la même période, en un temps record, le groupe a accumulé des dettes vertigineuses. «Klesch a vendu toute la production, mais il a réussi à ne payer aucune de ses ardoises à Arkema, EDF, Total, à l’Urssaf et aux sous-traitants, note un bon connaisseur du dossier. Il y en a pour près de 100 millions de dettes en moins de neuf mois. C’est faramineux! Cela signifie qu’au-delà du siphonnage de la trésorerie et des besoins de fonds de roulement, près de 200 millions d’euros se sont sans doute envolés dans l’éther des paradis fiscaux.»

  L’Américain menace

  Depuis quelques semaines, Gary Klesch et Arkema se rejettent mutuellement la faute de la catastrophe sociale en gestation. Arguant qu’il n’aurait pas été correctement informé de la situation de l’entreprise, l’Américain menace, sans rire, de réclamer devant un tribunal arbitral l’annulation de la cession, ainsi que 310 millions d’euros de «dommages et intérêts». De son côté, le groupe français oppose un «démenti formel» aux «allégations graves et mensongères» de Klesch. «Arkema s’est arrangé avec un coquin pour sous-traiter son plan de démolition, ricane amèrement l’une de nos sources. Et voilà qu’avec un petit coup de canif dans le contrat, le coquin essaie d’arracher encore plus d’argent!»

  Pendant ce temps, directement menacés par ces petits arrangements entre vrais amis d’hier ou faux ennemis d’aujourd’hui, des milliers de salariés de Kem One, des sous-traitants et d’autres opérateurs de cette filière chimique extrêmement intégrée, risquent, eux, de payer de leur peau cette jouissance purement crapuleuse, et sans entraves jusque-là des multinationales et de leurs tueurs à gages.

  A lire aussi:
  Les 1800 salariés de Kem One Arkéma victimes d’un financier prédateur

 29. Les 1800 salariés de Kem One-Arkéma victime d’un prédateur financier

  http://www.humanite.fr/social-eco/les-1800-salaries-de-kem-one-arkema-victime-dun-pr-518362

  Le tribunal de commerce de Lyon a placé ce mercredi le groupe chimique Kem One en redressement judiciaire. Les syndicats obtiennent que l’actionnaire principal, le financier Gary Klesch, soit écarté. mais l’entreprise a six mois pour se trouver un avenir.

  Dans son jugement rendu public mercredi, le tribunal de commerce a placé sous observation Kem One, sous supervision d’un administrateur judiciaire, Me Bruno Sapin, qui aurait pour mission “l’administration entière de l’entreprise”, ce qui revient à en écarter son unique actionnaire, le financier américain Gary Klesch. Cet administrateur sera assisté de deux experts judiciaires.

  Pour les syndicats, ces désignations vont “permettre de mener une expertise financière, de suivre les flux financiers”, a indiqué Franck Zarbo (FO). “Financièrement, personne n’y retrouve ses petits, il faut établir une comptabilité complète de l’entreprise afin de rassurer les fournisseurs et les clients”, a renchéri Didier Chaix (CGT). Car l’histoire de Kem One, ex-Arkéma, est celle d’un dépeçage par un prédateur financier d’une entreprise qui avait 100 millions d’euros en caisse.

  Un euro symbolique

  Avant même de s’inquiéter pour leur avenir, les 1 800 salariés de Kem One en France ont de quoi être écœurés par le passé récent. Fin 2011, début 2012, le groupe Arkema, lui-même ancienne division chimie de Total, cherche à se délester de son pôle qui fabrique du PVC. Gary Klesch se présente: il est prêt à tout reprendre pour un euro symbolique. Tout? Les usines, les salariés et surtout près de 100 millions d’euros de trésorerie qu’Arkema laisse dans les caisses… Pour Arkema comme pour Klesch, c’est tout bénéf ! Début juillet 2012, les premiers transfèrent à un fossoyeur spécialisé dans la responsabilité sociale des plans de licenciement à venir et le second pompe les ressources immédiatement disponibles avant de les envoyer sur les comptes de ses holdings patrimoniales immatriculées à Jersey ou à Malte.

  Pour les salariés qui ont tiré toutes les sonnettes d’alarme depuis le départ, la potion est amère. «On ne l’a appris que plus tard, mais dès le premier jour du rachat effectif par Klesch, début juillet 2012, plus de 80 millions d’euros ont été transférés par une entité que nous ne connaissions pas, Kem One Trésorerie, sur un compte bancaire de la HSBC à Londres, explique Didier Chaix, délégué syndical central CGT de Kem One. Tout est très opaque et c’est très compliqué pour nous d’obtenir les réponses à nos questions dans les instances représentatives du personnel. Comme tous les actifs de Klesch sont à l’étranger, il faudrait qu’un juge d’instruction soit désigné afin de pouvoir remonter les circuits financiers…»

  «Ce prédateur doit être chassé»

  En quelques mois, le groupe a accumulé des dettes faramineuses et, aujourd’hui, Gary Klesch a l’air de vouloir se débarrasser d’une partie des installations. Pour le syndicaliste CGT, pas question de le laisser faire : «Ce prédateur doit être chassé purement et simplement. Nous allons demander des comptes à Arkema et à Total, qui ont utilisé Klesch pour faire la sale besogne. Le gouvernement doit intervenir fermement dans le dossier car, comme nous sommes sur une filière chimique très intégrée, des milliers d’emplois sont donc en jeu… »

  Depuis quelques semaines, la CGT réclame la « nationalisation provisoire » de Kem One, « le temps de retrouver un repreneur industriel, crédible et digne de ce nom ». En déplacement à Lyon, hier, Arnaud Montebourg, le ministre du Redressement productif, s’est dit « évidemment extrêmement préoccupé par le dossier Kem One, qui donne des signes de fragilité extrême ». « Nous avons appelé l’actionnaire repreneur, Gary Klesch, à prendre ses responsabilités et honorer les engagements qu’il avait lui-même pris », s’est-il contenté d’ajouter.

  La méthode Klesch pour piller une boîte. Le mécanisme est bien rodé. Gary Klesch, as des montages financiers mais piètre industriel, s’est constitué un tout petit groupe en reprenant des unités que des multinationales voulaient abandonner. Sa stratégie est de négocier pour reprendre à très bon compte des activités délaissées. Comme le relevaient déjà les experts mandatés par les élus du personnel d’Arkema au printemps 2012, dans un rapport auquel l’Humanité a eu accès, « afin de se placer dans la meilleure position possible, M. Klesch prend contact avec des groupes, si possible importants et profitables, et qui ne souhaitent pas être accusés d’avoir par une cession externalisé une restructuration. M. Klesch va utiliser cette “contrainte” pour obtenir du groupe vendeur des conditions de reprise qui devront permettre aux activités reprises, en l’absence de changements brutaux dans l’environnement économique, de poursuivre leurs activités sans restructuration pendant au moins deux ans ». Pour Kem One, Klesch n’aura même pas tenu si longtemps…

  A lire aussi:
  Chez Kem One, le fossoyeur des emplois passe à l’action

  “Chacun doit prendre ses responsabilités”, le point de vue de Gaby Charroux, député et maire de Martigues

  Thomas Lemahieu avec S.G.

 30. Chimie
  Chez Kem One, le fossoyeur des emplois passe à l’action

  http://www.humanite.fr/social-eco/chez-kem-one-le-fossoyeur-des-emplois-passe-l-acti-518250

  Neuf mois après son rachat par Gary Klesch, le pôle vinylique d’Arkema risque d’être placé en dépôt de bilan dès ce mardi. L’affairiste a siphonné les 100 millions d’euros laissés dans les caisses. Les syndicats demandent à l’État d’intervenir.

  Moins de neuf mois après son rachat par Gary Klesch, un des rois du «capitalisme vautour», selon l’expression des financiers de Wall Street, pourtant plutôt blasés en la matière, Kem One, ex-pôle vinylique d’Arkema, est au bord du dépôt de bilan. Hier après-midi, à l’occasion d’un comité central d’entreprise, la direction a informé les représentants syndicaux de son intention de se déclarer en dépôt de bilan dès mardi matin auprès du tribunal de commerce de Lyon. Un triste scénario écrit d’avance, quand on connaît le profil de l’affairiste anglo-américain mis en piste par Nicolas Sarkozy et Éric Besson, quelques mois avant qu’ils quittent le pouvoir (lire « Gary Klesch, le renard à qui Sarkozy voulait confier le poulailler » dans notre édition du 17 août 2012).

  Avant même de s’inquiéter pour leur avenir, les 1 800 salariés de Kem One en France ont de quoi être écœurés par le passé récent. Fin 2011, début 2012, le groupe Arkema, lui-même ancienne division chimie de Total, cherche à se délester de son pôle qui fabrique du PVC. Gary Klesch se présente : il est prêt à tout reprendre pour un euro symbolique. Tout ? Les usines, les salariés et surtout près de 100 millions d’euros de trésorerie qu’Arkema laisse dans les caisses… Pour Arkema comme pour Klesch, c’est tout bénéf ! Début juillet 2012, les premiers transfèrent à un fossoyeur spécialisé la responsabilité sociale des plans de licenciement à venir et le second pompe les ressources immédiatement disponibles avant de les envoyer sur les comptes de ses holdings patrimoniales immatriculées à Jersey ou à Malte. Pour les salariés qui ont tiré toutes les sonnettes d’alarme depuis le départ, la potion est amère. « On ne l’a appris que plus tard, mais dès le premier jour du rachat effectif par Klesch, début juillet 2012, plus de 80 millions d’euros ont été transférés par une entité que nous ne connaissions pas, Kem One Trésorerie, sur un compte bancaire de la HSBC à Londres, explique Didier Chaix, délégué syndical central CGT de Kem One. Tout est très opaque et c’est très compliqué pour nous d’obtenir les réponses à nos questions dans les instances représentatives du personnel. Comme tous les actifs de Klesch sont à l’étranger, il faudrait qu’un juge d’instruction soit désigné afin de pouvoir remonter les circuits financiers… »

  «Ce prédateur doit être chassé»

  En quelques mois, le groupe a accumulé des dettes faramineuses et, aujourd’hui, Gary Klesch a l’air de vouloir se débarrasser d’une partie des installations. Pour le syndicaliste CGT, pas question de le laisser faire : « Ce prédateur doit être chassé purement et simplement. Nous allons demander des comptes à Arkema et à Total, qui ont utilisé Klesch pour faire la sale besogne. Le gouvernement doit intervenir fermement dans le dossier car, comme nous sommes sur une filière chimique très intégrée, des milliers d’emplois sont donc en jeu… »

  Depuis quelques semaines, la CGT réclame la « nationalisation provisoire » de Kem One, « le temps de retrouver un repreneur industriel, crédible et digne de ce nom ». En déplacement à Lyon, hier, Arnaud Montebourg, le ministre du Redressement productif, s’est dit « évidemment extrêmement préoccupé par le dossier Kem One, qui donne des signes de fragilité extrême ». « Nous avons appelé l’actionnaire repreneur, Gary Klesch, à prendre ses responsabilités et honorer les engagements qu’il avait lui-même pris », s’est-il contenté d’ajouter.

  La méthode Klesch pour piller une boîte Le mécanisme est bien rodé. Gary Klesch, as des montages financiers mais piètre industriel, s’est constitué un tout petit groupe en reprenant des unités que des multinationales voulaient abandonner. Sa stratégie est de négocier pour reprendre à très bon compte des activités délaissées. Comme le relevaient déjà les experts mandatés par les élus du personnel d’Arkema au printemps 2012, dans un rapport auquel l’Humanité a eu accès, « afin de se placer dans la meilleure position possible, M. Klesch prend contact avec des groupes, si possible importants et profitables, et qui ne souhaitent pas être accusés d’avoir par une cession externalisé une restructuration. M. Klesch va utiliser cette “contrainte” pour obtenir du groupe vendeur des conditions de reprise qui devront permettre aux activités reprises, en l’absence de changements brutaux dans l’environnement économique, de poursuivre leurs activités sans restructuration pendant au moins deux ans ».

  Pour Kem One, Klesch n’aura même pas tenu si longtemps…

  Thomas Lemahieu

 31. Heuliez dépose le bilan pour la troisième fois depuis 2006

  http://www.humanite.fr/social-eco/heuliez-depose-le-bilan-pour-la-troisieme-fois-dep-519694

  Malgré les tentatives de sauvetage de Ségolène Royal et de Bercy, l’équipementier automobile Heuliez, qui emploie 295 salariés dans ses usines historiques de Cerizay, dans les Deux-Sèvres, a annoncé lundi au cours d’un comité d’entreprise extraordinaire son intention de déposer le bilan, pour la troisième fois depuis 2006.

  Le groupe familial Heuliez d’origine, en grande difficulté à partir de 2006, avait été sauvé en 2010 grâce à la reprise de la partie historique de carrosserie, ferrage, emboutissage et assemblage par le groupe français Baelen Gaillard Industrie (BGI), et par celle de la branche voiture électrique par un industriel allemand sous la marque Mia Electric. L’ancienne candidate à l’élection présidentielle de 2007, Ségolène Royal, qui est présidente de la Région Poitou-Charentes, s’était mobilisée pour sauver l’entreprise. Heuliez a par ailleurs vendu ses activités aéronautiques à Eurocopter en 2012.

  Le dépôt de bilan a été annoncé à un correspondant de l’AFP par des sources syndicales, qui ont expliqué qu’il intervenait faute d’accord entre l’Etat et BGI. Selon une source proche du dossier ayant participé pendant le week-end à des discussions avec la direction de l’équipementier de Cerizay pour tenter de collecter entre 1 et 1,5 million d’euros et éviter que la société soit en cessation de paiement, aucune solution n’a été trouvée, comme l’a révélé Le Monde dans son édition datée de mardi.

  “Le plan de reconversion industrielle – Heuliez étant historiquement un producteur de véhicules complets pour PSA et Opel – s’appuyait sur plusieurs axes, qui pour certains n’ont pas atteint les prévisions attendues”, indique la société dans un communiqué. Elle précise que la crise du secteur automobile français et le très faible démarrage commercial des véhicules électriques ont pesé lourd dans ses comptes. “Les clients du secteur véhicule électrique avaient en effet planifié pour Heuliez des commandes pour 38 millions d’euros en 2012, qui se sont finalement traduites par seulement 1 million d’euros pour cette même année. Pour la même période, la charge de travail liée aux commandes des deux constructeurs français PSA et Renault tend vers un chiffre d’affaires très peu significatif”, précise le communiqué.

  La direction de l’équipementier des Deux-Sèvres était pourtant en négociation avec Volkswagen en vue de la signature d’un important contrat de fourniture de pièces détachées, qui devait éventuellement aboutir au deuxième trimestre. Heuliez emploie 283 CDI et 12 CDD à Cerizay. Les salaires du mois de mars, qui doivent être versés le 11 avril, pourraient être retardés.

  Lire aussi :
  Poitou-Charentes recharge les batteries
  Comment Renault et PSA ont mis Heuliez sur liste noire
  Automobile : les régions en font-elles trop ?

 32. Cum poate ajunge un agronom şef peste zona euro
  Mediocritatea liderilor de la Bruxelles este garantată…
  de Călin Marchievici

  http://www.cotidianul.ro/mediocritatea-liderilor-de-la-bruxelles-este-garantata-210909/

  Criza bancară din Cipru a fost gestionată, cel puţin la nivel de imagine, într-un mod catastrofal de către eurocraţii de la Bruxelles. Preşedintele cipriot şi fostul ministru de Finanţe Mihalis Sarris au avut o marjă de manevră suficient de mare cât să poată aruncă în spatele Comisiei Europene ceea ce nu a fost decât propria lor propunere-taxarea tuturor depozitelor bancare-şi suficient de mică cât ea să fie ascunsă în spatele unei campanii de presă abile.

  Pe de altă parte însă, aceiaşi eurocraţi au făcut gafe majore, printre care şi sugestia că politica de naţionalizare a depozitelor bancare va deveni modelul de rezolvare a unor crize similare pe viitor. Acesta a fost răspunsul şefului Eurogrupului, ministrul olandez de Finanţe, Jeroen Dijsselbloem, la o întrebare pusă de Reuters. “Situaţia în care sectorul financiar evita să-şi asume riscuri şi le trece în spatele publicului nu este o abordare bună. Dacă vrem un sector financiar sănătos, singura modalitate este să spunem: “Dacă aveţi riscuri, trebuie să vi le asumaţi.” Este exact reversul a ceea ce Eurogrupul a dorit să transmită pieţelor atunci când a arătat că Ciprul va fi un “caz particular.” Imediat, Dijsselbloem a specificat că nu a înţeles bine întrebarea pusă în limba engleză de Reuters, totul din cauza faptului că nu ştia ce înseamnă cuvântul “template”-o explicaţie puţin plauzibilă, scrie Liberation, având în vedere că olandezii folosesc în mare măsură engleză că pe o adoua limba maternă.

  Cine sunt însă autorii acestor gafe şi cei care coordonează aşa-zisă luptă a Europei cu ccriza? În momentul anunţării măsurilor aplicate în Cipru, la conferinţa de presă erau prezenţi: Jeroen Dijsselbloem, ales de miniştrii de Finanţe ai statelor euro, în spatele uşilor închise, Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, desemnat de şefii de stat şi de guvern, comisarul Olli Rehn, numit de guvernul Finlandei, Klaus Regling, directorul Mecanismului European de Stabilitate, ales de miniştrii de Finanţe din zona euro. Cu alte cuvinte, scrie Liberation, nimeni dintre aceşti lideri nu este ales direct de cetăţeni. “Cu Ciprul am atins limitele acestui sistem: euro nu va putea supravieţui dacă se va continuă aşa”, spune eurodeputata Sylvie Goulard.

  Actualul sistem interguvernamental din UE permite o adevărată derivă autocratică, scrie Liberation. “Alegerea lui Dijsselbloem că preşedinte al Eurogrupului este, din acest punct de vedere, reprezentativă pentru acest sistem de guvernanţă. Dacă predecesorul lui, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker (premier începând din 1995) putea pretinde că are o legitimitate dată de experienţa îndelungată, nu acesta este cazul acestui ministru olandez de Finanţe, care nu ocupă funcţia decât din noiembrie 2012. El este un necunoscut chiar şi la el acasă: este inginer agronom şi îşi datorează postul prieteniei cu Diederik Samson, noul şef al Partidului Laburist din Olandă, membru al coaliţiei care a câştigat alegerile din septembrie 2012…

  Dacă Eurogrupul l-a propulsat atât de sus este datorită naţionalităţii şi culorii sale politice, care corespund exigenţelor momentului. Franţa s-a opus numirii lui Wolfgang Schauble, rigidul ministru de Finanţe german şi a trebuit, drept compensaţie, numit un ministru dintr-un stat ce mai deţine ratingul AAA, partizan austerităţii. Pentru că nouă alegere să placă Parisului, ochii s-au oprit pe un social-democrat, fie el şi unul palid. Prin eliminare, un procedeu care garantează mediocritatea liderilor europeni, miniştrii de Finanţe din euro au ales în fruntea lor un agronom.” Jeroen Dijsselbloem a încercat un master în economie la Cork University College, în Irlanda, dar nu a primit diploma.

  Parlamentul European nu a avut nimic de spus în această numire, pentru că tratatele nu-i dau nicio putere asupra preşedintelui Eurogrupului, indiferent de ce gafe face acesta. “Altfel spus, “guvernul” zonei euro este nedemocratic: chiar dacă fiecare ministru este responsabil în faţa parlamentului naţional, acest lucru nu conferă legitimitate şi areopagului de 17 miniştri de finanţe”, scrie Liberation.

  În zona euro, puterea este “opacă, neidentificabilă şi neresponsabilă”, spune eurodeputata Sylvie Goulard. “Această guvernanţă este total falimentară de 15 ani încoace. Cum am ajuns aici? Cine a lăsat Grecia şi Cipru să între în zona euro? De ce am închis ochii în faţa derapajelor unor state?”, se întreabă Goulard.

 33. Atentie la componenta kazara din cadrul Federatiei Ruse, deoarece daca sistemul “divide et impera” nu functioneaza, vor recurge cu siguranta si la…alte tactici…….

  Avem mai jos raspunsul unui lup kazar pe blogul domnului Adrian Nastase….

  http://nastase.wordpress.com/2013/04/08/simplitate-sau-ambiguitate/#comment-181098

  ZeV
  aprilie 10, 2013 la 5:54 am

  ,,Divide et impera funcționează numai dacă cei supuși acestor tactici sunt dispuși să urmeze această ‘cale’ (ex. este in avantajul personal) sau raționează îngust.
  Funcționează cel mai bine în societăți/populații în care competiția între familii nobiliare, clanuri, clase sociale, a fost acerbă înainte ca dominatorul/cuceritorul să se manifeste.
  Deasemeni este favorizată de comunicarea proastă sau lipsa comunicării, între membrii unei populații.
  În condițiile în care este greu de ‘spart’ o structura de putere deja existentă, se folosește tactica pașilor mici: se fac doar lucrurile/acțiunile realizabile (ex. cautare de ‘fisuri’ existente între membrii unei colectivități, nu de producere a unor ‘fisuri’ noi).”
  Buna dimineata, Romania
  —————————————-
  nota Roninjaune:

  BHiMAHIE Mama Rossia !!!!!!!

 34. Membrul PSD care i-a cerut demisia lui Ponta se gândeşte să candideze la şefia partidului

  http://www.cotidianul.ro/membrul-psd-care-i-a-cerut-demisia-lui-ponta-se-gandeste-sa-candideze-la-sefia-partidului-210953/

  Andrei Alexandru, membru PSD, cel care i-a cerut demisia lui Victor Ponta recent printr-o scrisoare, vrea să-şi depună candidatura la şefia partidului.

  Acesta ne-a trimis un comunicat la redacţie, pe care îl redăm integral.

  “Cu o săptămână în urmă, în calitate de membru PSD, am dat publicității o ”Scrisoare deschisă” adresată lui Victor Ponta, în care îi solicitam să renunțe la funcția de prim ministru al Guvernului și să nu mai candideze la un nou mandat de președinte al partidului.

  În spațiul virtual al ziarelor și agențiilor de presă, inițiativa mea s-a bucurat de un mare număr de cititori și de un procentaj neașteptat de mare de comentarii favorabile. În acest răstimp, am sperat să se înscrie în cursă măcar un contracandidat la alegerea viitorului președinte al PSD, un membru PSD care să se bucure de prestigiu și notorietate. Altfel, solicitarea adresată de mine și împărtășită de mulți alții nu s-ar putea realiza nici măcar teoretic.

  Pornind de la premiza că există în PSD destui oameni de valoare, sunt trei explicații pentru lipsa unui contracandidat:

  1. Teama de represalii față de cel care s-ar înscrie în această competiție sau

  2. Încrederea și acordul față de acțiunea politică a actualului președinte al PSD sau

  3. Oportunismul.

  > Mai sunt doar câteva zile până la Congresul PSD și nu s-a prezentat încă vreun contracandidat. În această situație, am decis ca în cursul acestei săptămâni, dacă nu se înscrie nimeni, să-mi depun cererea de candidatură la Secretariatul General al PSD pentru funcția de președinte al partidului.

  În drept, îmi voi întemeia cererea pe Statutul PSD, art. 185, al. 4, teza a 5-a.
  > Motivele acestei decizii
  > 1. Pentru sănătatea democrației într-un partid, e bine să existe măcar doi candidați pentru fiecare funcție.

  > 2. Ca urmare a acțiuniilor sale politice, subsemnatul Andrei Alexandru, membru PSD, nu mai am încredere în actualul președinte, Victor Ponta, și nimeni din PSD nu și-a manifestat intenția de a-l contracandida până la această dată.

  > 3. În ciuda diferențelor doctrinare între PSD și PNL, USL a fost creată în esență pentru neutralizarea politică a președintelui României, Traian Băsescu, în mod legal și constituțional și pentru ”dreptate până la capăt”.

  Victoria în alegeri a USL se datorează într-o proporție covârșitoare acestor promisiuni.

  Prin acțiunea sa politică, Victor Ponta a abandonat aceste obiective, înșelând așteptările cetățenilor. Nici în plan economic nu se pot constata progrese sau perspective încurajatoare. Oamenii se tem din ce în ce mai mult de pierderea locurilor de muncă și de sărăcie.

  Dacă la Congres delegații îi vor acorda un vot majoritar lui Victor Ponta, înseamnă că PSD aprobă acțiunea sa politică. Un asemenea vot s-ar constitui într-o clarificare a relației cu PNL, practic o renunțare la temelia pe care s-a construit USL.

  > În lipsa unui contracandidat la președinția partidului, delegații n-ar avea de ales, fapt care ar prelungi confuzia privind adevărata direcție politică a PSD.

  > 4. Votul de la Congres pentru funcția de președinte, în condițiile existenței unei competiții, este cel mai bun prilej pentru membrii PSD și pentru opinia publică să afle dacă doar Victor Ponta a ales calea colaborării cu Traian Băsescu și abandonarea promisiunilor electorale sau o majoritate a delegaților a validat politica sa.

  În cazul unui vot favorabil lui Victor Ponta, noi, cei din PSD, ne-am afla într-o situație mai mult decât jenantă: majoritatea românilor se dezice de
  Traian Băsescu, propriul său partid, PDL, l-a abandonat și, paradoxal, chiar absurd, adversarul politic, PSD, îl readuce la viață”.

 35. @ ZeV aprilie 11, 2013 la 9:33 am

  http://nastase.wordpress.com/2013/04/10/editorial-adrian-nastase-despre-coabitarea-politica-i/#comment-181189

  Dar la fel fac si eu stimate coleg, daca gasesc interesant un articol cine stie pe unde pe acest glob, imi rezerv placerea de a-l impartasi si diseca cu colegii de blog.

  Unde este pacatul, atata timp cat nu plagiez???

  Realitatea este bineinteles cea care este in afara corpului nostru, mentionez acest lucru pentru a avea amandoi aceleasi coordonate si sa fim siguri ca masuram cu aceleasi masuri…..

  Fac diferenta totusi intre acest blog si titeratura stiintifico-fantastica.

  Nici eu nu sunt interesat de OZN-uri atata timp cat niciunul nu-mi loveste bara din spate de la masina…….

  Kazarii………

  Un subiect care ar fi ramas ingropat in istorie daca ati fi fost mai discreti in ceea ce faceti si mult mai putin aroganti……

  – Basescu Traian – kazar?
  – Victor Naum Ponta – kazar?
  – Mihai Razvan Ungureanu – kazar?
  – Aurel Vainer – kazar?
  – Emil Constantinescu – kazar????
  – Mark Gitenstein – kazar???
  – Hillary Clinton – kazar????
  – Taubman – kazar????

  Sa va mai dau si alte exemple?

  Haideti sa dezbatem subiectele de mai sus, sunt deja destule…daca nu ajung, mai cautam si sigur…gasim.

  PS. Avem 8 subiecte direct implicate in politica DEZASTRUOASA din Romania. Unele foarte bine cunoscute, altele care lucreaza la adapostul anonimatului….sau in penumbra.

  Dumneavoastra mi-ati cerut 5, eu v-am oferit 8.

  Va ascult draga ZeV.

 36. replică la articolele lui Gheorghe Funar

  Pentru ce au murit revoluţionarii din 1989? Sau un Năstase? Pentru un Ponta, Băsescu sau Antonescu? Becali, Mazăre, Felix, Dragnea, şi tot tacâmul pus pe furt şi pe înşelăciuni? Cu siguranţă nu! Iar Gheorghe Funar – pe lângă faptul cu prezintă o mulţime de minciuni ordinare cu scop de propagandă – a uitat să analizeze impactul pe termen lung al toxinelor spirituale de acest gen, al şmecheriei şi a hoţiei generalizate, precum al beţiei de autolegiferare ce a caracterizat societatea română sub conducerea acestor „leaderi” dâmboviţeni.
  Nu occidentul sau orientul desfac România, ci mincinoşii patrioţi care ne-au spălat pe creier, fără să clipească! Un Vadim, un Funar, şi semenii lor care fac parte din acest colectiv. Ei sunt nişte trădători. Îşi batjocoresc propriul popor, intoxicându-le minţile şi instigându-i la şovinism; prin faptele lor distrug tot ce este bun în societate, contribuind din plin la destrămarea României. Cel puţin aşa ne învaţă istoria. Unde minciuna stă pe tron şi valorile umane sunt batjocorite, cetatea intră în destrămare.

  Utilizarea numelor unor instituţii sau funcţii („SRI”, „persoane aflate la conducerea României”) fără ceva concret, înseamnă manipularea opiniei publice. Adică Funar „ştie” despre „cei informaţi de planul secret al Ungariei şi care totuşi nu reacţionează”, şi nu le menţionează numele?! Înseamnă că-i părtaş la ceea ce se întâmplă, sau ne abureşte.

  1.
  Legat de dobândirile de proprietate, nu sunt specialist în domeniu. Pot doar să spun că am văzut o emisiune tv (cred că la transilvania tv), în care acest şovinist şi-a prezentat ideea, iar un alt invitat la emisiune i-a făcut poveştile K.O., argumentând punctual.

  2.
  „2,5 milioane de cetăţeni români să dobândească deja cetăţenia Ungariei” – nu este adevărat. Sunt în jur de 0,4 milioane în momentul de faţă (cu toţii, nu doar cei din România) cei care au dobândit cetăţenia dublă.
  Schengen – diplomaţia maghiară este pro intrarea României în această zonă, considerând respingerea românilor şi a bulgarilor de către Bruxelles drept un act politic.

  3.
  Falsificarea istoriei. E bine de ştiut că Funar face parte din gaşca „marelui” Lăncrănjean, care a reprezentat o piesă importantă în tendinţa comunisto-securistă de divinizare a românilor şi diabolizare a ungurilor. Prin cartea sa – care a reprezentat linia neoficială a politicii de atunci – n-a făcut altceva decât i-a intoxicat pe români.
  Cartea lui Lăncrănjean n-are valoare ştiinţifică, dar pozează în halatul ştiinţific. Este o manipulare halucinantă a istoriei, prin prezentarea ei într-un mod care să slujească interesele politice.
  Mai bine să citiţi scrierile lui Bălcescu sau al altor oameni de nădejde care nu s-au lăsat dus de valul şovinist, atât de important pentru cei ce controlau vechiul regim (şi vor să controleze şi cea de azi – motivul real al agitaţiei lor). Pentru ei românii sunt urmaşi al geto-dacilor, Popor Primordial, care a trăit în Transilvania cu cel puţin 10,000 de ani înainte de Cristos… Vai, ce capacitate monstruoasă de a minţi!
  Primele civilizaţii au apărut la 3-4,000 de ani înainte de Cistos, în Mesopotamia, primele oraşe fiind Ur, Uruk şi Kis, situate între Tigru şi Eufrat, pe teritoriul Irakului. Asta spune istoria, asta spune Biblia. În rest, trageţi-vă singur concluziile. Iar în ceea ce-i priveşte pe „unguri ca duşmanii de 1100 de ani a românilor”, e un alt neadevăr. Această realitate există doar în mintea bolnavă a lui Funar şi a celor intoxicaţi de gaşca urii.

 37. Felicitări pentru repornire, stimate domnule Mandrasescu!
  N-am ştiut ce s-a întâmplat când am văzut că a-ţi dispărut de pe Facebook. Mă bucur pentru articolele dumneavoastră prin care văd şi altceva decât ceea ce mi se îngăduie să văd. Să vă dea Dumnezeu putere şi multe roade în ceea ce faceţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>